سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

چه کسی دایی را انتخاب کرد


چه کسی دایی را انتخاب کرد

طرح یک فرضیه پس از انتخاب سرمربی جدید تیم ملی

هر چند ۴۸ ساعت از انتخاب علی دایی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی گذشته اما هنوز هیچ کس متوجه نشده که سرمربی جدید تیم ملی از طریق چه کانالی و پس از گذشتن از چه فرآیندی به این سمت رسیده است. علی کفاشیان که در چند وقت اخیر ثابت کرده استاد حرف های ضد و نقیض است، در تازه ترین اظهارنظرش گفته که دایی از چند وقت قبل جزء گزینه های فدراسیون فوتبال بوده. با این حال کیست که نداند دایی در ثانیه های آخر به یک شانس اصلی برای سرمربیگری تیم ملی تبدیل شد و با یک تصمیم سریع به این عنوان رسید. حتی شواهد موجود از همین قضیه حکایت دارد. افشین قطبی که بیشترین بخت را برای سرمربیگری تیم ملی داشت و پس از توافق با مسوولان فدراسیون فوتبال با خیال راحت با پرسپولیس راهی شیراز شد و حتی پس از پایان بازی مقابل مقاومت سپاسی از بازیکنان پرسپولیس خداحافظی کرد وقتی خبر انتخاب دایی را به عنوان سرمربی تیم ملی شنید خشکش زد و گفت؛ «فدراسیون مرا سرمربی تیم ملی معرفی کرده بود.» البته قطبی نسبت به این اتفاق هم بی موضع نبود و او هم مثل تمام جامعه فوتبال از انتخاب دایی تعجب کرد؛ «روز قبل از دیدار با مقاومت قرار بود مسوولان فدراسیون با من تماس بگیرند که چنین اتفاقی رخ نداد، اگرچه ساعت ۱۳ با کاشانی تماس گرفتند و مرا سرمربی تیم ملی معرفی کردند و به همین دلیل همه به من تبریک گفتند، اما نمی دانم از ساعت ۱۴ تا ۱۶ چه اتفاقی افتاد و این موضوع برایم تعجب آور است.»

او در گفت وگو با دوستان روزنامه نگارش هم این روزها مدام تاکید می کند که برای گرفتن جوابش تنها به آسمان نگاه می کند. با این حال بیرون آمدن اسم دایی از میان گزینه های موجود برای سرمربیگری تیم ملی را باید فارغ از مسائل ورزشی جست وجو کرد؛ جایی که شانس علی دایی به یکباره از صفر به صد سیر کرد و کاپیتان سابق تیم ملی به سمت سرمربیگری تیم ملی رسید. البته بعید نیست که این شانس وقتی به علی دایی رو کرده باشد که در مراسم بدرقه رئیس جمهور توسط هیات دولت، احمدی نژاد گپ و گفت طولانی تری با محمد علی آبادی در مقایسه با بقیه اعضای کابینه داشت. احتمال دارد در این گفت وگوی دو، سه دقیقه یی به رئیس سازمان تربیت بدنی توصیه شده باشد که هر چه سریع تر وضعیت سرمربیگری تیم ملی مشخص شود. البته انتخاب دقیقه نود علی دایی برای تیم ملی را از یک بعد دیگر می توان بررسی کرد. ارتباط نزدیک مهرداد بذرپاش مدیرعامل کارخانه سایپا با دولت نهم و به ویژه شخص رئیس جمهور به احتمال زیاد نقش موثری در رسیدن سرمربی سایپا به نیمکت تیم ملی داشته است. بذرپاش که در ابتدای روی کار آمدن دولت نهم مشاور امور جوانان رئیس جمهور شد پس از دوره یی کوتاه حضور در کارخانه پارس خودرو با حکم وزیر وقت صنایع به سایپا رفت و می توان تاثیر بذرپاش را در رفتن دایی از سایپا به تیم ملی مشاهده کرد. وقتی این نظریه قوت گرفت که مدیرعامل کارخانه سایپا درباره حضور دایی در تیم ملی اظهارنظر کرد؛ کاری که تا به حال سابقه نداشته است.

هر چند نکته جدیدی در حرف های بذرپاش دیده نمی شود اما همین حرف عادی هم به اندازه کافی تعجب آور است؛ «سایپا در شرایطی که لیگ برتر به روزهای حساس خود نزدیک می شود و همچنین در آستانه بازی های لیگ قهرمانان آسیا مصالح ملی را بر مصالح خود ترجیح داد و این فداکاری تبلور همان روحیه ملی است که عزم آن را داریم در آینده بیش از گذشته در سایپا زنده باشد. به خاطر مصالح ملی فداکاری بزرگی کرده و با حضور علی دایی در تیم ملی موافقت کردیم.» در حالی مدیرعامل کارخانه سایپا درباره حضور دایی در تیم ملی اظهارنظر کرده که مدیرعامل باشگاه سایپا هیچ حرفی درباره این مساله نزده است. تمام این گمانه زنی ها به این دلیل در رسانه ها مطرح شده که پس از گذشت ۴۸ ساعت از انتخاب دایی به عنوان سرمربی تیم ملی هیچ کس نمی داند که دایی چگونه و از چه طریق به تیم ملی رسیده. انتخاب دایی برای تیم ملی مثل بازی های کلاسیک اروپایی شده که گل دقیقه نود برای تیم برنده یک شب رویایی می سازد و برای بازنده یک شب کابوسی.

هر چند زننده گل ماجرای فوتبال ما مجهول است اما دایی این روزها از آسمان به زمین نگاه می کند و قطبی از زمین به آسمان.

امیر مسعودی



همچنین مشاهده کنید