جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

عینك آفتابی


عینك آفتابی

یك عینك آفتابی مناسب باید واجد چند ویژگی باشد كه از سوی انجمن اپتومتری آمریكا تعریف شده است.
۱) شیشه های عینك باید ۱۰۰ـ۹۹ درصد اشعه ماورای بنفش خورشید را جذب كند.
۲) به میزان ۹۰ـ۷۵ …

یك عینك آفتابی مناسب باید واجد چند ویژگی باشد كه از سوی انجمن اپتومتری آمریكا تعریف شده است.

۱) شیشه های عینك باید ۱۰۰ـ۹۹ درصد اشعه ماورای بنفش خورشید را جذب كند.

۲) به میزان ۹۰ـ۷۵ درصد از شدت نور مریی بكاهد. خود انجمن اپتومتری آمریكا اعلام كرده كه عمده عینك های مد روز فاقد این ویژگی هستند.

۳) باعث تغییر ماهیت نور و تصاویر نشود.

۴) شیشه ها باید خاكستری، سبز یا قهوه ای باشند كه رنگ خاكستری ارجحیت دارد.

همچنین عینك آفتابی باید كل فضای چشم و اطراف محوطه قرارگیری چشم در صورت را در بر بگیرد. اشعه ماورای بنفش از اطراف قاب عینك های آفتابی كوچك با شیشه های گرد عبور كرده و به چشم می رسند.

اشعه ماورای بنفش می تواند شانس ابتلا به بیماری های خطرناك چشمی نظیر آب مروارید، تحلیل رفتگی و آسیب به شبكیه و حتی آفتاب سوختگی چشم شود. پوست اطراف چشم نیز نسبت به نور آفتاب و سوختگی به شدت حساس است.

شیشه برخی از عینك های آفتابی برای بهبود كیفیت آنها مات هستند ولی این شیشه های مات توسط انجمن چشم پزشكی آمریكا توصیه نمی شود. برای تشخیص اینكه شیشه عینك كیفیت مطلوبی دارد در اینجا یك راه ساده عنوان می شود. عینك را در فاصله ای صحیح از چشم بگیرید و از داخل آن با یك چشم بسته به یك جسم مربع یا مستطیل شكل نگاه كنید. عینك را آرام از یك ضلع به ضلع دیگر و سپس از بالا به پایین حركت دهید. اگر خطوط آن جسم مثلاً كاشی كف اتاق راست و مستقیم بودند، عینك عدسی های خوبی دارد. اگر خطوط منحنی شدند (به خصوص در مركز عدسی) عینك دیگری را امتحان كنید. توجه داشته باشید كه رنگ شیشه ها مطلقاً ربطی به كیفیت آنها ندارد.

برخی از عینك های آفتابی شیشه های آیینه ای دارند. این شیشه ها گرچه به خوبی شدت نور مریی را كاهش می دهند ولی الزاماً قادر به جذب كامل اشعه ماورای بنفش نیستند.

گرچه اشعه ماورای بنفش به طور كلی پدیده مضری است ولی افرادی كه مبتلا به بیماری های شبكیه چشم هستند باید مراقبت بیشتری از چشم های خود به عمل آورند. این افراد باید به عنوان یك اقدام احتیاطی هر زمان كه از خانه خارج می شوند عینك آفتابی به چشم داشته باشند.

لنزهای خارج چشمی (كانتكت لنز) به خودی خود جلوی اشعه ماورای بنفش را نمی گیرند مگر اینكه چنین قابلیتی در طراحی و ساخت آنها لحاظ شده باشد. بنابراین اگر لنز می گذارید باید از عینك آفتابی هم استفاده كنید.

اما حتی بهترین عینك های آفتابی هم در برخی موارد نمی توانند از چشم حفاظت كنند.نگاه كردن به نور جوشكاری، نورهایی كه به طور مصنوعی پوست را برنزه می كنند، انعكاس نور در برف و نگاه كردن مستقیم به خورشید به خصوص هنگام كسوف از مواردی هستند كه حتی با وجود استفاده از عینك آفتابی به چشم آسیب می رسانند. برای محافظت چشم از آسیب های این نورها باید با چشم پزشك خود مشورت كنید.



همچنین مشاهده کنید