پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

چرا کودکان باید لباس روشن بپوشند؟


چرا کودکان باید لباس روشن بپوشند؟

یکی از مهم‌ترین مسایلی که همیشه به والدین در مورد لباس‌ بچه‌های مهدکودکی‌شان توصیه می‌کنیم این است که حتما لباس‌هایی با رنگ روشن برای آنها انتخاب کنند...
یکی از مهم‌ترین مسایلی …

یکی از مهم‌ترین مسایلی که همیشه به والدین در مورد لباس‌ بچه‌های مهدکودکی‌شان توصیه می‌کنیم این است که حتما لباس‌هایی با رنگ روشن برای آنها انتخاب کنند...

یکی از مهم‌ترین مسایلی که همیشه به والدین در مورد لباس‌ بچه‌های مهدکودکی‌شان توصیه می‌کنیم این است که حتما لباس‌هایی با رنگ روشن برای آنها انتخاب کنند. لباس‌های روشن می‌توانند آلودگی را به سرعت نشان دهند و به همین ‌دلیل اصرار ما تا حد امکان بر استفاده از روپوش‌های کتان به رنگ‌سفید است. کتان‌ها، از یک طرف مصنوعی نیستند و به همین ‌دلیل باعث تحریک پوست و ایجاد حساسیت‌های پوستی در بچه‌ها نمی‌شوند و از طرف دیگر، رنگ‌سفید آن مانند سایر لباس‌های رنگی با عرق بچه‌ها ترکیب نمی‌شود و این امر هم می‌تواند از ایجاد حساسیت‌های پوستی پیشگیری کند. آلودگی روی لباس‌های روشن به‌سرعت دیده می‌شوند و مادران با مشاهده آنها و شستن لباس بچه‌ها، جلوی تجمع میکروبی و ابتلا به عفونت‌های پوستی در فرزند خود و سایر بچه‌ها را با این کار می‌گیرند.

آلودگی‌های انگلی هم می‌توانند بچه‌های مهدکودکی را تهدید کنند. این آلودگی‌ها از طریق تماس دست و دهان بچه‌ها با یکدیگر به آنها منتقل می‌شوند. به همین دلیل بهتر است والدین برای فرزندان خود، لیوان و

دستمال‌ کاغذی‌های شخصی تهیه کنند و در کیفشان بگذارند و به آنها یاد بدهند همیشه از لوازم شخصی خود در مهدکودک استفاده کنند و پیش از خوردن خوراکی‌های مختلف، حتما دستشان را با آب و صابون بشویند.

انتقال شپش هم یکی دیگر از مشکل‌های برخی از بچه‌هایی است که ساعت‌هایی از روز را در مهدکودک به سر می‌برند. از مساله وجود شپش در مهدهای کودک نمی‌توان به سادگی گذشت و حتی ممکن است بچه‌هایی که خیلی تمیز هستند هم درگیر شپش بشوند.

یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال شپش به سر بچه‌ها، استفاده از کلاه و روسری‌های مشترک هنگام بازی است. والدین می‌توانند با آموزش به فرزند خود،‌ از او بخواهند کلاه یا روسری‌اش را به بچه‌های دیگر قرض ندهد یا از این لباس‌های دیگران، استفاده نکند. مربیان بهداشتی مهدها هم می‌توانند با بررسی بهداشت بچه‌ها و آموزش به آنها، از انتقال شپش، جلوگیری کنند.

عفونت‌های ویروسی، آنفلوانزا و بیماری‌های ویروسی تنفسی و گوارشی که می‌توانند ایجاد اسهال بکنند یا باکتری‌هایی که منجر به گلودردهای چرکی می‌شوند، می‌توانند به سادگی بین بچه‌های مهدکودک که در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، منتقل شوند. بنابراین به خانواده‌ها توصیه می‌شود برای حفظ سلامت فرزندان خود و سایر بچه‌ها، به فرزند بیمارشان تا بهبود کامل، اجازه حضور در مهدکودک را ندهند.

دکتر علیرضا سالک مقدم

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران



همچنین مشاهده کنید