پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

اشتیاق برای بازگشت کلینزمن


اشتیاق برای بازگشت کلینزمن

بایرن مونیخ از حالا در انتظار فصل بعد

زندگی یورگن کلینزمن هیچ گاه روالی عادی را طی نکرده و حتی جدیدترین انتخاب و اقدام او که پذیرش پست مربیگری تیم فوتبال بایرن مونیخ برای فصل آینده است همین خط و روال را طی می کند.

طی هفته های اخیر نام های متعددی برای این مهم مطرح شده بود و افرادی چون خوزه موری نیو پرتغالی و گاس هیدینک هلندی مورد اشاره و توجه جدی قرار گرفته بودند و البته خبر تکذیب آنها نیز منتشر شده بود، اما روز جمعه ۲۱ دی ماه روی سایت اینترنتی باشگاه بایرن خبری آمد که ختم جست وجو در این زمینه و انتصاب یورگن کلینزمن کاپیتان و مربی سابق تیم ملی آلمان را به عنوان هدایتگر بعدی باشگاه باواریایی قطعیت بخشید. او باید از شروع تابستان سال آینده جای اوتمار هیتسفلد سوئیسی را بگیرد که از قبل اعلام کرده بود در پایان فصل مجدداً از باواریا می رود تا هدایت تیم ملی سوئیس را پس از اتمام جام ملت های اروپا ۲۰۰۸ در دست گیرد. آمدن کلینزمن به بایرن شاید همان قدر عجیب باشد که انتخاب وی برای مربیگری تیم ملی آلمان در سال ۲۰۰۴ بوده است. در آن زمان او برای اولین بار در عمرش و بدون هیچ تجربه قبلی پست مربیگری یک تیم را تجربه می کرد و این که چه استدلالی می توانست پشت آن انتصاب عجیب باشد باید فقط از سوی خود آلمانی ها توضیح داده می شد. ولی امروز بایرن می تواند استدلال کند که اگر کلینزمن برخلاف پیش بینی ها توانست تیم ملی جوان شده آلمان را با شور و روحیه ای مثال زدنی به رتبه سوم جام جهانی برساند، لابد می تواند تیم پرتجربه تر و حرفه ای تر بایرن را هم به مدارجی بالا رهنمون شود.

● زندگی عادی

در زمانی که کلینزمن به عنوان سرمربی آلمان منصوب شد در ایالت کالیفرنیای آمریکا زندگی می کرد و رل یک مشاور را در باشگاه گالکسی لس آنجلس (تیم فعلی دیوید بکام) داشت. به این خاطر شک زیادی وجود داشت که او بتواند تیم ملی آلمان را پس از نمایش ضعیفش در رقابت های یورو ۲۰۰۴ احیا کند، اما رویکرد و اعتماد وسیع او به جوانترها جواب داد و او روحیه ای عالی را به آنها بخشید که فقط حرفه ای گری ایتالیا درمرحله نیمه نهایی جام جهانی باعث توقف آن شد.

با این وجود کلینزمن بلافاصله بعد از اتمام جام جهانی از تیم ملی آلمان جدا شد و دلیل آن را لزوم بازگشت به زندگی عادی اش عنوان کرد. ۱۸ ماه طول کشید تا او دوباره تغییر عقیده بدهد و به دنیای مربیگری بازگردد که البته این امر زودتر از ۵‎/۵ ماه بعد شکل نخواهدگرفت اما به هرحال باید دلایلی روشن و مشخص را بر این تغییر سیاست مجدد یافت. خود کلینزمن می گوید: «از این انتصاب خوشحالم و مربی شدن در بایرن را برای خود یک افتخار می دانم. شرایط، مشابه با ۳‎/۵ سال پیش و زمان انتصابم به عنوان مربی تیم ملی آلمان نشان می دهد و همان قدر سخت و نامطمئن جلوه می کند.»

● بچه نانوا

با این حال ریسک طلبی و رفتن به دنبال کارهای سخت، چیزی است که کلینزمن هیچگاه ابایی از آن نداشته است. او وقتی کودک بود، درس نانوایی را در مغازه طباخی پدرش آموخت و چنان جدیتی را در کارش نشان داد که فقط از نژاد و خانواده خود او می شد انتظار را داشت. اهالی منطقه شواب آلمان که خانواده کلینزمن از آن می آیند، ضرب المثلی با این مضمون دارد: «مثبت و مفید باش و بشدت کار کن و به زودی صاحبخانه خواهی شد!» آنهایی که طی ایام مربیگری کلینزمن در تیم ملی آلمان با او کار کرده اند، از بازگشت مجدد وی به این کشور به بهانه کار در بایرن مونیخ استقبال نموده اند، یکی از آنها تئوزوان زایگر رئیس فدراسیون فوتبال آلمان است که می گوید: «این که کلینزمن برای کار مربیگری به آلمان بازمی گردد، اتفاقی عالی است. او کارهای بزرگی برای فوتبال آلمان انجام داده است و قطعاً با بایرن هم دستاوردهای زیادی خواهدداشت.» یواخیم لو سرمربی کنونی تیم ملی آلمان نیز که در جام جهانی ۲۰۰۶ دستیار کلینزمن بود و پس از رفتن وی جای او را گرفت و همان روال موفق (وحتی فراتر از آن) را برای خود و تیم ملی آلمان حفظ کرده است، می گوید: «در تماس های تلفنی هفته های اخیرمان متوجه شده بودم که تمایل به مربیگری و بازگشت به این حرفه مجدداً در وجود وی شدت گرفته و به این شغل بازخواهدگشت و با این وجود از رفتن او به بایرن متعجب شدم، زیرا انتظار این جای خاص را از او نداشتم.»

اولیور بیرهوف سرپرست تیم ملی آلمان نیز که در زمان حضور کلینزمن هم حائز این سمت بود و بعد از وی نیز به کار با «لو» پرداخته است، می گوید: «کلینزمن همیشه عامل سورپریز و وجد تماشاگران فوتبال شده و این روال را در ایام مربیگری اش نیز داشته است و مطمئنم که به این روند به عنوان یکی از مربیان بوندس لیگا هم استمرار خواهدبخشید. امیدوارم این مسأله و انتصاب کلینزمن به عنوان مربی بایرن مونیخ، باعث اقامت دائمی او در آلمان شود و مجدداً به آمریکا بازنگردد و بهره های حضور او بیش از پیش به فوتبال کشورمان برسد.»

● راه هایی تازه

با این حال، همانطور که قبلاً گفتیم، کلینزمن همیشه مایل به تجربه کردن چیزهای نو و یافتن راههایی تازه بوده است.

او در کودکی و نوجوانی بازی در پست های مختلف را آزمود، تا این که سرانجام تصمیم به حضور در خط حمله را گرفت و ابتدا در باشگاه اشتوتگارت کیکرز به عالم فوتبال حرفه ای در آلمان معرفی شد. او در سال های بعدی در ۷ باشگاه مختلف داخلی و خارجی توپ زد و پیراهن اشتوتگارت، اینترمیلان، موناکو، تاتنهام و بایرن مونیخ را هم به تن کرد و با اینتر و بایرن قهرمان لیگ های ایتالیا و آلمان شد و حتی در زمانی که برای موناکو فرانسه بازی می کرد با آن تیم به مرحله نیمه نهایی جام قهرمانان باشگاه های اروپا رسید.

پیوستن او به تاتنهام داستانی جالب داشت. در انگلیس او را به عنوان بازیکنی می شناختند که در بازی فینال جام جهانی ۱۹۹۰ در برابر آرژانتین خودش را در محوطه جریمه به زمین انداخته تا ضربه پنالتی منجر به قهرمانی آلمانی ها را از رقیب بگیرد، اما او در لندن چنان موفق ظاهر شد و آن قدر گل های حرفه ای و تماشایی به سود تاتنهام به ثمر رساند که مطبوعات انگلیس در همان فصل اول حضور وی در آن کشور، او را به عنوان بازیکن سال این کشور برگزیدند و تصورات قبلی خود پیرامون وی را باطل ساختند و به واقع به اشتباه خود در این خصوص اعتراف کردند.

● آشکار و پنهان

کلینزمن سال های ۱۹۹۵ تا ۹۷ را با بایرن گذراند و با این حساب وی اینک به باشگاه سابق خود بازگشته است.

در دوران بازیگری در آن تیم، کلینزمن به رغم مشارکت در فتح جام یوفا و لیگ آلمان چندان محبوب سران بایرن نبود و تقابل آشکار و پنهان او با لوتار ماتیوس مدافع وسط وقت و کاپیتان آن باشگاه نمونه و نشانه مستقیم آن روند به شمار می آمد. با این وجود حالا که او به عنوان سرمربی به بایرن بازمی گردد، می توان انتظار داشت که با اختیارات بیشتر و وضعی بهتر و مشکلاتی کمتر در باواریا مشغول کار شود و قضیه شکل دیگری داشته باشد.

● «او» می داند

مردی که در دوران بازیگری اش ۱۰۸ بار پیراهن ملی آلمان را به تن کرد و ۴۷ گل ملی زد و جام جهانی ۹۰ و جام ملت های اروپا ۹۶ را برد، در رجعت به بایرن با بازیکنانی کار خواهد کرد که برخی از آنها تجربه کار مشترک با وی در اردوی ملی آلمان را داشته اند و در نتیجه از این قضیه استقبال می کنند. یکی از آنها میروسلاو کلوزه مهاجم ملی پوش ومعروف تیم باواریایی است که می گوید: «ما با اشتیاق در انتظار تجدید همکاری با کلینزمن هستیم و آوردن او را اقدامی عالی از جانب بایرن می دانیم.» باستی ین شواین اشتایگر هافبک جوان و ملی پوش بایرن هم اظهار می دارد: «ما ملی پوشان فوتبال آلمان به درستی می دانیم که کلینزمن چه ارزشی دارد و به واقع چه کسی است و در نتیجه ازاین که با او در بایرن دوباره همکاری می کنیم، بسیار راضی هستیم. او چون خودش بازیکن حرفه ای و بزرگی بوده است، به خوبی می داند که بازیگران این رشته چه می کشند و نیازهایشان چیست و این امر کمک می کند تا شرایط مطلوب تری برای ما ایجاد شود. من نیز از کسانی هستم که از آمدن کلینزمن به باواریا استقبال می کنم.»

● پر سر و صداترین

مطبوعات و مردم آلمان نیز از حالا به پیشواز کلینزمن وآمدن مجدد وی به این کشور رفته اند و نشانه های اشتیاق و انتظار در آنها کاملاً روشن است. این در حالی است که هنوز چهار ماه و نیم تا پایان فصل جاری مانده است و تا آن موقع اتفاقات مهم زیادی در فوتبال آلمان رخ خواهد داد که تعیین تکلیف بایرن در لیگ آلمان و جام یوفا با مربیگری اوتمار هیتسفلد عمده ترین آنها خواهد بود و هر گونه توفیق یا ناکامی او و تیمش در این دو جام از پر سر و صداترین وقایع فصل جاری تلقی خواهد شد.

با این حال مونیخ در فصل بعد به یمن وجود کلینزمن از آن هم شلوغ تر و پر سر و صداتر خواهد بود.

وصال روحانی ‎/ منبع: Ticker



همچنین مشاهده کنید