سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

هزینه یا فرصت


هزینه یا فرصت

چندی است حجت الاسلام والمسلمین روحانی نقد سیاست خارجی, سیاست اقتصادی و سیاست داخلی دولت نهم را به طور جدی در دستور کار خود دارد

چندی است حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی نقد سیاست خارجی، سیاست اقتصادی و سیاست داخلی دولت نهم را به‌طور جدی در دستور کار خود دارد. وی چهارشنبه شب گذشته در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس گفت : “ با حفظ اصول و ارزش‌ها می‌توان هزینه‌ها را برای دستیابی به اهداف ملی کاهش داد .”

وی با اشاره به اختلاف نظرها و سلیقه‌ها و حتی اختلاف در راهبردها و استراتژی‌ها گفت: “ظاهرا در مسائل ابتدایی و اولیه مشکل داریم و متاسفانه در حال بازگشت به عقب هستیم ... وتازه دوباره می‌خواهیم در بدیهیات بحث کنیم .(۱)

وی تاکید کرد : “ ما باید در مسائل اساسی به یک تفاهم و اجماع نظر برسیم .”(۱) همچنین حجت‌الاسلام روحانی سه شنبه گذشته در جمع اعضای حزب اعتدال و توسعه گفت : “چرا جیب مردم خالی وعزت آ‌نان به حراج گذاشته شد ؟! سخنان وشعارهای محاسبه نشده و بدون مطالعه و دقت برای ملت هزینه فراوانی داشته است !”(۲)

بنده نقد دولت را لازم می‌دانم و معتقدم دولت نهم در کوره مذاب نقد آبدیده می‌شود . البته نمی‌خواهم پاسخی به نقد آقای روحانی به عملکرد دولت و تصویری که از کارنامه رئیس دولت ارائه می‌کند بدهم حتی نمی‌خواهم بگویم او چرا در این نقد قدری عصبانی است و نیازی نمی‌بیند برای دیدگاه خود ادله کافی ارائه دهد.

اما به یک نکته که خود او انگشت تاکید نهاده من هم تاکید کنم ؛ “ ما باید در مسائل اساسی به یک تفاهم و اجماع نظر برسیم .” و این حرف درستی است. یکی از مسائل اساسی و مهم ما داوری در مورد عملکرد دولت و تائید ،‌حمایت و دفاع یا عدم تائید، حمایت و دفاع از دولت نهم است. با نگاهی به دیدگاههای مقام معظم رهبری در سه دیدار اخیرشان با هیئت دولت ،‌اعضای مجلس خبرگان ومسئولان نظام به تصویری از نگاه و داوری معظم‌له نسبت به شخص رئیس جمهور و کارنامه دولت نهم می‌رسیم که کاملا با نگاه و داوری آقای روحانی متفاوت و حتی متضاد است.

رهبری معظم انقلاب‌اسلامی در دیدار با هیئت دولت پاسداری از عزت ملی واستقلال حقیقی ملت، ایستادگی در برابر زورگویی‌های قدرت‌های جهانی،انس با مردم ،نشاط خدمت به مردم و برجسته کردن گفتمان امام و انقلاب را از ویژگی‌های دولت نهم و شخص رئیس جمهور مطرح فرمودند آیا این بیان با تصویری که در ذهن آقای روحانی با تاکید بر اینکه “متاسفانه در حال بازگشت به عقب هستیم و عزت مردم را به حراج گذاشتیم .” همخوانی دارد . هیچ کس مدعی نیست به دولت نهم نقدی وارد نیست حتی خود رئیس جمهور گاهی در سخنرانی‌های خود جدی‌ترین نقدها را متوجه دولت می‌کند .اما انکار امتیازات و نقاط مثبت و قوت دولت نهم که در بیانات رهبری همواره به آن تاکید شده نقدها را به سمت تخریب هدایت می‌کند.به نظر می رسد لحن انتقادی آقای روحانی یک لحن مشفقانه نیست.

جمع جبری سخنان آقای روحانی این داوری را القا می‌کند که دولت نهم و شخص احمدی‌نژاد در خانواده اصولگرایان یک هزینه است. اما نص صریح و تحلیل بیانات مقام معظم رهبری نشان می‌دهد دولت نهم یک فرصت تاریخی و یک سرمایه گرانسنگ برای جریان اصولگرایی است؛ چگونه می‌توان میان این دو نظر به تفاهم و اجماع رسید!

به نظر می‌رسد عقلانیت سیاسی حکم می‌کند که اصولگرایان می‌توانند در سه موضوع مهم تفاهم و توافق کنند.

۱) اختلافات خود را بویژه در حوزه کارشناسی زیریک سقف حل کنند و رسانه‌ای ننمایند. طبیعی است زیر آن سقف علم و کارشناسی باید حرف آخر را بزند.

۲) به یک قرائت واحد از بیانات رهبری در خصوص موضوعات مختلف از جمله عملکرد دولت و کارنامه رئیس جمهور دست یابند تا آنان که مدعی اطاعت از رهبری هستند تکلیف خود را بدانند.

۳) کارآمدی نظام و دولت را در دستور کار خود قرار دهند و مواظبت نمایند تا در میان هیاهوی اختلاف نظرها و دیدگاهها کارآمدی نظام و پاسخگویی به مطالبات معیشتی مردم قربانی نشود.

معنای عقلانیت به تعبیر مقام معظم رهبری تعمیق مبانی و یافتن راه‌حل برای نیل به آرمان‌های انقلاب است .

محمدکاظم انبارلویی

پی‌نوشتها:

-۱ روزنامه اعتماد ملی، ۸۷/۶/۲۳

-۲ روزنامه آفتاب یزد، ۸۷/۶/۲۰



همچنین مشاهده کنید