سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

به رنگ آبی و اناری


به رنگ آبی و اناری

مارکز رهبر تیم فعلی مکزیک است مدافع مرکزی بارسا, که به نام ”Kaiser, Michoacan“ شناخته می شود با توجه به افتخارات فراوانی که از زمان بازی در اروپا به دست آورده از جمله قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا , بهترین بازیکن این تیم به شمار می رود مارکز اولین مکزیکی است که برای بارسا بازی کرده است

● بارسائی‌های جام‌‌جهانی

بارسا به‌عنوان قهرمان اروپا سهم عمده‌ای در جام‌جهانی دارد. از مکزیک گرفته تا پرتغال و تیم ملی اسپانیا ردپائی از بازیکنان تیم اول ایالت کانالونیا دیده می‌شود. آنچه می‌خوانید قسمت اول گزارش سایت بارسلونا از بارسائی‌های حاضر در تیم‌های مختلف جام‌جهانی است.

▪ مکزیک

تیم ملی مکزیک، که کاپیتانی‌اش بر عهده تنها بارسائی این تیم، رافائل مارکز، است، برای شرکت در سیزدهمین جام‌جهانی تاریخ خود آماده می‌شود؛ از این نظر آنها از انگلستان نیز برتر هستند.

پس از رقابت‌های ۱۹۳۰، ۱۹۵۰، ۱۹۵۴، ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۶۶، ۱۹۷۰، ۱۹۷۸، ۱۹۸۶، ۱۹۹۴، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲، جام‌جهانی ۲۰۰۶ آلمان سیزدهمین حضور مکزیکی‌ها خواهد بود. آنها در ۱۲ دوره گذشته ۲ بار تا مرحله یک‌چهارم نهائی رقابت‌ها صعود کرده‌اند. هر بار مسابقات در مکزیک برگزار شد و هر بار توسط تیمی حذف شدند که در پایان نائب‌‌قهرمان جام‌جهانی شد. در جام‌جهانی ۱۹۷۰ آنها ۴ بر یک به ایتالیا باختند و در مسابقات ۱۹۸۶ در ضربات پنالتی توسط آلمان حذف شدند. ”آل‌تری“ در سال‌های اخیر در سایر تورنمنت‌ها موفق نشان داده است. در ۱۹۹۸ آنها گولد‌کاپ را کسب کردند و در ۱۹۹۹ فاتح رقابت‌های پان‌آمریکن شدند.

▪ ”قیصر“

مارکز رهبر تیم فعلی مکزیک است. مدافع مرکزی بارسا، که به‌نام ”Kaiser، Michoacan“ شناخته می‌شود. با توجه به افتخارات فراوانی که از زمان بازی در اروپا به‌دست آورده (از جمله قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا)، بهترین بازیکن این تیم به‌شمار می‌رود. مارکز اولین مکزیکی است که برای بارسا بازی کرده است. او تابستان سال ۲۰۰۳ از موناکو به‌ جمع آبی و اناری‌پوشان پیوست. او دوران ورزشی خود را در سن ۱۷ سالگی با تیم اطلس ”گوادلاخارا“ شروع کرد و ۳ فصل، از ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ در این تیم توپ زد. او در تیمی که سال ۱۹۹۸ گولدکاپ را از آن خود کرد و سال ۱۹۹۹ قهرمان جام کنفدراسیون‌ها شد. نیز حضور داشت، اما مکزیک فقط مارکز نیست. آنها تیم یکپارچه و قوی‌ای هستند، همانگونه که در جام کنفدراسیون‌های اخیر نشان دادند و موفق شدند برزیل را یک بر صفر شکست دهند. در خط هافبک، بازیکن سابق سویا و راسینگ بسیار مؤثر است و در خط حمله یورگتی و گیلرمو فرانکو بسیار خطرناک هستند. مربی آنها، ریکاردولاولپه، بسیار مطمئن است. و قصد دارد با رساندن مکزیک به نیمه نهائی، برای اولین‌بار در تاریخشان، همه را غافلگیر کند. در این راستا آنها گام اول را محکم برداشتند.

▪ رکورد جالب توجه

مکزیکی‌ها در بین تمام تیم‌هائی که به ‌جام‌جهانی راه یافتند، بهترین رکورد را دارند. آنها در ۱۵ بازی و ۱۸ بازی خود در مرحله مقدماتی پیروز شدند و تنها ۲ شکست و یک تساوی را در کارنامه داشتند. آنها رکورد فوق‌العاده ۶۷ گل زده و تنها ۱۰ گل خورده را نیز دارند.

بورگتی با ۱۴ گل زده بهترین گلزن آنها و جیم‌لو زانو و فرانسیسکو فونسکا نیز از بازیکنان مؤثر این تیم بودند. علی‌رغم این نتایج خوب، تیم ‌ملی آمریکا بالاتر از مکزیک قرار گرفت؛ چون در بازی‌های رودررو نتیجه بهتری گرفته بود. در کنار ایالات‌متحده، مکزیک بسیار بهتر از سایر تیم‌های کونکاکاف بود. آزتک‌ها در پاناما غافلگیر شدند و در آمریکا و ترینیداد و توباگو نیز شکست را پذیرفتند. پس از شکست آمریکا با نتیجه ۲ بر یک، آنها در بازی برگشت ۲ بر صفر باختند تا به رتبه دوم قناعت کنند. راه یافتن آنها به‌ جام‌جهانی با برد ۵ بر صفر مقابل پاناما تضمین شد. سبزها مسابقات خود در این مرحله را با شکست مقابل ترینیداد و توباگو به پایان رساندند.

▪ رقیب اصلی: پرتغال

مکزیک در گروه D رقابت‌ها در کنار ایران، آنگولا و پرتغال قرار دارد. تیم لاولپه مسابقات را با پیروزی ۳ بر یک مقابل ایران آغاز کرد. بازی دوم آنها در برابر آنگولا روز ۱۶ ژوئن برگزار خواهد شد و در آخرین بازی روز ۲۱ ژوئن به مصاف پرتغال خواهند رفت.

▪ محل بازی‌ها

نورنبرگ، هانوفر و گلزن کرشن محل ۳ مسابقه تیم ‌ملی مکزیک خواهد بود. استادیوم نورنبرگ با هزینه ۵۶ میلیون بازسازی شده و هم‌اکنون ظرفیت ۴۱۹۲۶ تماشاگر را دارد. بازسازی آرنا در هانوفر نیز ۶۴ میلیون هزینه در برداشته و ۴۴۶۵۲ نفر گنجایش دارد. استادیوم شهر گلزن کرشن، که استادیوم اختصاصی شالکه ۰۴ به‌شمار می‌رود، از همه جالب‌تر است. این استادیوم فقط به دلیل بازی‌های جام‌جهانی با هزینه‌ای بالغ بر ۱۹۱ میلیون دلار بازسازی شده و ۵۳۰۸۰۴ نفر ظرفیت دارد.

▪ برزیل

وقتی در مورد تاریخ جام‌جهانی صحبت می‌شود، یک تیم کاملاً متمایز است. برزیل در همه تورنمنت‌ها به‌عنوان شانس اول کسب قهرمانی معرفی می‌شود، و امسال با در اختیار داشتن رونالدینیو بیشتر از همیشه مطمئن هستند. شاید طلائی‌پوشان این فشارها را دوست نداشته باشند، اما همه از آنها توقع قهرمانی دارند. حتی دیه‌گو مارادونا گفته که آنها اگر با تمام توان خود بازی کنند قهرمان خواهند شد؛ مربی برزیل، کارلوس آلبرتو پریه‌را، اکنون تیمی متشکل از ستارگان بزرگ دارد. تیمی که بدون شک نسبت به ۴ سال پیش، بسیار بهتر است. خیلی سخت است که تیمی به‌جز برزیل را قهرمان تصور کنیم.

▪ ستاره‌ای به‌نام رونالدینیو

در دوره اخیر بازی‌ها در خاور دور، رونالدینیو یکی از بهترین بازیکنان برزیل بود. و اکنون به‌عنوان یک قهرمان در بارسا به این مسابقات پا می‌گذارد در حالی‌که ۳ مدال قهرمانی لالیگا، سوپر جام و لیگ قهرمانان اروپا نیز در اختیار دارد. این مهاجم جادوئی در ۲ سال اخیر از طرف فیفا به‌عنوان بهترین بازیکن جهان شناخته شده است.

▪ خروج ادمیلسون

خوزه ادمیلسون نیز به‌عنوان یکی از اعضاء تیم ملی برزیل معرفی شده بود، اما مجبور شد به دلیل مصدونیت زانوی راستش تیم را ترک کند. این هافبک قدرتمند در تمرینات تیم برزیل مصدوم شد. مینیه‌رو، بازیکن سائوپائولو، جانشین او شد.

▪ اولین تیم‌ آمریکا‌ی‌جنوبی

در دور مقدماتی، برزیل به‌عنوان اولین تیم آمریکای‌جنوبی به جام راه یافت. آرژانتین پس از آنها دوم شد. برزیل با تفاضل گل بهتر از آرژانتین پیشی گرفتند. در ۱۸ بازی دور مقدماتی، برزیلی‌ها ۹ برد، ۷ مساوی و ۲ باخت را کسب کردند. اولین شکست آنها ۳ بر یک مقابل آرژانتین، در بوینوس آیرس رقم خورد و دومین شکست نیز در اکوادور ثبت شد (یک بر صفر). البته اختلاف ۳۰۰۰ پائی کشور اکوادور از سطح دریا در این شکست بی‌تأثیر نبود.

▪ پرتغال

پس از اینکه ۲ سال پیش در خانه خود، مغلوب یونان شد، اکنون تیم لوییز فیلیپه اسکولاری با توقعاتی جدید پا به عرصه جام‌جهانی می‌گذارد. پرتغال در مرحله مقدماتی بیشتر از هر تیم اروپائی دیگر گل زده است. به ثمر رساندن ۳۵ گل و دریافت تنها ۵ گل، نشان از دقت تیم دارد. مردم رؤیای تکرار جام ۱۹۶۶، زمان که تیمشان به رهبری اوزه‌بیو به مرحله نیمه‌نهائی رسید، را در ذهن می‌پرورانند. اسکولاری قبلاً گفته که قصد دارد حداقل به یک‌چهارم نهائی برسد.

▪ قدرت در میانه زمین

خلاقیت و ابداع در میانه زمین یکی از نقاط قوت تیم پرتغال است. کاستین‌ها و مانیش مسئول به‌دست آوردن توپ و ممانعت از بازی مثبت حریف هستند. از زوج فضای مناسب را برای دکو ایجاد می‌کنند تا پایه‌گذار حرکات هجومی باشند. اسکولاری به این بازیکن بارسا کاملاً اعتماد دارد تا برای پائولتا و کریستیانو و رونالدو توپ‌سازی کند. پس از اولین حضورش در سال ۲۰۳، دکو در ۲۳ بازی ملی حضور داشته است.

پرتغال و مکزیک بیشترین شانس را برای صعود از گروه خود دارند. پرتغال در اولین بازی با یک گل آنگولا را شکست داد.

سپس ۱۷ ژوئن ساعت ۱۵ در فرانکفورت مقابل ایران صف‌آرائی می‌کنند و در آخرین دیدار خود در این مرحله، ۲۱ ژوئن ساعت ۱۶ در گلزن کرشن رودرروی رافائل مارکز و تیم مکزیک قرار می‌گیرند.

▪ استادیوم‌ها

کلن برای اولین بار میزبان رقابت‌های جام‌جهانی خواهد بود؛ چون در جام ۱۹۷۴ جزو استادیوم‌های جام نبود. این استادیوم که در آلمان به‌نام ”جواهر“ شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۴ بازسازی شده است و ۴۶۱۲۰ نفر گنجایش دارد. پرتغال در فرانکفورت با ایران دیدار می‌کند، جائی‌که فینال جام کنفدراسیون‌های سال گذشته بین برزیل و آرژانتین برگزار شد. این استادیوم ۴۳۳۲۴ نفر ظرفیت دارد. میزبان آخرین بازی پرتغال، ورزشگاه آره‌نای شالکه است که سال ۲۰۰۱ بازسازی شده و گنجایش ۵۳۸۰۴ نفر را دارد.

▪ اسپانیا

بارسا ۳ بازیکن به تیم ملی اسپانیا داده است تا در هشتمین حضور خود در جام‌جهانی سعی کنند این طلسم اسپانیا، که هیچ گاه به مرحله نیمه‌نهائی نمی‌رسد را بشکنند.

تیم جوان لوئیس آرگونز، با میانگین سنی ۲۵ سال، به دنبال این هستند که برای اولین بار پس از سال‌ها از دور یک‌چهارم نهائی صعود می‌کند، اما علی‌رغم مهارت و استعدادی که در تیم وجود دارد، آنها می‌دانند قرعه به شکلی است که در صورت صعود از گروه خود، ممکن است در مرحله یک‌چهارم نهائی با قهرمان دوره قبل، برزیل، رودرو شود.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید