پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

مرگ فوتبال ملی در انگلستان


مرگ فوتبال ملی در انگلستان

مطلع فوتبال جهان, غروب می کند

به نظر می رسد بحران، لحظه به لحظه فوتبال ملی انگلستان را تهدید می کند. در شرایطی که هم اکنون نیز حضور صدها بازیکن خارجی در سطوح مختلف باشگاهی فوتبال جزیره، مجال شکوفا شدن استعدادهای بومی را از این کشور ربوده است، سرازیری سرمایه دارهای رنگارنگ به سمت لیگ باشگاهی انگلستان، اوضاع را دشوار تر می کند.

آخرین ثروتمندی که آهنگ هوای ابری لندن را کرد، یک شیخ بسیار پولدار عرب است که موفق شد سهام باشگاه منچسترسیتی را به چنگ بیاورد.

بعد از انتقال ناگهانی و شوکه کننده روبینیو به تیم دوم شهر منچستر، حالا منابع خبری نزدیک به سیتی از هزینه ۵۰۰ میلیون پوندی عربها برای خرید سه بازیکن نامدار و استثنایی در پنجره نقل و انتقالات ژانویه خبر می دهند.

در میان فهرست خرید سران این باشگاه، نام کاکا و کریستیانو رونالدو نیز به چشم می خورد.

آنچه مسلم است، تبدیل شدن فضای فوتبال باشگاهی در انگلستان به عرصه چشم و همچشمی ثروتمندان بین المللی، در نهایت به زیان این کشور تمام خواهد شد.

همین حالا با ریخت و پاش گلیزرها در یونایتد، آبراموویچ در چلسی و تام هنکس در لیورپول، نخبه های فوتبال باشگاهی سر از جزیره درآورده اند، اما کارخانه بازیکن سازی کاملاً خاموش مانده است.

بزرگترین برآیند چنین تحولاتی در فوتبال انگلستان که به رونق لیگ باشگاهی و رکود تیم ملی انجامیده است، تابستان گذشته به خوبی خود را نشان داد، وقتی که مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا با حضور سه تیم انگلیسی برگزار شد و البته در نهایت جام قهرمانی به این کشور کوچ کرد، اما در مرحله نهایی یورو ۲۰۰۸ که خبری از تیم ملی این کشور نبود، می شد به اشتباهات صورت گرفته از سوی متولیان فوتبال جزیره ایمان آورد.

نگاهی گذرا به اوضاع و احوال حاکم بر فوتبال باشگاهی در انگلستان ثابت می کند، پیشخوان این رشته ورزشی در آن کشور به کلی در اختیار خارجی ها قرار گرفته است.

اگر بپذیریم در شرایط فعلی منچستر یونایتد، آرسنال، چلسی و لیورپول ممتازترین تیمهای فوتبال انگلستان هستند، هر چهار باشگاه از دروازه بان و مربی خارجی سود می برند. اضافه شدن اسکولاری و بنیتس طی سالهای اخیر به زوج دیرینه فرگوسن و ونگر، عنان کار را به طور کامل در اختیار غیرانگلیسی ها گذاشته است.

در چنین شرایطی عجیب نیست که متولیان فوتبال این کشور بعد از یکصد سال ترک عادت می کنند و با استخدام فابیو کاپلو، تن به حضور یک مربی غیرانگلیسی در رأس امور تیم ملی می دهند.

همچنین با درخشش فان درسار، رینا، پیتر چک و آلمونیا در قفسهای توری این تیمها، هواداران تیم ملی انگلستان مجبور خواهند بود همچنان با اشتباهات رابینسون و جیمز به حیات آغشته از درد خود ادامه بدهند!

با ترکتازی دهها ستاره بین المللی نظیر رونالدو، اورا، نانی، فان پرسی، فابرگاس، آدبایور، فرناند و تورس، ژاوی آلونسو، دروگبا، دکو، شوچنکو و کاروالیو در باشگاههای گوناگون، به طور طبیعی فضا برای بازیکنان مستعد بومی تنگ می شود.

طی سالهای اخیر بارها تیمی همچون آرسنال و یا حتی چلسی با یازده بازیکن خارجی در ترکیب اصلی خود مسابقه را آغاز کرده اند و با این رویه، به قهقرا رفتن فوتبال ملی انگلستان رخداد چندان غریبه ای به نظر نمی آمده است.

هم اکنون نیز با شدت گرفتن این رویه و نیز هوسرانی مولتی میلیونرها در عالم مستطیل سبز، تیم ملی این کشور بیش از هر زمان دیگری در محاق مرگ قرار گرفته است و این در حالی است که انگلستان به مهد فوتبال جهان شهرت دارد!

رسول بهروش



همچنین مشاهده کنید