شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

مدل كاربردی برای بقا، رشد و حذف سالمونلا تیفی موریوم در جوجه کشی


مدل كاربردی برای بقا، رشد و حذف سالمونلا تیفی موریوم در جوجه کشی

آلودگی تخم مرغ های جوجه کشی با باکتری سالمونلا و نفوذ آن به داخل تخم مرغ مهم ترین وسیله انتقال باکتری به جوجه های گوشتی می باشد که در نهایت طی پروسسینگ لاشه ها از طریق گوشت آلوده …

آلودگی تخم مرغ های جوجه کشی با باکتری سالمونلا و نفوذ آن به داخل تخم مرغ مهم ترین وسیله انتقال باکتری به جوجه های گوشتی می باشد که در نهایت طی پروسسینگ لاشه ها از طریق گوشت آلوده به مصرف کننده منتقل می شود. در این بررسی رشد سالمونلا تیفی موریوم در شرایط حرارت و رطوبت ثابت در روزهای ۱ (نگهداری تخم مرغ)، ۱۰ (کندلینگ)، ۱۷ (انکوباسیون) و۲۱ (پروسسینگ جوجه ها) مورد آزمایش قرار گرفت. باکتری با بار میکروبی اولیه بالا ( log CFU ۶ به ازای هر تخم مرغ ) و بار میکروبی اولیه پایین(log CFU ۵/۳ به ازای هر تخم مرغ) در نظر گرفته شد.

با ذخیره سازی تخم مرغ ها در دمای С°۴ به مدت ساعت، بار میکروبی به مقدارlog ۲ کاهش یافت، در صورتی که در شرایط انکوباسیون و هچری در روزهای ۱۷ و ۲۱ با دمای تقریباً С°۳۷ بار میکروبی به مقدار log ۳ افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که در بار میکروبی اولیه بالا تعداد باکتری سالمونلا تیفی موریوم از روز ۱ (نگهداری تخم مرغ) تا پروسسسینگ جوجه ها از log CFU ۷/۳ به log CFU ۶/۶ به ازای هر تخم مرغ افزایش یافت، در حالی که در بار میکروبی اولیه پایین از log CFU ۷/۳ به log CFU ۷/۲ در هر تخم مرغ کاهش یافت. همچنین بار میکروبی در داخل تخم مرغ های جوجه کشی در بین مراحل انکوباسیون و هچری افزایش می یابد. با استفاده از این مدل می توان بار میکروبی سالمونلا تیفی موریوم را در تخم مرغ های آلوده پیش بینی نمود.

منبع :

Poultry Science. ۲۰۰۵ . ۸۴:۱۹۵۹-۱۹۶۶



همچنین مشاهده کنید