جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

۱۰ فرمان علیه آنفلوآنزای نوع A


۱۰ فرمان علیه آنفلوآنزای نوع A

راه‌های پیشگیری از آنفلوآنزای نوع A (خوکی) را جدی بگیرید، به‌خصوص اینکه بیماری در عربستان و در ایام حج از شدت بیشتری برخوردار است و قطعا در این تجمع بزرگ، احتمال انتقال بیماری …

راه‌های پیشگیری از آنفلوآنزای نوع A (خوکی) را جدی بگیرید، به‌خصوص اینکه بیماری در عربستان و در ایام حج از شدت بیشتری برخوردار است و قطعا در این تجمع بزرگ، احتمال انتقال بیماری افزایش پیدا می‌کند...

۱) نکته مهمی که ممکن است به مردم عادی گفته نشود بوسیدن و لمس مکان‌های زیارتی است. با توجه به اعتقادات مذهبی که داریم، زمانی که خطر انتقال بیماری وجود ندارد، بوسیدن و دست کشیدن به مکان‌های زیارتی منعی ندارد اما با توجه به اینکه بیماری آنفلوآنزا شیوع گسترده‌ای در جهان پیدا کرده است، توصیه می‌شود زایران از لمس و بوسیدن اماکن متبرکه خودداری کنند.

۲) حتما از سجاده خودتان استفاده کنید و روی زمین یا سنگفرش اماکن که زایران در آنجا تردد داشته‌اند، دست نگذارید.

۳) با وجود اینکه دست دادن و مصافحه امری مستحبی است اما در زمان حج و به‌خصوص پس از بازگشت از عربستان و ورود به ایران به شدت از این کار خودداری کنید. این توصیه مهم را به خانواده‌های زایرین هم دارم که به‌هیچ وجه حجاج را چه قبل از سفر و چه بعد از سفر نبوسید.

۴) به‌طور مرتب و فراوان به‌خصوص پس از هر بار مراجعت از مکان‌های متبرکه دست‌های خود را با صابون‌ مایع بشویید.

۵) به مکان‌های شلوغی که الزامی به حضور مستمر و مداوم شما نیست مثل بازار و مکان‌های تجاری کمتر بروید.

۶ ) قبل از سفر حتما واکسن آنفلوآنزای فصلی را تزریق کنید، به دلیل اینکه شاید بتواند تا حدی علایم سایر آنفلوآنزاها را کاهش بدهد زیرا در حال حاضر واکسن آنفلوآنزای خوکی را در کشور نداریم.

۷) توجه داشته باشید که یکی از نکاتی که هر سال در ایام حج مشاهده می‌شود این است که خیلی از زایران به بیماری تنفسی مبتلا می‌شوند و این به معنای این نیست که اگر امسال هم کسی به بیماری تنفسی مبتلا شد، یعنی اینکه آنفلوآنزای خوکی گرفته است. احتمال اینکه حجاج به بیماری آنفلوآنزای خوکی مبتلا شوند ۳۰ درصد است و بقیه افراد به همان بیماری تنفسی هر سال مبتلا می‌شوند که البته با استراحت کافی و مصرف مایعات، بیماری رو به بهبود می‌رود ولی اگر فعالیت جسمی شدید داشته و استراحت کافی نکنند، بیماری مزمن شده و در اعمال و مسایل اصلی حج دچار مشکل خواهند شد.

۸) با توجه به اینکه بیشتر زایران دچار بیماری تنفسی می‌شوند و بیماری تنفسی از طریق قطرات عطسه و سرفه به دیگران منتقل می‌شود، به محض بروز بیماری از ماسک استفاده کنند تا بیماری خود را به دیگران منتقل نکنند اما قبل از بیمار شدن، استفاده از ماسک‌ به پیشگیری از بیماری کمکی نمی‌کند.

۹) ممکن است بیماری زایرانی که به دیگر بیماری‌های تنفسی مبتلا هستند در این ایام تشدید شود مانند بیماران مبتلا به آسم یا بیماری‌هایی که زمینه حساسیتی دارند، استفاده بیش از حد از شوینده‌ها در اماکن متبرکه مانند زمین مسجد‌الحرام سبب تحریک ریه‌شان می‌شود که معمولا با سرفه، خس‌خس و تنگی نفس همراه است که به سرعت هم با دارو بهبود پیدا می‌کند.

۱۰) بیمارانی که زمینه بیماری‌های تنفسی دارند قبل از اعزام، به پزشک فوق‌تخصص ریه مراجعه کنند تا وی با تغییر در میزان دارو و تجویز مناسب آن سبب کاهش علایم بیماری شود.



همچنین مشاهده کنید