پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از چاقی مفرط در کودکان


پیشگیری از چاقی مفرط در کودکان

امروزه چاقی به طور نگران کننده ای برای کودکان هم مشکل سازشده است. این معضل که در حال گسترش است، براثر رعایت نکردن رژیم غذایی سالم، خوردن غذاهای ناسالم و داشتن شیوه زندگی بدون …

امروزه چاقی به طور نگران کننده ای برای کودکان هم مشکل سازشده است. این معضل که در حال گسترش است، براثر رعایت نکردن رژیم غذایی سالم، خوردن غذاهای ناسالم و داشتن شیوه زندگی بدون تحرک به وجود می آید. به نوشته «Prevention» این روزها کودکان اغلب هله هوله می خورند، وقت زیادی را صرف تماشای برنامه تلویزیونی و بازی های رایانه ای می کنند و کمتر به بازی و ورزش می پردازند.این شیوه زندگی تاثیر منفی بر سلامت کودکان می گذارد و زمینه ابتلای آن ها را به بیماری هایی چون بیماری قلبی، فشار خون بالا، استرس، افسردگی و دیابت ایجاد می کند.

برای پیشگیری از این فاجعه انسانی باید برنامه ریزی جدی شود. اولین گام این است که آموزش های لازم را فراگیرید تا بتوانید بین آن چه برای کودکان مفید است با آن چه برایشان مضر است، تفکیک قائل شوید. اگر چاقی مفرط کودک شما ارثی است این دلیل نمی شود که رژیم غذایی متعادل و ورزش رعایت نشود.بنابراین توجه داشته باشید، مصرف کالری بیش از حد و داشتن یک زندگی بی تحرک به اضافه وزن منجر خواهد شد.این وظیفه والدین است که کودک را به خوردن سبزی عادت دهند ، ساعت تماشای برنامه تلویزیونی و بازی های رایانه ای را محدود کنند. شما به عنوان والدین کودک بهتر است بدون مراجعه به متخصص تغذیه فرزندتان را مجبور به رژیم گرفتن نکنید. در این مطلب به چند راه حل آسان برای کاهش چاقی مفرط کودکان اشاره شده است.

- میوه، سبزی و محصولات سبوس دار را به غذاهای روزانه آن ها اضافه کنید.

- مصرف چربی های اشباع شده مانند گوشت چرب، سوسیس، زرده تخم مرغ، خامه، کره، بستنی، کیک ، شکلات، شکر و... را کاهش دهید.

- اندازه پرس غذا را کاهش دهید.

- آن ها را به خوردن آب تشویق کنید.

- لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی آن ها در نظر بگیرید.

- نوشیدنی های شیرین را کاهش دهید.

- ماهی، طیور، گوشت کم چرب،عدس، لوبیا، بادام زمینی، بادام و تخمه را به عنوان پروتئین انتخاب کنید.

- آن ها را به فعالیت های جسمی مانند پرش با طناب، شنا، فوتبال، پیاده روی و... تشویق کنید. تحرک علاوه بر پیشگیری از چاقی مفرط، اضطراب، استرس و فشار خون را کاهش می دهد، استخوان ها را تقویت می کند و عضلات را بهبود می بخشد.

- کودکانی که از اضافه وزن رنج می برند، باید حداقل روزی ۳۰ دقیقه تحرک داشته باشند.

- تماشای برنامه تلویزیونی و بازی رایانه ای را به حداکثر روزی ۲ ساعت محدود کنید.

- آن ها را برای انجام کار خوب با دادن شکلات و هله هوله تشویق نکنید.

- به حالت های عاطفی او توجه کنید. زیرا میل به خوردن گاه بر اثر حالت های روحی یا تحت تاثیر بچه های دیگر به وجود می آید.*از آن جا که کودکان، والدین خود را الگو قرار می دهند سعی کنید یک زندگی سالم داشته باشید تا فرزندان یاد بگیرند.

مترجم: علیرضا



همچنین مشاهده کنید