پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

کاهش وزن ۷ حرف دارد


کاهش وزن ۷ حرف دارد

چرا کم کردن وزن گاهی سخت است و چگونه می شود بعد از کاهش وزن جلوی بازگشت مجدد وزن را گرفت

چرا کم کردن وزن گاهی سخت است و چگونه می‌شود بعد از کاهش وزن جلوی بازگشت مجدد وزن را گرفت؟ محققان می‌گویند تبعیت از ۷ استراتژی زیر به شما کمک می‌کند در رژیم خودتان موفق باشید و بتوانید در مقابل ریزه‌خواری، استرس و احساسات منفی‌تان بدون پناه بردن به شیرینی و شکلات بایستید....

۱) بر افکارتان مسلط شوید:

آیا یک بسته بیسکوییت روی میز آشپزخانه شماست و گمان می‌کنید قدرتی انکارناپذیر شما را به سمت آن هدایت می‌کند؟ واقعا این‌طور نیست. در واقع، این تفکرات شما هستند که رفتارهای شما را هدایت می‌کنند و پشت هر لقمه‌ای که می‌خورید فکری وجود دارد. اگر بگویید: «یک لقمه بیشتر خوردن مهم نیست» احتمال آنکه گرفتار ریزه‌خواری شوید، زیاد است اما اگر بگویید: «دوست دارم لقمه دیگری بخورم اما رژیم دارم و به آن احترام می‌گذارم» همه چیز بهتر پیش خواهد رفت.

۲) منشأ احساسات‌تان را بشناسید:

اضطراب، استرس، تنهایی، بی‌حوصلگی، عصبانیت، ناراحتی و... برخی احساسات سبب می‌شوند شما به سمت یخچال بروید. غذا خوردن به طور حتم موجب می‌شود فرد برای لحظاتی هم که شده مشکل خود را فراموش کند ولی این کافی نیست. احساسات منفی به شکل طبیعی در ما هستند و حتی می‌توان گفت وجود آنها مفید هم هست زیرا به ما کمک می‌کنند تا مشکل را درک کرده و آن را حل کنیم. مهم آنجاست که ثبات خود و اعتماد به نفس‌مان را از دست ندهیم. بهترین کار این است که وقتی دچار اضطراب می‌شویم، منشأ آن را جستجو کنیم. شناسایی منشأ احساسات منفی سبب می‌شود بی‌دلیل خوردن را جایگزین راه‌حل نکنید. یک استراتژی دیگر هم سرگرم کردن خود به کارهای دیگر است؛ به طور مثال می‌توانید تلویزیون روشن کنید یا یک کتاب یا مجله بخوانید. زنگ زدن به یکی از دوستان یا دوش گرفتن هم راه‌حل دیگری است.

۳) بگذارید گرسنه‌تان شود:

آدم به راحتی می‌تواند گرسنگی را از میل مضاعف به غذا خوردن تشخیص بدهد. بهترین راه‌حل، این است که آدم به حالات بدنی خودش قبل و بعد از هر وعده غذایی توجه کند. قبل از هر وعده غذایی معمولا معده خالی است و صداهای ریز می‌دهد. در این حالت میزان احساس گرسنگی، هشت‌دهم است. در میان غذا حس می‌کنید معده‌تان کمی پر شده و میزان گرسنگی به پنج‌دهم می‌رسد. بعد از اتمام غذا با آنکه معده کاملا پر شده ولی احساس خالی بودن دهان و گلو ممکن است فرد را به خوردن ترغیب کند. در این حالت میزان گرسنگی دودهم است. ۲۰ دقیقه بعد از اتمام غذا به فرد احساس سیری و حتی زیاده‌خوری دست می‌دهد. اگر می‌خواهید تناسب اندام خود را حفظ کنید تنها زمانی که فکر می‌کنید، گرسنه‌اید غذا بخورید. مطمئن باشید هیچ کس از گرسنگی نمی‌میرد.

۴) واقع‌گرا باشید:

وقتی رژیم می‌گیرید، باید مقدار کالری مشخصی را مصرف کنید و هیچ بهانه‌ای نباید سد راه‌تان شود. برخی فکر می‌کنند یک شب بیرون رفتن، یک مهمانی، چند روز خوش‌گذرانی در تعطیلات و یک شام با یکی از دوستان بیرون رفتن نمی‌تواند به روند رژیم آنها لطمه‌ای وارد کند. ولی باید بدانید که حتی یک نیم‌تکه بیسکوییت یا یک بند انگشت کِرِم روی بیسکوییت هم می‌تواند به افزایش وزن شما منجر شود، پس خودتان را گول نزنید.

۵) قیاس نکنید:

حقیقت این است که همه افرادی که تناسب اندام دارند به نحوی میزان غذای مصرفی‌شان را محدود می‌کنند. در واقع، چه به دلیل لاغر ماندن و چه به دلیل سالم بودن، این افراد سعی می‌کنند مواد غذایی کم چرب و بدون قند را انتخاب کنند. متاسفانه بسیاری از افرادی که تصمیم می‌گیرند وزن کم کنند، سعی دارند این‌گونه افراد را الگوی خود قرار داده و مانند آنها غذا بخورند. محدود کردن ناگهانی خود سبب بروز احساس ناعدالتی و انگیزه‌ای برای گول زدن خودتان می‌شود. این دسته از افراد هیچ‌گاه به آنچه می‌خواهند نمی‌رسند. نگاه کردن به ظرف غذای طرف مقابل خوب است اما تبعیت از آن درست نیست. به جای مقایسه خود با دیگران به یک متخصص مراجعه کرده و برنامه غذایی خاص خود را دریافت کرده و از آن و پیروی کنید.

۶) به اندازه کافی غذا بخورید:

اگر عادت دارید حین پختن غذا مقداری از آن را بچشید، موقع صحبت کردن با تلفن، چیپس بخورید یا در مسیر رفتن به محل کار، آب‌نباتی در دهان بگذارید، به این معنی است که شما مرتبا در حال دریافت کالری هستید. در درجه اول سعی کنید هرگاه می‌خواهید چیزی بخورید حتما آرام بنشینید. غذاهایی که سرپایی خورده می‌شوند شما را از نظر فیزیکی سیر می‌کنند اما از نظر روانی خیر. در واقع نه تنها دهان و معده باید سیر شود، چشم هم نیاز به سیر شدن دارد. در این صورت شما به اندازه کافی و نه اضافه‌تر غذا می‌خورید و مطمئنا وزن کم خواهید کرد.

۷) مثبت‌اندیش باشید:

یک کیلو وزن کم کردن کار سختی نیست. تنها کافی است انگیزه و اعتماد به‌نفس داشته باشید اما معمولا راحت، طولانی و سخت است. خسته شدن، دلزده و ناامید شدن طبیعی است. اگر می‌خواهید موفق باشید و تا رسیدن به اندامی ایده‌آل تلاش کنید، باید خود را با انگیزه نگه دارید. وقتی اشتباهی انجام می‌دهید، به جای متهم و سرزنش کردن خود، اشتباهات‌‌تان را بشناسید و در مورد شان با متخصص تغذیه خود صحبت کنید.

منبع: selection Juillet

ترجمه: محمدرضا علیزاده



همچنین مشاهده کنید