شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

چالش های تیم ملی


چالش های تیم ملی

باید دید كه امیر قلعه نویی چه تمهیداتی برای تیم ملی خواهد اندیشید تیمی كه قرار است با تمام توان و با كمترین ریسك در نتیجه گیری خود را به میدان مقدماتی جام ملت ها برساند به نظر می آید كه دردسرهای سرمربی تازه شروع شده و از حدود یك هفته دیگر باز هم باید منتظر واكنش های فرساینده و پردردسر درباره غربال تیم ملی بود

شش روز دیگر قرار است غربال تیم ملی تكانی بخورد و از فوج ۴۰ نفره حاضر در اردو تنها ۲۵ نفر برای بازی های مقدماتی جام ملت های آسیا باقی بمانند. امیر قلعه نویی شش روز فرصت دارد تا بازیكنان برتر را انتخاب كند آن هم در شرایطی كه تعدادی از بازیكنان خودبه خود از فهرست او خارج خواهند شد یا اینكه فرصت خودنمایی به سرمربی تیم ملی را نخواهند یافت.

پرسپولیسی ها كه فعلاً در اردوی اتریش به سر می برند و بعید است كه زودتر از سه شنبه به تهران برگردند. ضمن آنكه آری هان هم اعلام كرده تنها ۱۲ روز قبل از بازی با سوریه بازیكنان را به تیم ملی تحویل خواهد داد و این موضوع احتمالاً به منزله كنار ماندن پرسپولیسی ها از تیم ملی خواهد بود.

حال باید دید كه امیر قلعه نویی چه تمهیداتی برای تیم ملی خواهد اندیشید. تیمی كه قرار است با تمام توان و با كمترین ریسك در نتیجه گیری خود را به میدان مقدماتی جام ملت ها برساند. به نظر می آید كه دردسرهای سرمربی تازه شروع شده و از حدود یك هفته دیگر باز هم باید منتظر واكنش های فرساینده و پردردسر درباره غربال تیم ملی بود.

اینكه امیر قلعه نویی چطور با امواج رسانه ای منفی پیش رو برخورد می كند و چه سیاستی را پیش می گیرد چندان بر كسی روشن نیست. البته قلعه نویی به واسطه سرمربیگری طولانی مدت در استقلال و مواجهه دایمی با حجم زیادی از پرسش ها و كنكاش رسانه ای چندان با چنین جوی غریبه نیست اما قطعاً در تمركز و برنامه ریزی های او برای بازی های پیش رو دردسرهایی درست خواهد شد. امیر قلعه نویی یك بار در محفلی خصوصی و دوستانه از توقع زیاد سازمان تربیت بدنی و فدراسیون گلایه كرده و گفته است كه سازمان فقط و فقط پیروزی می خواهد و به همین دلیل از او خواسته تا تمام نیروهای مهم و مثمرثمر فوتبال ایران را جمع آوری كند و لباس رزم بر تن آنها بپوشاند. این گونه فشارها از مقام ارشد سازمان نشان می دهد كه انتقادهای فراوان بر مشی فعلی تیم ملی به جایی نخواهد رسید و قرار است تیم ملی به هر شكل ممكن از میدان سوریه گمنام و كره جنوبی جوان با پیروزی خارج شود.

اما روی سخن ما با سیاستگزاران ورزش به خصوص فوتبال است كه با چنین روشی فرصت های آینده را نیز تباه می سازند.وقتی می شنویم كه كره ای ها صد درصد از تیم زیر ۲۵ سال استفاده می كنند و عربستانی ها سعی دارند نسل جدیدی از فوتبالیست ها را تربیت كنند به موفقیت های آینده نزدیك با دیده شك و تردید خواهیم نگریست. این همه اصرار برای استفاده از بازیكنان پا به سن گذاشته نشان می دهد كه قلعه نویی برای نتیجه گیری تحت فشار قرار دارد. چطور ممكن است كه فردی چون قلعه نویی كه اساساً به استفاده افراطی از جوان ها حداقل در مسابقات باشگاهی شهرت پیدا كرده ناگهان با چنین تغییر نگرشی سراغ بازیكنان پا به سن گذاشته ای برود كه آینده ای بیش از یكی دو سال برایشان متصور نیست.

در عین حال شنیده شده كه حتی شخص قلعه نویی هم موافق استفاده از جوان ها بوده و حتی یك بار هم گفته كه بهتر است تیم امید در چنین میدانی حاضر شود؛ میدانی كه هماوردانی در اندازه تیم امید دارد و آنها را به سوی انگیزه بیشتر و تجربه فراوان تر سوق خواهد داد.از طرف دیگر شنیده می شود كه رنه سیموئز مربی پرتجربه و توانای تیم ملی امید هم به مرخصی معنی داری رفته و فعلاً در برزیل است. گاهی شنیده می شود كه او دیگر به ایران باز نخواهد گشت و گاهی این موضوع تكذیب می شود. به هر حال آنچه كه در حال حاضر در فوتبال ایران به چشم می خورد سیاستی مخالف با بقیه دنیا و از بین بردن انگیزه های رقابتی برای جوان ها است. این عبارت هم از فرط تكرار، نخ نما و كلیشه ای شده كه بعد از پایان جام جهانی باید به جوان ترها میدان داد. جوانانی كه جام جهانی بعدی محل نمایش آنها است.

اوضاع فعلی نشان می دهد كه سازمان تربیت بدنی با وجود انتقاد از سیاست های پیشین همچنان بر مدار نتیجه گرایی پیش می رود، نتیجه گرایی صرف كه در بسیاری از رشته های ورزشی مدت ها است آغاز شده و به گمان كارشناسان این رشته ها تبعات بسیار وحشتناكی را در پی خواهد داشت.



همچنین مشاهده کنید