جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

گروه بندی و معرفی تیم های ۲۰۰۶


گروه بندی و معرفی تیم های ۲۰۰۶

ایران, برای سومین بار است که در مرحله نهائی جام جهانی به میدان رقبا می رود کشورمان تا اینجا در جام جهانی ترقی داشته است در جام جهانی ۱۹۷۸, یک تساوی و ۲ باخت حاصل کار ملی پوشان بود و در جام ۹۸ فرانسه, هر چند ۲ باخت بار دیگر تکرار شد اما تساوی با اسکاتلند در جام ۷۸, به پیروزی ۲ـ۱ بر آمریکا در جام ۹۸ تبدیل شد و اکنون مردم فوتبالدوست کشورمان انتظار دارند که ایران به لطف بازی عالی لژیونرها به نتایج جالب تری نسبت به دو دوره گذشته دست یابد

●گروه اول

▪ آلمان

بعد از برزیل، که پرافتخارترین تیم فوتبال دنیاست، کشور آلمان در رده دوم به‌سر می‌برد. ژرمن‌ها به غیر از دو جام جهانی ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰ در سایر دوره‌ها حضور چشمگیر داشتند. آنها حتی توانستند در سه دوره قهرمان شوند و چهار بار نیز فینال را واگذار کنند. بدترین عنوان آلمان در سال ۱۹۳۸ بود که این تیم مقام دهم را به‌دست آورد. کلینزمن، سرمربی فعلی آلمان با میدان دادن به جوانان، در بازی‌های تدارکاتی آنها را ارزیابی کرد تا در جام ۲۰۰۶، با قوی‌ترین تیم کشورش را قهرمان جهان کند. آلمان اگر بتواند خط دفاع خود را ترمیم کند با استفاده از امتیاز میزبانی و حمایت تماشاگران خواهد توانست بار دیگر در فوتبال جهان ابراز وجود کند. آخرین قهرمانی آلمان در سال ۹۰ با رهبری بکن‌باوئر به‌دست آمد. او اکنون مسئول برگزاری جام ۲۰۰۶ به حساب می‌آید. اما یک مربی با انگیزه به نام کلینزمن با کمک همبازی‌های سابق خود بیرهوف و سامر هدایت ژرمن‌ها را برعهده دارند.

▪ کارنامه آلمان در جام جهانی

۱۹۳۰: ــ

۱۹۳۴: سوم

۱۹۳۸: دهم

۱۹۵۰: ــ

۱۹۵۴: قهرمان

۱۹۵۸: چهارم

۱۹۶۲: هفتم

۱۹۶۶: نایب قهرمانی

۱۹۷۰: سوم

۱۹۷۴: قهرمان

۱۹۷۸: ششم

۱۹۸۲: نایب قهرمان

۱۹۸۶: نایب قهرمان

۱۹۹۰: قهرمان

۱۹۹۴: پنجم

۱۹۹۸: هفتم

۲۰۰۲: نایب قهرمان

▪ کاستاریکا

ـ حرکت به جلو...

کاستاریکا، برای سومین بار است که حضور در جام جهانی را تجربه می‌کند. این تیم ابتدا در سال ۱۹۹۰ برای اولین بار حضور در جام جهانی را جشن گرفت. آنها در گروه سوم این جام، با اقتدار توپ زدند و پس از شکار اسکاتلند و سوئد و شکست در برابر برزیل به دور یک‌هشتم رسیدند اما در این مرحله به دام چک و اسلواکی افتادند (۴ـ۱) یکی از چهار نماینده کونکاکاف در جام ۲۰۰۶، در جام جهانی گذشته (۲۰۰۲) هم حضور داشت. آنها در این جام می‌رفتند دوباره شگفتی‌ساز شوند، ولی زور برزیل بر آنها می‌چربد (۲ـ۵) کاستاریکا در دو بازی دیگر خود در گروه سوم، چین را ۲ بر صفر برد و با تیم سوم جام (ترکیه) صفر ـ صفر کرد. حالا این تیم با این شرایط می‌آید که در جام ۲۰۰۶ گام‌های مؤثرتری نسبت به دو دوره گذشته بردارد.

کارنامه کاستاریکا در جام جهانی

۱۹۳۰ تا ۱۹۹۸: ـ

۱۹۹۰: حذف در یک‌هشتم نهائی

۲۰۰۲: حذف

▪ لهستان

ـ بازگشت پس از ۲۰ سال

لهستان، از شرق اروپا در گروه اول باید با آلمان، کاستاریکا، و اکوادور جدال کند. آنها تحت رهبری پاول یاناس از گروه ششم اروپا، خود را به‌عنوان یکی از دو تیم برتر رده دوم، مستقیماً بالا کشیدند.

در گروه ششم، نبرد لهستان با انگلیس جذاب بود که در نهایت هر دو تیم از این گروه صعود کردند. هر چند فوتبال لهستان در ۲۰ سال اخیر نام و نشانی در مرحله نهائی جام جهانی نداشت ولی باید یادآور شد که شرقی‌های اروپا طی ۵ دوره حضور در جام جهانی دوبار سوم شدند. پیروزی ۱ـ‌صفر بر برزیل در بازی رده‌بندی جام ۷۴، اوج کار لهستانی‌ها بود. آنها بعد از آنکه چهار سال بعد در آرژانتین (۷۸) در یک‌چهارم نهائی کنار رفتند، در سال ۱۹۸۲، برای دومین بار به مقام سوم رسیدند. لهستان در بازی رده‌بندی ۳ـ۲ فرانسه را برد.با این‌حال این تیم در جام ۲۰۰۶ پرتحرک خواهد بود. آنها عزم خود را جزم کرده‌اند تا خاطرات خوب گذشته را بار دیگر تکرار کنند.

▪ کارنامه لهستان در جام جهانی

۱۹۳۰: ـ

۱۹۳۸: حذف

۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰: ـ

۱۹۷۴: سوم

۱۹۷۸: حذف در یک‌چهارم

۱۹۸۲: سوم

۱۹۸۶: حذف

۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲: ـ

▪ اکوادور

ـ خوشبین به دومین تجربه...

این برای دومین‌بار است که اکوادور بازی در جام جهانی را تجربه می‌کند. این تیم در جام ۲۰۰۲ کره و ژاپن از میان ۳۲ تیم عنوان بیست و چهارم را به‌دست آورده بود.

در جام هفدهم این تیم در گروه هفتم با ایتالیا، مکزیک و کرواسی همسفر بود. اکوادوری‌ها ۲ـ صفر و ۲ـ۱ به ایتالیا و مکزیک باختند. اما ۱ـ صفر از سد کرواسی گذشتند، و این برای صعود به دور بعد کافی نبود.

اکوادور با امتیازی برابر با پاراگوئه (۲۸) به همراه این تیم، برزیل و آرژانتین مسافر جام ۲۰۰۶ لقب گرفتند. اکوادور در مرحله مقدماتی در منطقه آمریکای جنوبی حتی ۲ـ صفر آرژانتین را ضربه کرد، و یک‌بار هم برزیل را با یک گل به زانو درآورد.

بنابراین اکوادور با این دو پیروزی ارزشمند، که در برابر برزیل و آرژانتین به‌دست آورده، نمی‌توانند در جام ۲۰۰۶ برای آلمان میزبان بازی‌ها، زنگ تفریح باشد.

قدر مسلم نماینده آمریکای‌جنوبی به هم‌گروه‌ها ضربه شست نشان خواهد داد.

▪ کارنامه اکوادور در جام جهانی

۱۹۳۰ تا ۱۹۹۸: ـ

۲۰۰۲: بیست و چهارم

● گروه دوم

▪ انگلیس

ـ جزیره‌نشینان امیدوارند

انگلیس با تمام قدرت و با رهبری مربی سوئدی خود اریکسون، جام ۲۰۰۶ را نشانه رفته است. و این در شرایطی می‌باشد که علاوه بر بکهام، یار کهنه‌کار؛ چند بازیکن قدر دیگر در لیست اریکسون قرار دارند:

لامپارد، رونی، کول، جرارد، جان تری و...

انگلیس که همیشه یک تیم مهاجمی بوده اگر مثل تیم باشگاهی‌اش، چلسی، یک فوتبال سرعتی را به نمایش بگذارد، در جام ۲۰۰۶ کار برای حریفان سخت خواهد بود. و این بستگی دارد به تفکر اریکسون که با یاران آماده و قبراق خود چگونه و با چه سیستمی در برابر حریفان قرار بگیرد.

انگلیس از گروه ششم با لهستان خود را مسافر جام جهانی کرد. جزیره‌نشینان یک‌بار در سال ۱۹۶۶ با عبور از ژرمن‌ها قهرمان دنیا شدند. و این مقام به لطف امتیاز میزبانی به‌دست آمد و بعد از آن دیگر انگلیسی‌ها نتوانستند به مقامی بالاتر از چهارمی (۹۰) برسند. این تیم از جمله مدعیان قهرمانی جام هجدهم به حساب می‌آید.

▪ کارنامه انگلیس در جام جهانی

۱۹۳۰ تا ۱۹۳۸: ـ

۱۹۵۰: هشتم

۱۹۵۴: ششم

۱۹۵۸: یازدهم

۱۹۶۲: هشتم

۱۹۶۶: قهرمان

۱۹۷۰، هشتم

۱۹۷۴ تا ۱۹۷۸: ـ

۱۹۸۲: ششم

۱۹۸۶: هشتم

۱۹۹۰: چهارم

۱۹۹۴: ـ

۱۹۹۸: نهم

۲۰۰۲: ششم

▪ پاراگوئه

ـ قدرتمند اما بی‌انگیزه...

پاراگوئه به همراه برزیل، آرژانتین و اکوادور از منطقه آمریکای جنوبی به سرزمین آلمان قدم می‌گذارد. آنها تاکنون ۶ بار در جام جهانی توپ زده‌اند که بهترین مقام در اولین دوره (نهمی) به‌دست آمد. آنها در دیگر دوره‌ها، یازدهم، دوازدهم، سیزدهم، چهاردهم و آخرین بار شانزدهم شدند. نمایش پاراگوئه‌ای‌ها چشمگیر است اما هرگز انگیزه پیروزی و صعود ندارند. این تیم در جام جهانی ۲۰۰۲، با کره‌جنوبی، اسپانیا و اسلوونی در گروه دوم ایستاد. آنها ابتدا در برابر کره‌جنوبی ۲ـ۲ کردند و متعاقب آن به اسپانیا ۳ـ۱ باختند، تا پیروزی ۳ـ۱ بر اسلوونی به این تیم کمک کند که از این گروه بالا بیاید. منتهی در این ایستگاه آنها به دام آلمان افتادند.

▪ کارنامه پاراگوئه در جام جهانی

۱۹۳۰: حذف (نهم)

۱۹۳۴ تا ۱۹۳۸: ـ

۱۹۵۰: حذف (یازدهم)

۱۹۵۴: ـ

۱۹۵۸: حذف (دوازدهم)

۱۹۶۲ تا ۱۹۸۲: ـ

۱۹۸۶: حذف (سیزدهم)

۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴: ـ

۱۹۹۸: حذف (چهاردهم)

۲۰۰۲: حذف (شانزدهم)

▪ ترینیداد و توباگو

ـ اولین حضور...

ترینیداد و توباگو از جمله تیم‌هائی است که از مرحله پلی‌آف خود را به جام ۲۰۰۶ رسانده و قصد دارد موی دماغ بزرگان شود. این تیم گمنام، برای حریفان ناآشنا به‌نظر می‌رسد. بازی با انگلیس، سوئد و پاراگوئه انگیزه آنها را دوچندان خواهد کرد. باید دید که این تیم در اولین تجربه، به چه نتایجی دست خواهد یافت. ترینیداد در منطقه کونکاکاف، پس از مکزیک، آمریکا و کاستاریکا در مکان چهارم ایستاد. و این رده به آنها اجازه داد که شانس خود را برای صعود یک‌بار دیگر در بازی با نماینده پنجم آسیا امتحان کند. بحرین حریف ترینیداد بود که زورش به آنها نرسید و در نهایت این تیم آمریکائی بود که برای اولین بار به جام جهانی راه یافت. این تیم را لئوبن‌هاکر نامدار مربیگری می‌کند.

▪ کارنامه ترینیداد و توباگو در جام جهانی

۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ

▪ سوئد

ـ با تکیه به مثلث طلائی...

سوئد را نباید یک تیم معمولی و درجه ۲ اروپا معرفی کرد. سوئدی‌ها هم مثل لهستان به‌عنوان یکی از تیم‌های برتر رده دوم، با ۲۴ امتیاز (برابر با کرواسی) به جام جهانی رسیدند.

سوئد آخرین بار در جام ۹۴ آمریکا، قدرت خود را به نمایش گذاشت. آنها در این جام توانستند با شکار بلغارستان عنوان سوم را به‌دست آورند. ضمن آنکه نایب قهرمانی این تیم در سال ۱۹۵۸ هرگز فراموش نمی‌شود.

سوئدی‌ها در جام ۵۸ در بازی نیمه نهائی ۳ـ۱ آلمان غربی را بردند اما در فینال به دیوار سخت برزیل اصابت کردند (۵ـ۲) تا نایب قهرمان شوند. آنها تحت مربیگری لارس لاگربک به آلمان می‌روند.

با حضور لارسون، ابراهیم اوویچ، لیون برگ و... در این تیم می‌توان سوئد را پر قدرت دید. آنها مثلت طلائی سوئد هستند.

▪ کارنامه سوئد در جام جهانی

۱۹۳۰: ـ

۱۹۳۴: حذف

۱۹۳۸: ـ

۱۹۵۰: حذف در نیمه نهائی

۱۹۵۴: ـ

۱۹۵۸: نایب قهرمانی

۱۹۶۲ تا ۱۹۹۶: ـ

۱۹۷۰: حذف

۱۹۷۴: حذف در یک‌چهارم

۱۹۷۸: حذف

۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶: ـ

۱۹۹۰: حذف

۱۹۹۴: سوم

۱۹۹۸: ـ

۲۰۰۲: حذف

● گروه سوم

▪ آرژانتین

فقط برای جبران گذشته...

آرژانتین طی سال‌های ۷۸ تا ۹۰ یکی از پر قدرت‌ترین تیم‌های قدر دنیا بود. درست در اوضاع و احوالی که پاسالاژ، کمیس، منوتی (مربی)، مارادونا و... ستارگان فوتبال جهان بودند، مارادونا با درخشش بی‌نظیر خود در جام‌های جهانی ۸۶ و ۹۰، یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی برای تیم ملی کشورش دشت کرد. و حالا آرژانتین با قوای تازه می‌آید که هم اشتباه دوره گذشته را جبران کند و هم اینکه تحت رهبری پکرمن، خاطرات خوش دوران مارادونا را زنده کند.

آرژانتینی‌ها، اگر مثل برزیل، نمایش را کنار بگذارند، با آن فوتبال سنگین و با طراوت خود قادر خواهند بود، دوباره به کسب مقام بپردازند. آرژانتین با امتیازی برابر با برزیل از منطقه آمریکای جنوبی به آلمان رسید. برخورد این تیم با هلند، صربستان و ساحل عاج در گروه سوم جذاب و تماشائی است. پکرمن به مردم آرژانتین قول قهرمانی داده است.

▪ کارنامه آرژانتین در جام جهانی

۱۹۳۰: نایب قهرمانی

۱۹۳۴: نهم

۱۹۳۸ تا ۱۹۵۴: ـ

۱۹۵۸: سیزدهم

۱۹۶۲: دهم

۱۹۶۶: پنجم

۱۹۷۰: ـ

۱۹۷۴: هشتم

۱۹۷۸: قهرمان

۱۹۸۲: یازدهم

۱۹۸۶: قهرمان

۱۹۹۰: نایب قهرمان

۱۹۹۴: دهم

۱۹۹۸: ششم

۲۰۰۲: شانزدهم


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 4 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید