پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

«ژرمن ها» پرافتخارترین در اروپا


«ژرمن ها» پرافتخارترین در اروپا

آزمونی سخت پیش روی فوتبال آلمان

تیم ملی فوتبال آلمان در جام ملت های اروپا در گروه چهارم در کنار تیم های کرواسی، لهستان و اتریش میزبان قرار دارد. گروهی که برای پرافتخارترین تیم تاریخ جام ملت های اروپا، چندان مشکل به نظر نمی رسد. «ما تب داریم» آهنگ تیم آلمان در جام ملت های اروپاست، ژرمن ها تب وتاب فراوانی برای قهرمانی چهارم دارند. کاپیتان بالاک نیز یکی از میلیون ها هواداری است که می خواهد به گذشته های پر افتخار باز گردد. بازیکن خط میانی چلسی گفت:«تیم آلمان گذشته درخشانی در این رقابت ها دارد و عالی است اگر بتوانیم به جایگاهی بازگردیم که زمانی در آن قرار داشتیم.» تیم ملی فوتبال آلمان تب دار قهرمانی جام ملت های اروپای در سال ۲۰۰۸ است. تبی که این تیم ۱۲ سال است در آن می سوزد. آخرین قهرمانی آلمان در جام ملت های اروپا، به سال ۱۹۹۶ باز می گردد. عدم موفقیت در جام جهانی ۲۰۰۶ شاید یکی از دلایلی است که انگیزه مضاعفی در این تیم برای قهرمانی در جام ملت های سیزدهم به وجود آورده است. تیم ملی فوتبال آلمان سال ۱۹۰۰ تأسیس شد و در سال ۱۹۵۴ به عضویت یوفا درآمد. ریاست فدراسیون فوتبال این کشور در حال حاضر در اختیار «تئو سوانسیگر» است.

● حضوری دیرهنگام اما پر افتخار

تیم ملی آلمان در ۲ دوره نخست رقابت های جام ملت های اروپا، یعنی سال های ۱۹۶۰ و ۱۹۶۴ که در فرانسه و اسپانیا برگزار شد شرکت نکرد. این تیم ۴ سال بعد در تورنمنت ۱۹۶۸ ایتالیا ناکام بود و در مرحله مقدماتی با تساوی بدون گل مقابل آلبانی، حذف زودهنگامی داشت. همنوازی «گونتر نتسر» از مونشن گلادباخ در خط میانی «فرانتس بکن باوئر» در نقش لیبرو و «گرد مولر» در نوک پیکان حمله ژرمن ها که هر ۲ از بایرن مونیخ به تیم ملی آلمان راه یافته بودند، در رقابت های ۱۹۷۲ بلژیک و در دومین حضور، سمفونی خوش آهنگی را با هدایت «هلموت شون» آفرید. تیم ملی آلمان در فینال این دوره، تیم فوتبال اتحاد جماهیر شوروی سابق را ۳ بر صفر در هم کوبید و با قهرمانی خود، خبر از حضور مدعی جدیدی در تورنمنت اروپایی داد. از آن پس ملی پوشان آلمان در تمام دوره ها حاضر بوده و توانستند با ۳ قهرمانی (۱۹۸۲ بلژیک، ۱۹۸۰ ایتالیا و ۱۹۹۶ انگلستان) و ۲ نایب قهرمانی (۱۹۷۶ یوگسلاوی و ۱۹۹۲ سوئد) ، پر افتخارترین های تاریخ جام ملت های اروپا لقب بگیرند. تیم آلمان همچنین رکورد بیشترین تعداد حضور در دور نهایی جام ملت های اروپا را (۹ بار) در اختیار دارد.

● تکرار تاریخ

در رقابت های ۱۹۷۶ تیم آلمان که قهرمانی جهان (۱۹۷۴ آلمان) را هم یدک می کشید، برای دفاع از عنوان قهرمانی خود در اروپا به مصاف چکسلواکی رفت. آلمان ها شاید هنوز هم طعم تلخ نایب قهرمانی این دوره را از یاد نبرده باشند. نایب قهرمانی که پنالتی «اولی هوینس» (مدیر کنونی باشگاه بایرن مونیخ)، آن را برای آلمان به ارمغان آورد، زمانی که پنالتی سرنوشت ساز او، آسمان بلگراد را شکافت و شادی قهرمانی را به اردوی چکسلواکی هدیه کرد.

دومین قهرمانی آلمان، سال ۱۹۸۰ در ایتالیا رقم خورد؛ زمانی که این تیم به سکانداری «یوپ دروال» و بازی برند شوستر، معروف به «فرشته موطلایی»، کارل هاینس رومنیگه، مهاجم برجسته، و هارالد آنتون شوماخر، معروف به تونی شوماخر، یکی از بهترین دروازه بان های دهه ۸۰ جهان، با نتیجه ۲ بر یک تیم بلژیک را شکست داد و قهرمانی در ششمین دوره را به دست آورد. در بازی نهایی رقابت های ۱۹۹۶ انگلستان، اولیور بیرهوف موفق شد شکست یک بر صفر مقابل تیم چک را به پیروزی ۲ بر یک تبدیل کند. گل دوم او، نه تنها گل قهرمانی آلمان که نخستین گل طلایی تاریخ جام ملت های اروپا نیز بود. این قهرمانی هم التیامی بود بر زخم باخت ۲ بر صفر آلمان در جام ۱۹۹۲ مقابل دانمارک و هم فرصتی بود برای برتی فوگتس مربی، تا خود را از زیر سایه سنگین فرانتس بکن باوئر، مربی پیش از خود، بیرون بکشد.

● تیم ملی آلمان، جام ملت های اروپا ۲۰۰۸

پر افتخارترین تیم تاریخ جام ملت های اروپا، در دور نهایی این جام در سال جاری، در گروه چهارم و در کنار تیم های اتریش، کرواسی و لهستان قرار دارد. تیم هایی که تاکنون نه تنها قهرمانی اروپا را تجربه نکرده اند که حتی در تاریخ ۵۰ ساله این رقابت ها، در میان ۴ تیم پایانی هم نبوده اند. به عقیده بسیاری، هیچ مانعی برای راهیابی آلمان به دور دوم جام سیزدهم را نمی بینند. بسیاری از صاحب نظران، نقطه اتکای آلمان ۲۰۰۸ را خط حمله این تیم می دانند. یوآخیم لو، سرمربی تیم ملی آلمان که در جام جهانی ۲۰۰۶ دستیار کلینزمن بود، در این باره گفت: «دقیقاً میروسلاو کلوزه و ماریو گومز ، یا لوکاس پودولسکی و کوین کورانی که در دیدارهای انتخابی جام ملت های اروپا هم برای تیم آلمان بازی های بسیار خوبی انجام داده اند. در واقع بسیار خوشحالم که ما ۴ مهاجم در این سطح آمادگی داریم.» میروسلاو کلوزه نیز در مورد تیم آلمان گفت: «به اعتقاد من، ما تیمی بسیار خوب با بازیکنانی بسیار آماده داریم؛ ترکیبی از بازیکنان با تجربه. این بسیار مهم است که ما همواره کار خود را ارتقا دهیم و همیشه خود را باور داشته باشیم. به نظرم ما در راه درستی قرار داریم.» میشائیل بالاک، کاپیتان ۳۲ ساله تیم ملی آلمان اما بر پرهیز از غرور تأکید کرد و افزود: «ما در آستانه برگزاری این تورنمنت هستیم. این احساس وجود دارد که ما در هفته ها و ماه های اخیر نتوانستیم بازدهی چندان خوبی از خود نشان دهیم؛ بازدهی ای شبیه آن چه در ابتدا و پس از جام جهانی ۲۰۰۶ داشتیم.» به نوشته پایگاه اینترنتی «دویچه وله» خوش بین ها حتی بلیت دیدار فینال روز ۲۹ ژوئن، در ورزشگاه «ارنست هاپل» وین را هم رزرو کرده اند، تا تیم ملی آلمان را از نزدیک تشویق کنند.

● یوآخیم لو، در آرزوی کامیابی

تیم ملی آلمان در اردوی آمادگی رقابت های جام ملت های اروپا بسر می برد. آلمان با هدایت لو، نخستین تیمی بود که در لیست ۱۶ تیم حاضر در مرحله نهایی جام سیزدهم قرار گرفت. «لو» جوان گرایی را شعار اصلی خود قرار داده است. فدراسیون جهانی فوتبال ۲۸ می ۲۰۰۸ را آخرین فرصت برای اعلام ترکیب نهایی تیم های حاضر در مرحله نهایی جام ملت های اروپا اعلام کرده است. یوآخیم لو، مربی تیم ملی فوتبال آلمان، ترکیبی ۲۶ نفری را به آخرین اردوی آمادگی این رقابت ها در مایورکای اسپانیا فرا خوانده است. ترکیبی که تا حدی تعجب محافل فوتبال آلمان را برانگیخته، پس از اردو دستخوش تغییر خواهد شد و تیم ملی آلمان در نهایت با ۲۳ بازیکن به اتریش و سوئیس سفر خواهد کرد. نام مارکو مارین، اولیور نویویل (هر ۲ از بروسیا مونشن گلادباخ) و پاتریک هلمز (از کلن) که در فصل گذشته بوندس لیگا در دسته دوم بازی می کردند، نیز در این فهرست دیده می شود.

● اخبار ناگوار، روی دیگر سکه

انتشار فهرست بازیکنان از سوی کادر فنی تیم ملی آلمان، خبرهای ناخوشایندی برای برخی از بازیکنان در پی داشت. یکی از این بازیکنان «تیموهیلده براند» از تیم والنسیا، دروازه بان ذخیره تیم ملی آلمان است که جای خود را به «رنه آدلر» ۲۳ ساله بایر لورکوزن، داده است. «لو» دلیل این انتخاب را «نگاه به آینده» اعلام کرده است. بسیاری بر این باورند که آدلر پس از بازگشت از سوئیس و اتریش، دروازه بان اول تیم ملی آلمان خواهد شد. مربیان تیم ملی در نظر دارند در این رقابت ها، بازیکنان جوان خود را برای حضور در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی آبدیده کنند. یوآخیم لو پیش تر اعلام کرده بود که تیم ملی آلمان با هدایت او، محلی برای مطرح شدن چهره های جدید فوتبال آلمان خواهد بود.

● «یوگی» را بهتر بشناسیم

زمانی که در سال ۲۰۰۶ و پس از ناکامی تیم آلمان در جام جهانی خانگی، یورگن کلینزمن از هدایت این تیم کناره گرفت و یوآخیم لو، دستیار او، به مربیگری تیم فرا خوانده شد، کم نبودند کسانی که به فکر فرو رفتند. «لو» در زمان دستیاری خود تأثیر عمیقی بر تاکتیک تیم و گزینش بازیکنان داشت، به طوری که کلینزمن پس از کناره گیری از تیم ملی فوتبال آلمان در مصاحبه ای اعلام کرد: «او برای من فراتر از یک دستیار بود.» مربی کنونی ملی پوشان آلمان نشان داد که انتخاب او به درستی صورت گرفته است. تیم ملی آلمان با هدایت لو، نخستین تیمی بود که پس از ۲ میزبان در لیست ۱۶ تیم نهایی رقابت های جام ملت های اروپای ۲۰۰۸ قرار گرفت. یوآخیم لو به دلیل نوآوری در روش های مربیگری و توانایی در به کارگیری حداکثر توان بازیکنان جوان به یوگی مشهور است. فدراسیون فوتبال آلمان پس از موفقیت تیم ملی این کشور در راهیابی به بازی های قهرمانی اروپا، قرارداد لو را تا جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی تمدید کرد. لو، خود در پست میانی و از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ در تیم هایی چون اشتوتگارت، فرایبورگ و اینتراخت فرانکفورت توپ زده است. وی در این مدت در مجموع ۵۱ بار در دسته برتر و ۱۸۱ دیدار در دسته ۲ باشگاه های آلمان به میدان رفت و در سال ۱۹۹۵ به دوران بازی خود پایان داد. «یوگی» پیش از خداحافظی از مستطیل سبز، مدتی نیز به صورت پاره وقت در تیم «وینترتور» سوئیس مربیگری می کرد. وی در ژوئیه ۱۹۹۵ مربیگری تیم اشتوتگارت را بر عهده گرفت و این تیم را در فصل ۱۹۹۷-۱۹۹۶ به قهرمانی جام حذفی باشگاه های آلمان رساند. اشتوتگارت با هدایت لو در فصل بعد به فینال جام یوفا راه یافت اما با نتیجه یک بر صفر مغلوب چلسی شد. یوگی که در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ با تیم «اف.ث. واکر تیلور» قهرمان باشگاه های اتریش شد، او مربیگری تیم های «آستریا وین» اتریش و فنرباغچه و «آدانا اسپور» از ترکیه را نیز در کارنامه خود دارد.

● ترکیب تیم ملی، تصمیمی مشکل

لو گفت:« سال های اخیر قریب به ۲۰۰ بازی بوندس لیگا را رصد کرده ایم. علاوه بر آن بسیاری از بازی های ملی را دیده ایم و پس از رایزنی با کادر فنی به نتیجه رسیدیم که ۲۶ بازیکن یاد شده را به این تورنمنت دعوت کنیم» .

به نوشته پایگاه اینترنتی «دویچه وله» در ترکیب جدید تیم ملی فوتبال آلمان، حضور «مارکو مارین» ۱۹ ساله در کنار کاپیتان بالاک در خط میانی نیز در نوع خود جالب است. لو دلیل گزینش این بازیکن دسته دومی از بروسیا مونشن گلادباخ را «مهارت در درگیری های تک به تک» اعلام کرده است. در خط میانی همچنین باستین شوان اشتایگر از بازیکنان تأثیرگذار خواهد بود که در جام جهانی ۲۰۰۶ در زمره کم سن وسال های آلمان بود.

● ترکیب ۲۶ نفره تیم ملی فوتبال آلمان در اردوی مایورکا

▪ دروازه بانان:

ـ ینس لمن،

ـ روبرت انکه،

ـ رنه آدلر

▪ مدافعان:

ـ کریستف متزلدر،

ـ پر مرته ساکر،

ـ کلمنس فریتس،

ـ فیلیپ لام،

ـ مارسل یانسن،

ـ آرنه فریدریش

ـ هایکو وسترمان

▪ خط میانی:

ـ میشائیل بالاک،

ـ توماس هیتسلزپرگر،

ـ سیمون رولفس،

ـ تورستن فرینگس،

ـ تیم بوروفسکی،

ـ باستین شواین اشتایگر،

ـ پیوتر توروخوفسکی،

ـ جونز،

ـ دیوید اودونکور

ـ مارکو مارین

▪ مهاجمان:

ـ میروسلاو کلوزه،

ـ لوکاس پودولسکی،

ـ ماریو گومز،

ـ کوین کورانی،

ـ اولیور نویویل

ـ پاتریک هلمز.



همچنین مشاهده کنید