پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بازیکنان تیم ملی ایران


بازیکنان تیم ملی ایران

زندی هواداران ایرانی را پس از اینکه تصمیم گرفت به جای تیم ملی کشور محل تولدش یعنی آلمان برای تیم ملی ایران بازی کند, به وجد آورد او اولین مسابقه ملی خود را در فوریه ۲۰۰۵ مقابل بحرین انجام داد بازیکن سابق تیم جوانان آلمان, پدری ایرانی و مادری آلمانی دارد

● بازیکنان تیم ملی ایران از نگاه رویترز

خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران شرکت‌کننده در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، پرداخته است.

▪ دروازه‌بانان

۱. ”ابراهیم میرزاپور“ (فولاد خوزستان)

تولد ۱۹۷۸، ۶۲ مسابقه ملی، بدون گل زده

میرزاپور از اولین مسابقه ملی، خود در سال ۲۰۰۱ مقابل بوسنی، جایگاه خود را به‌عنوان دروازه‌بان نخست تیم ملی ایران تثبیت کرد. وی با حضور مؤثر در تیم، هراسی از انداختن خود روی هیچ چیز از جمله پای مهاجمان حریف ندارد.

۱۲. ”حسن رودباریان“ (پاس)

تولد ۱۹۷۸، ۲ مسابقه ملی، بدون گل زده

رودباریان یکی از بازیکنان اصلی باشگاه پاس در جریان قهرمانی در فصل ۲۰۰۴ بود و در مارس ۲۰۰۶ نیز اولین مسابقه ملی خود را در دیدار تدارکاتی ایران مقابل کاستاریکا انجام داد.

۲۲. ”وحید طالب لو“ (استقلال)

تولد ۱۹۸۲، یک مسابقه ملی، بدون گل زده

فقط یک بار در دیدار ایران با تایوان در ماه فوریه در جریان مسابقات مقدماتی جام ملت‌های ۲۰۰۷ آسیا به میدان رفته است.

▪ مدافعان

۳. ”سهراب بختیاری زاده“ (صبا باتری)

تولد ۱۹۷۲، ۳۳ مسابقه ملی، ۲ گل زده

بختیاری‌زاده از زمانی‌که به تیم صباباتری پیوسته است به موفقیت‌های بسیاری دست یافته است. وی این تیم را در صعود به فصل جاری مسابقات لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا کمک کرد. توانائی این بازیکن در گلزنی موجب دعوت به تیم ملی شد. وی اولین بار در سال ۱۹۹۷ مقابل قطر برای تیم ملی ایران بازی کرد.

۱۹. ”امیرحسین صادقی“ (استقلال)

تولد ۱۹۸۱، یک مسابقه ملی، بدون گل زده

صادقی در سال ۲۰۰۵ در دیدار ایران مقابل بوسنی برای اولین بار پیراهن تیم ملی را به تن کرد. عملکرد خوب او در تیم استقلال منجر به دعوت از وی برای حضور در جام جهانی با تیم ایران شد.

۴. ”یحیی گل‌محمدی“ (صباباتری)

تولد ۱۹۷۱، ۷۶ مسابقه ملی، ۴ گل زده

یکی از مسن‌ترین بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران که نقش کلیدی در دفاع این تیم دارد. تجربه و خونسردی او اهمیت بسیاری برای ایران هنگامی که زیر فشار است دارد. گل محمدی پس از اولین مسابقه ملی خود در آوریل ۱۹۹۷ مقابل کنیا، بیش از ۸ سال است که یار ثابت تیم ملی ایران است.

۱۳. ”حسین کعبی“ (فولاد خوزستان)

تولد ۱۹۸۵، ۴۷ مسابقه ملی، ۲ گل زده

کعبی یکی از بااستعدادترین بازیکنان خوزستانی فوتبال ایران است. وی که فقط ۲۰ سال دارد، اولین مسابقه ملی خود را در ۱۶ سالگی مقابل اسلواکی انجام داد. تنها اشکال این بازیکن علاقه او به جمع‌آوری کارت‌های زرد و قرمز است.

۲۰. ”محمد نصرتی“ (پاس) تولد ۱۹۸۲، ۴۲ مسابقه ملی، ۳ گل زده

نصرتی یکی از بازیکنان نسل جدید تیم ملی ایران است که اولین مسابقه خود را مقابل اردن در سال ۲۰۰۲ انجام داد و از آن زمان به بعد در ترکیب اصلی این تیم‌ جا یگرفت. وی در سال ۲۰۰۲ به همراه ایران به قهرمانی بازی‌های آسیائی بوسان رسید.

۵. ”رحمان رضائی“ (مسینا، ایتالیا)

تولد ۱۹۷۵، ۴۱ مسابقه ملی، ۲ گل زده

مدافع سابق باشگاهی از اصفهان ابتدا توجه مسئولان باشگاه پروجا را جلب کرد و سپس به مسینا پیوست. وی اولین بار در سال ۲۰۰۱ مقابل بوسنی برای تیم ملی ایران به میدان رفت و معمولاً هنگام نواختن ضربات کرنر یا آزاد در خط حمله حاضر می‌شود.

۱۸. ”ستار زارع“ (برق شیراز) تولد ۱۹۸۲، ۱۹ مسابقه ملی، بدون گل زده

وی پس از درخشش در تیم زیر ۲۳ سال ایران، ولین بار در سال ۲۰۰۴ برای تیم ملی مقابل تایلند بازی کرد. یک مدافع سخت‌کوش که تمایل به پیشروی در خط حمله دارد.

۲۳. ”مسعود شجاعی“ (سایپا) تولد ۱۹۸۴، یک مسابقه ملی، بدون گل زده

هافبک جوان و هجومی که عملکرد خوبی در تیم زیر ۲۳ سال داشته است. ابتدا به‌نظر نمی‌رسید که در ترکیب ایران در جام جهانی قرار گیرد اما با گذرش در دیدار دوستانه مقابل تیمی در سوئیس در اردوی تمرینی ایران جای خود را تعیین کرد.

۱۷. ”جواد کاظمیان“ (پرسپولیس)

تولد ۱۹۸۱، ۲۸ مسابقه ملی، یک گل زده

بهترین خاطره‌ای که از کاظمیان در ذهن‌ها وجود دارد مربوط به گل او در جریان پیروزی مقابل ژاپن در فینال بازی‌های آسیائی ۲۰۰۲ است. وی قبل از آن عضو تیم المپیک و یکی از بازیکنان کلیدی تیم جوانان ایران بود.

۲. ”مهدی مهدوی‌کیا“ (هامبورگ آلمان)

تولد ۱۹۹۷، ۸۹ مسابقه ملی، ۱۲ گل زده

یکی از بهترین بازیکنان تیم ملی ایران که با گل زیبای خود در جریان پیروزی ۲ بر یک این تیم مقابل آمریکا در جام جهانی، ۱۹۹۸ توجه جهانیان را به‌سوی خود جلب کرد. او بازیکن سال ۲۰۰۳ آسیا و همچنین موفق‌ترین بازیکن ایران در خارج از مرزهای این کشور است.

۶. ”جواد نکونام“ (پاس) تولد ۱۹۸۰، ۷۲ مسابقه ملی، ۱۲ گل زده

یکی از بهترین و محبوب‌ترین بازیکنان ایران که در جمع ۱ نامزد دریافت جایزه بهترین بازیکن سال آسیا نیز قرار داشت. توانائی او به‌عنوان یک هافبک دفاعی با هجومی وی را به بازیکنی کلیدی در تیم ملی ایران تبدیل کرده است.

۷. ”فریدون زندی“ (کایزرسلاترن، آلمان)

تولد ۱۹۷۹، ۹ مسابقه ملی، یک گل زده

زندی هواداران ایرانی را پس از اینکه تصمیم گرفت به‌جای تیم ملی کشور محل تولدش یعنی آلمان برای تیم ملی ایران بازی کند، به وجد آورد. او اولین مسابقه ملی خود را در فوریه ۲۰۰۵ مقابل بحرین انجام داد. بازیکن سابق تیم جوانان آلمان، پدری ایرانی و مادری آلمانی دارد.

۲۱. ”مهرزاد معدنچی“ (پرسپولیس)

تولد ۱۹۸۱، ۵ مسابقه ملی، ۲ گل زده

معدنچی در بازی‌های مقدماتی لمپیک ۲۰۰۴ آتن عضو تیم المپیک ایران بود که برای اولین بار در اوت ۲۰۰۳ مقابل بلاروس پیراهن تیم ملی را به تن کرد.

۱۴. ”آندرافیک تیموریان“ (ابومسلم)

تولد ۱۹۸۳ ،۵۰ مسابقه ملی، یک گل زده

عملکرد خوبی در تیم زیر ۳۳ سال ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی داشت. ایران در این بازی‌ها به مقام سوم رسید. وی اوت گذشته اولین مسابقه ملی خود را مقابل لیپی انجام داد.

▪ مهاجمان

۱۱. ”رسول خطیبی“ (سپاهان) تولد ۱۹۷۸، ۱۴ مسابقه ملی، بدون گل زده

خطیبی اولین بار در سال ۱۹۹۹ پیراهن تیم ملی ایران را مقابل کویت به تن کرد. وی با گل‌هائی که برای تیم باشگاهی‌اش در فصل گذشته به ثمر رساند شانس حضور مؤثر در مسابقات جام جهانی را کسب کرد.

۱۵. ”آرش برهانی“ (پاس)

تولد ۱۹۸۳، ۲۱ مسابقه ملی، ۷ گل زده

برهانی به‌عنوان جانشین ”علی دائی“ اولین بار در جریان مسابقات مقدمای المپیک برای تیم زیر ۲۳ سال ایران به میدان رفت. اولین مسابقه خود را در تیم بزرگسالان در اوت ۲۰۰۳ مقابل عراق انجام داد و یکی از اعضاء تیم ملی در جام ملت‌های ۲۰۰۴ آسیا بود.

۱۰. ”علی دائی“ (صبا باتری)

تولد ۱۹۶۹، ۱۴۵ مسابقه ملی، ۱۰۹ گل زده

دائی سال گذشته به‌عنوان اولین بازیکنی که پیش از یکصدگل ملی به ثمر رسانده است، تاریخ‌ساز شد. کاری که حتی ”پله“ نیز نتوانست انجام دهد. کاپیتان تیم ملی ایران در این کشور به‌عنوان یک قهرمان مطرح است. مسابقات ۲۰۰۶ احتمالاً آخرین تجربه حضور او در جام جهانی است. او پس از اولین مسابقه خود در سال ۱۹۹۳ مقابل پاکستان، بیش از ۱۲ سال است که در تیم ملی ایران عضویت دارد.

۹. ”وحید هاشمیان“ (هانوفر، آلمان)

تولد ۱۹۷۶، ۲۶ مسابقه ملی، ۱۰ گل زده

هاشمیان بلافاصله به‌دلیل سرزنش تیم ملی به‌دلیل زمان اندکی که برای بازی وی در نظر می‌گرفت محبوبیت خود را از دست داد اما سپس اختلاف‌ها را کنار گذاشت و پیش‌بینی می‌شود فرصت‌های بسیاری به‌وی برای ارائه مهارت‌های پالایش داده شود.

۸. ”علی کریمی“ (بایرن مونیخ، آلمان)

تولد ۱۹۷۸، ۸۹ مسابقه ملی، ۳۲ گل زده

کریمی در سال ۲۰۰۴ به‌عنوان بهترین بازیکن آسیا انتخاب شد. او پس از جام ملت‌های ۲۰۰۴ آسیا نیز با ۵ گل، عنوان بهترین گلزن مسابقات را به خود اختصاص داد. کریمی یکی از بازیکنان مؤثر ایران در جام جهانی است.

۱۶. ”غلامرضا عنایتی“ (استقلال)

تولد ۱۹۷۶، ۱۶ مسابقه ملی، ۴ گل زده

یکی از بازیکنان کلیدی خط حمله تیم ملی ایران است که در جام ملت‌های ۲۰۰۴ آسیا نیز حضور داشت. ایران در این مسابقات سوم شد. وی در فصل ۲۰۰۵ - ۲۰۰۴ به‌عنوان بهترین گلزن لیگ برتر ایران شناخته شد.



همچنین مشاهده کنید