چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

سرخیو راموس, تکنیکی تر از مسی و رونالدو


سرخیو راموس, تکنیکی تر از مسی و رونالدو

بازی با اعداد جام جهانی ۲۰۱۰

▪ (۱۸۴۴۹) داوطلب آفریقایی مسئولان مسابقات را در برگزاری جام جهانی و همینطور مراسم افتتاحیه و اختتامیه یاری کردند. در میان آنها یک پیرزن ۸۰ ساله هم به چشم می‌خورد که عنوان مسن‌ترین فرد داوطلب را به خود اختصاص داده بود. آنها در موفقیت تاریخی آفریقای جنوبی در راه میزبانی موفقیت‌آمیز جام‌جهانی سهیم شدند.

▪ (۶۶۹) تعداد پاس‌های ژاوی ارناندس در این تورنمنت؛ نزدیک‌ترین فرد به ژاوی، باستین شواین‌اشتایگر آلمانی است که ۱۰۴ پاس کمتر از او داده است. ژاوی همچنین با ۴۲ ارسال روی دروازه، پس از دیه‌گو فورلان که با ۵۰ ارسال صدرنشین است در رده دوم ایستاده. قبل از آغاز جام می‌شد پیش‌بینی کرد که ژاوی بازهم به عنوان مرد اول ارسال پاس دنیای فوتبال معرفی خواهد شد.

▪ (۲۶۱) خطا در ۶۴ بازی، آماری است که در این آیتم به ثبت نهایی رسید. این آمار بسیار کمتر از تعداد خطاهایی است که در دوره قبلی انجام شد. در جام‌جهانی ۲۰۰۶ آلمان که با قهرمانی ایتالیا به پایان رسید، تیم‌ها در همین تعداد بازی ۳۶۴ خطا انجام داده بودند. کاهش خشونت در این جام آنجایی کاملا مشخص می‌شود که بدانیم در دوره قبلی این مسابقات ۲۶ کارت قرمز به بازیکنان نشان داده شد و این آمار در تورنمنت آفریقای جنوبی به ۱۷ کارت تقلیل پیدا کرد.

▪ (۱۴۵) تعداد دفعاتی بود که تور دروازه‌ تیم‌ها در این رقابت‌ها به لرزه در آمد. این آمار از زمانی که جام‌جهانی با حضور ۳۲ تیم و انجام ۶۴ مسابقه برگزار می‌شود، پایین‌ترین آمار ممکن بوده است. در جام ‌جهانی ۱۹۹۸ که برای نخستین بار این تعداد بازی برگزار شد، ۱۷۱ گل به ثمر رسید. در جام‌جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن این آمار باز هم کاهش پیدا کرد و به ثبت ۱۶۱ گل انجامید و در جام‌جهانی ۲۰۰۶ تعداد گل‌ها را به عدد ۱۴۷ رساند. جام‌‌های جهانی در ۱۶ سال گذشته با کاهش دوره به دوره تعداد گل‌های زده شده مواجه‌ بوده اند.

▪ (۱۱۷) عددی بود که اسکوربورد ورزشگاه ساکرسیتی آن را نشان داد و درست در همان لحظه آندرس اینی یستا آخرین گل زده شده در آفریقای‌جنوبی را به نام خودش ثبت کرد. او با این گل دیرهنگام تکلیف قهرمان جام را به دراماتیک‌ترین شکل ممکن مشخص کرد.

▪ (۳۹) سال و ۳۳۰ روز سن، نام دیوید جیمز انگلیسی را به عنوان مسن‌ترین بازیکن حاضر در بازی‌های این دوره از رقابت‌ها به ثبت رساند. کواتیموک بلانکو هم با ۳۷ سال و ۱۵۶ روز سن، مسن‌ترین گلزن حاضر در آفریقای‌جنوبی لقب گرفت. عنوان جوان‌ترین بازیکن حاضر در این رقابت‌ها به کریستین اریکسون دانمارکی رسید. او در حالی که فقط ۱۸ سال و ۱۲۰ روز سن داشت در دو بازی برای تیم‌ملی کشورش به میدان رفت و در مجموع ۴۴ دقیقه بازی کرد.

▪ (۳۱) سرخیو راموس، مدافع کناری هجومی تیم‌ملی اسپانیا با ۳۱ بار حرکت انفرادی پا به توپ به عنوان پا به توپ‌ترین بازیکن این دوره از رقابت‌ها انتخاب شد. جالب است بدانید نام او بالاتر از امثال لوکاس پودولسکی با ۲۷، آندرس اینی یستا با ۲۶ و داوید ویا و لیونل مسی با ۲۵ حرکت پا به توپ و انفرادی به سمت دروازه حریفان در صدر قرار گرفته است. این آمار برای یک مدافع خیره‌کننده است.

▪ (۲۲) گل در ورزشگاه گرین‌پوینت شهر کیپ‌تاون به ثمر رسید تا نام این ورزشگاه از حیث گل‌های به ثمررسیده در آن سرآمد سایر استادیوم‌های آفریقای جنوبی باشد. ورزشگاه ساکرسیتی شهر ژوهانسبورگ هم با ۲۰ گل در رتبه دوم جای گرفت.

▪ (۲۲) بازیکن در طول این تورنمنت برای آلمان به میدان رفتند که درمیان تمام تیم‌ها یک رکورد محسوب می‌شود. اسلوونی، کره‌شمالی و نیوزلند فقط از ۱۵ بازیکن در بازی‌هایشان استفاده کردند.

▪ (۱۹) خطای انجام‌شده توسط کیسوکه هوندا، ستاره تیم‌ملی ژاپن در این مسابقات باعث شد نام او به عنوان خطاکارترین بازیکن تورنمنت به ثبت برسد. سرخیو راموس و مارک فن‌بومل هم با وجود انجام ۱۷ خطا و انجام سه بازی بیشتر درنهایت به او نرسیدند.

▪ (۱۴) کارت زرد و قرمز در فینال مسابقات توسط هاوارد وب به بازیکنان اسپانیا و هلند داده شد تا رکورد قبلی با قاطعیت شکسته شود. در فینال جام‌جهانی ۱۹۸۶ بود که داور بازی شش کارت به بازیکنان آلمان‌غربی و آرژانتین نشان داد اما رکورد جام‌جهانی ۲۰۱۰ بیش از دو برابر رکورد قبلی است.

▪ (۱۲) گل در این جام توسط بازیکنان بایرن‌مونیخ به ثمر رسید تا این باشگاه بیشترین تعداد گل‌زده در جام را به خود اختصاص دهد. بازیکنان اینترمیلان با ۹ و اتلتیکومادرید با هشت گل زده بعد از بایرن در رتبه‌های دوم و سوم ایستادند. در رده‌بندی لیگ‌ها هم لالیگا با ۲۹، بوندس‌لیگا با ۲۱، کالچو با ۱۶ و لیگ‌برتر انگلستان با ۱۲ گل‌زده چهار لیگ گلزن رقابت‌ها به حساب می‌آیند.

▪ (۹) ساعت و ۱۹ دقیقه بدون گل خورده، رکورد تازه‌ای بود که سوئیسی‌ها در تاریخ جام‌های جهانی از خود به جای گذاشتند. رکورد قبلی متعلق به ایتالیایی‌ها بود که توانسته بودند ۵۵۰ دقیقه در جام‌جهانی گل نخورند.

▪ (۶) بار حضور در جام‌جهانی با پنج تیم مختلف، رکورد خارق‌العاده‌ای بود که توسط کارلوس آلبرتو پریرا در این رقابت‌ها برجای گذاشته شد. او با ثبت این رکورد، بورا میلوتینوویچ مشهور با سابقه حضور با چهار تیم مختلف در جام‌های جهانی را پشت سر گذاشت.

▪ (۶) تیم اروپایی توانستند در بین ۱۶ تیم برتر مسابقات قرار بگیرند که از این تعداد سه تای آنها موفق به حضور در مرحله یک چهارم نهایی شدند. از سویی هر پنج نماینده آمریکای جنوبی در حالی وارد مرحله حذفی شدند که چهار‌تایشان به عنوان تیم اول از گروه‌های خود صعود کرده بودند اما با این وجود جام نوزدهم شاهد یک فینال تمام اروپایی بود.

▪ (۳) میلیون و ۱۸۰ هزار نفر با حضور در ورزشگاه‌های آفریقای جنوبی ۶۴ بازی‌ جام‌جهانی را از نزدیک تماشا کردند. این رکورد فقط از تعداد تماشاچیان جام‌جهانی ۱۹۹۴ آمریکا کمتر است. در آن دوره سه میلیون و ۵۹۰ هزار نفر موفق به تماشای بازی‌ها از نزدیک شده بودند.

▪ (۳) بازیکن به نام‌های داوید ویا، آندرس اینی یستا و کارلس پویول تمام گل‌های تیم قهرمان در این رقابت‌ها را به ثمر رساندند. اتفاقی که پیش از این هیچ‌گاه نیفتاده بود و هیچ تیمی نتوانسته بود با کمتر از چهار گلزن متفاوت فاتح جام‌جهانی شود.

▪ (۳) کاکا، توماس مولر، مسوت اوزیل، باستین شواین‌اشتایگر و درک کویت با ارسال سه پاس گل برای هم تیمی‌هایشان نامشان را به عنوان برترین پاس‌گل‌ دهنده‌های این جام به ثبت رساندند.

(۲) فینالیست جام‌جهانی قبلی زودتر از حد تصور حذف شدند. اتفاقی که نه دقیقا به این شکل اما یک‌بار در جام‌جهانی ۱۹۶۶ هم افتاده بود. در آن مسابقات چکسلواکی در همان مسابقات انتخابی حذف شد و به مسابقات نیامد و برزیل هم در اولین مرحله بازی‌ها با جام وداعی تلخ داشت.

▪ (۲) تساوی و یک شکست در مرحله‌ گروهی، عملکرد ایتالیا در این دوره از رقابت‌ها بود. این بیلان بدترین عملکرد آتزوری در تاریخ جام‌های جهانی محسوب می‌شود. تا به حال هیچ‌گاه نشده بود ایتالیا یک جام‌جهانی را بدون حتی یک پیروزی پشت سر بگذارد.

▪ (۲) دقیقه و ۳۹ ثانیه از بازی آرژانتین و آلمان گذشته بود که توماس مولر دروازه تیم مارادونا را باز کرد. این گل، سریع‌ترین گل جام لقب گرفت.

▪ (۱) تیم بود که توانست جام‌جهانی را بدون شکست به پایان برساند و آن تیم نیوزلند نام داشت. حتی هلند هم با وجود سپری کردن ۱۴ بازی بدون تساوی و شکست در رقابت‌های مقدماتی و بازی‌های همین جام، درنهایت در فینال به اسپانیا باخت تا این رکورد تنها متعلق به نیوزلندی‌ها باشد.

بهنام کیا



همچنین مشاهده کنید