سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

باید سایه سیاسی ها از ورزش کم شود


باید سایه سیاسی ها از ورزش کم شود

علی مرادی, قهرمان سابق وزنه برداری کشورمان یکی از افرادی است که برای حضور در دو پست دبیرکلی و ریاست کمیته ملی المپیک کاندیدا شده و به نظر می رسد کورس نزدیکی با علی آبادی در این راه خواهد داشت

علی مرادی، قهرمان سابق وزنه‌برداری کشورمان یکی از افرادی است که برای حضور در دو پست دبیرکلی و ریاست کمیته ملی المپیک کاندیدا شده و به نظر می‌رسد کورس نزدیکی با علی‌آبادی در این راه خواهد داشت. دبیرکل کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا البته انتقادات زیادی به سیاست‌های کاری رییس حال حاضر این کمیته دارد. عدم شفافیت، کلید بحث با اوست. مرادی ادعا می‌کند با توجه به اتفاقات اخیر به نظر می‌رسد علی‌آبادی مهره‌چینی را به گونه‌یی قرار داده تا خودش بتواند در این پست ابقا شود آن هم به‌طور کاملا برنامه‌ریزی شده.

‌ شما از معدود افرادی هستید که همچنان در آسیا سمت اجرایی و تاثیرگذار دارید. داشتن این‌گونه سمت‌ها چقدر می‌تواند به اعتلای ورزش کشور کمک کند؟

به هرحال هر چقدر کرسی و موقعیت‌های بین‌المللی یک کشور بیشتر باشد میزان تاثیرگذاری آن در سطح بین‌المللی افزایش می‌یابد و در تصمیم‌گیری‌ها نقش بسزایی دارد. البته دوستان زیادی در حال حاضر در کمیسیون‌ها و کمیته‌های جهانی حضور دارند اما باید به گونه‌یی باشد که پست‌های کلیدی و تاثیرگذار را به خودمان اختصاص دهیم تا نقش اصلی را ایفا کنیم. مطمئنا این مساله می‌تواند به رشد و ارتقای ورزش کمک زیادی کند.

‌ اگر در کمیته ملی المپیک انتخاب شوید چه برنامه‌یی برای دریافت کرسی‌های بین‌المللی در فدراسیون‌های مختلف خواهید داشت؟

یکی از دغدغه‌های اصلی‌ام مطمئنا این مساله خواهد بود. من می‌توانم به جرات ادعا کنم تنها کاندیدایی هستم که بعد از ثبت نام برنامه‌ام را اعلام کردم که یکی از آنها همین دریافت کرسی در سطح بین‌المللی بود. با توجه به اساسنامه کمیته ملی المپیک یکی از اصلی‌ترین برنامه‌ها باید این مساله باشد. کمیته المپیک باید طبق آنچه در ارتباط با صیانت و رسالت آن تعریف شده، طبق چارچوب این کار را انجام دهد. مطمئنا برای خودم هم مهم خواهد بود که اعضای کمیته ملی و فدراسیون در مجامع بین‌المللی صاحب کرسی باشند.

‌ علی مرادی چه ظرفیت‌هایی در خودش دید که برای حضور در کمیته ملی المپیک کاندیدا شد؟

بنده عضو مجمع هستم و با توجه به اینکه تنها ایرانی دارای کرسی تاثیرگذار هستم ظرفیت‌های کافی را در خودم می‌بینم که بتوانم در کمیته تاثیرگذار باشم. من دبیرکل کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا هستم و با توجه به این دیدگاه و ذهنیت و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌ام برای خدمت به ورزش کشورم آماده هستم و امیدوارم بتوانم در این زمینه گام بردارم.

اما اکنون شاهد اتفاقات زیادی در کمیته المپیک و حواشی زیاد درباره شفافیت انتخابات هستیم. به نظرتان این مساله نگران‌کننده نیست؟

نه تنها من، بلکه تمام دوستانم که در این انتخابات کاندید شده‌اند امیدوارند سلامت و شفافیت در انتخابات لحاظ شود. متاسفانه با توجه به پالس‌هایی که در این رابطه دریافت می‌شود چنین چیزی مشاهده نمی‌شود. اساسنامه تصویب شده و مورد تایید IOC هم قرار گرفته است. طبق همین اساسنامه تایید شده ۵ نفر به عنوان کمیته نظارت معرفی شده‌اند اما چیزی که اکنون دیده می‌شود این است که این کمیته حتی سخنگو هم ندارد. قرار بود طبق اساسنامه ۷۲ ساعت بعد از ثبت نام نسبت به اعلام اسامی تایید شده اقدام شود اما سخنگو چنین کاری را نکرده است. این سوال در ذهن همه وجود دارد که آقایان چرا وقت کشی می‌کنند؟ با این وسیله به دنبال چه چیزی هستند؟ می‌خواهند کاری کنند که کاندیدای رد صلاحیت شده زمان کافی برای اعتراض نداشته باشد؟ کاندیدای تایید شده زمانی برای رایزنی نداشته باشد؟ این وقت کشی به ضرر کاندیداها است. کمترین حق مسلمی که اکنون نادیده گرفته می‌شود زمان برای رایزنی است. من شخصا با چند نفر از دوستان که حرف می‌زدم اصلا اطلاع نداشتند صلاحیت‌شان مورد قبول واقع شده یا نه و تکلیف‌شان مشخص نیست. اگر طبق قانون بخواهیم در نظر بگیریم این اعلام نشدن یعنی مشکلی وجود ندارد اما برخی دوستان با شیطنت به رسانه‌ها خط می‌دهند که فلانی تایید نشد و هیچ اظهارنظر رسمی وجود ندارد. درباره خودم گفته می‌شد بازنشسته هستم. جالب اینجاست منبع این خبر از داخل خود کمیته ملی المپیک بود و در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته بود. من آن شخص را شناسایی کردم. چرا باید اینطور باشد؟ من نامه عدم بازنشستگی‌ام را هم تهیه کردم و خدمت آقایان دادم تا حرف و حدیثی باقی نماند.

‌ این وقت‌کشی به این دلیل نیست که انتخابات دوباره به تعویق بیفتد و دوستان در کمیته ملی المپیک...

تنها چیزی که به ذهن می‌رسد همین مورد است. مگر می‌شود یک سال و اندی از زمان تایید اساسنامه در IOC بگذرد و دوستان هر بار به بهانه‌یی موجب تعویق آن شوند. آن زمان که اختلاف بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش بود. بعد از دولت جدید که وزیر جدید معرفی شد انتظار می‌رفت این اختلافات کم شود اما احساسم این است که دوستان به دنبال این هستند تا یک روز هم شده انتخابات را به تعویق بیندازند تا عمرشان در این کمیته بیشتر شود. عملکرد اعضای هیات‌رییسه هم برایم جای شبهه دارد. امیدوارم انتخابات طبق زمان‌بندی اعلام شده برگزار شود و بیش از این جایز نیست به تعویق بیفتد.

چرخش علی‌آبادی هم در نوع خودش جالب توجه است. او برای اینکه خودش را جدا از دولت قبلی معرفی کند تندترین انتقادات را به دوستان گرمابه و گلستانی‌اش داشته و هم احمدی‌نژاد و هم رحیمی و مشایی را از تیغ گذرانده...

به هرحال دوستان سیاسی هستند و این بازی‌ها را بلدند. ما که ورزشی هستیم و به این مساله افتخار می‌کنیم و همه مسائل را از منظر ورزشی بررسی می‌کنیم. دوستانی که سیاسی هستند به کار خودشان بپردازند و به نظرم بهتر است در این مقطع سایه سیاسی‌ها از ورزش کم شود. دوستان اقتصادی و سیاسی هستند و می‌دانند چطور در این رابطه حرف بزنند.

حالا با در نظر گرفتن این مسائل، شانس‌تان را برای در اختیار گرفتن سمت کمیته ملی المپیک چقدر می‌دانید؟

من تمام برنامه‌ریزی‌هایم را کرده‌ام. ۴ سال پیش هم برای دبیرکلی کاندیدا شدم و ۴ رای آوردم. ۴ رایی که در آن سال آوردم به نظرم به تمام آرا برتری داشت. اگر اتفاقات ورزش را در نظر بگیرد متوجه می‌شوید که آن ۴ رای حرف درست را می‌زده و کمیته ملی المپیک در این مدت دچار مشکلاتی شده که من به آن اشاره کرده بودم. نباید به برد و باخت‌ها نگاه کنیم. درست است ما در آسیا و المپیک لندن نتایج خوبی به دست آوردیم و دوستان زحمت زیادی کشیدند اما مشکلات زیربنایی ورزش ما همچنان پابرجاست. هیچ کار علمی و تخصصی انجام نشده و موفقیت‌ها مقطعی و به صورت مسکن بوده است. من با این دیدگاه ورود کردم. به عنوان قهرمان سابق این مملکت و ۱۲ سال سابقه مدیریت مطمئنا به دنبال برطرف کردن آنها خواهم بود. مطمئنا به صورت گروهی و اینکه اعضای مجمع و هیات رییسه در کنار همدیگر باشیم، می‌توانیم موفق شویم.

‌ و البته رد صلاحیت‌ها! خیلی‌ها آن را سلیقه‌یی و طبق برنامه‌ریزی می‌دانند.

همان‌طور که گفتم اصلا نمی‌دانیم چه کسی تایید شده و چه کسی رد. این مشکل بزرگ همه کسانی است که اکنون کاندید شده‌اند. در وهله دوم به نظرم تمکین قانون مهم‌ترین اصول است که همه ما به آن اعتقاد داریم. فعلا که همه‌چیز در حد بازی‌های رسانه‌یی است و دوستان به‌طور علنی چیزی را مشخص نکرده‌اند. اگر قرار به تمکین قانون باشد همه باید یکسان باشند. مطمئنا هر کس ورود کرده به دنبال خدمت است و فصل‌الخطاب همه قانون است. قهرمان المپیک در انتخابات شرکت کرده اما تکلیفش را نمی‌داند. آقایان بدانند صدای این فرد صدای معمولی نیست و صدای یک قهرمان است. یا به‌طور مثال من، به عنوان یک فرد ورزشی در انتخابات شرکت کرده‌ام اما در فاصله ۱۰ روز مانده به انتخابات تکلیف هیچ‌کس مشخص نیست. اگر قانون برای همه یکسان است چرا دوستان اعضای هیات رییسه با برخی ارگان‌های حاکمیت مکاتبه می‌کنند و... همه باید طبق قانون یکسان باشند. برخی اعضای هیات رییسه امانتدار خوبی برای رای‌هایی که برای‌شان دادند نیستند و قانون و مقررات خودشان را می‌بینند. بالاترین مقام تصمیم‌گیری اعضای هیات رییسه هستند اما این دلیل نمی‌شود که هر کاری خواستند کنند. بعضی‌ها قانونمدار نیستند و این خوب نیست.

‌‌ آینده انتخابات؟

فعلا باید دید با این تفاسیر چطور می‌خواهند برگزار کنند! چیزی که مشاهده می‌شود این است که همان آیین نامه خودشان که گفته ۷۲ ساعت بعد اعلام می‌شود را هم لغو کرده‌اند. هیچ کس رد صلاحیت نشده و همه فرم ثبت نام و حضور را دریافت کرده‌اند. باید منتظر آینده ماند و دید چه برنامه‌یی دارند.



همچنین مشاهده کنید