جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

ژنرال و لشکرکشی دوباره


ژنرال و لشکرکشی دوباره

خوش آمد گویی به همه دوستان سر مربی

چند نکته در مورد امیر قلعه نویی وجود دارد که با وجود واقعی بودن همه انها (که بعضا ناقض و نافی یکدیگر هم هستند) وی همچنان متمایز از دیگران حرکت می کند و می توانیم امیر را یک مربی نسبتآ موفق قلمداد کنیم.

نه اینکه به خاطر ادبیات خاص و سبک مدیریت وام گرفته از پروین بخواهیم او را جز مربیان سنتی بدانیم بلکه سیستم و اسلوب فنی سر مربی استقلال ما را به سمتی می برد که برای قبول کردن این واقعیت دو دست را تا بالاترین نقطه ممکن بالا برده و او را در سید چنین مربیانی قرار می دهیم. در کجای فوتبال نوین می توانید اثری از دفاع سه نفره و پیستون های کناری پیدا کنید؟ آیا شما درلیگ قهرمانان و یا یورو۲۰۰۸ به چنین پست مدرنی برخورد کردید؟اما امیر خان با همین روش استقلال را قهرمان لیگ پنجم می کند،مس را در لیگ با رتبه قابل قبولی نگه داشته و در نهایت جام حذفی را به ویترین آبی ها اضافه می نماید. این موضوع که چنین چیدمانی تا چه زمانی و کجا به کار می آید مورد بحث نیست بلکه واقعیتی است در مورد قلعه نوئی که حتی در بازی تیم ملی ایران مقابل کره جنوبی هم از همین روش مدد جست.

امیر قلعه نوئی همانطور که در انتخاب سیستم و آرایش مردان خود مختار است این حق رابرای خود محفوظ می دارد که دستیارانش را انتخاب کند و هیچ گله ای در این باره متوجه او نیست. چه آن وقتی که به تیم ملی آمد و یک اتوبوس همراه به اردوگاه ملی گسیل داشت و چه آن زمانی که در کرمان سکنی گزید و با دوستان پر تعداد خود از مس تیم دیگری ساخت...آری باید اعتراف کرد که نمونه چنین مربیانی فراوانند،عده ای فقط یک یا دو نفر را همواره به همراه خود می برند و عده دیگر این عدد را چاق تر کرده و اطراف خویش را پر می کنند از آشنایان و افراد مورد اعتماد.

یکی از محاسن چنین لشکر کشی هایی این است که هیچ گاه کودتایی چه خزنده، چه از نوع ۲۸ مردادی سراغ حکومت شما نمی آید و مطمئن هستید فقط زلزله قادر به خراب کردن ساخته هایتان هست نه دینامیت خرابکاران. امیر قلعه نوئی به این نوع از تیمداری اعتقاد دارد و گشت و گذار در رزومه او می گوید; در هیچ برهه از تاریخ،خنجری به پشت ژنرال برخورد نکرده و یحتمل نخواهد کرد ، درستبرخلاف خود او که استاد کودتا برعلیه دیگران است!

استقلال و پرسپولیس همواره وضعیت خاص خود را دارا بوده اند، آمدن مدیر عامل جدید مترادف می شود با تغییر نفرات از سرمربی گرفته تا لید رهای تیم. با خروج مقداد نجف نژاد و بازگشت مجدد علی فتح ا... زاده این سناریو برای آبی ها به انجام رسید و حجازی با گروه فنی خود به استقلال آمد . او که برخلاف قلعه نویی کم از زمانه (؟!) تیر غیبی نخورده (!) بیشتر تغییرات خود را متوجه افراد نیمکت نشین نمود; از بازیکن بگیر تا دستیار اول و دوم...اما فیروز که از اواسط راه به لشکر نیمه شکست خورده استقلال رسید تنها توانست ساکت را به همراه خود بیاورد و دیگر خبری از رضا مهاجری دیرینه ترین یار او نشد چرا که اینجا استقلال است و مدیر عامل آنقدر اختیار دارد تا ورود و خروج نفرات از فیلتر او صورت بپذیرد. البته شاید از میانه راه آمدن کریمی دلیلی بر این عدم تخل و تصرف باشد اما بنا به جو استقلال و وجود فتح ا... زاده بعید به نظر می آمد که او قادر به کاری باشد که قلعه نویی هم اکنون در حال انجامش هست.

-تمامی اختیاراتی که یک سرمربی به عنوان نفر اول کادر فنی می تواند داشته باشد چیست؟ انتخاب بازیکنان، انتصاب دستیاران ودر نهایت سیستمی که قرار است تیم او وارد میدان شود. اما سوال ویژه ما از فتح ا... زاده; آیا سر مربی تیم شما تا همین حد اعمال قدرت کرد؟اگر جواب شما مثبت است پس بفرمائید چگونه دوستان نزدیک سر مربی می توانند مسئول نقل و انتقالات بازیکنان شوند؟ ایا مدیر روبط عمومی آبی ها با نظر مستقیم شما انتخاب شد؟ آیا از اختیارات سر مربی است که سر پرست را عزل و نصب کند؟ و ده ها نمونه دیگر که اگر سر ریسمان را دنبال کنید به یک جا و یک نفر با نام امیر و شهرت قلعه نویی با لقب پر طمطراق ژنرال می رسید!

اگر چنین انتخاباتی در زمان مدیر عامل دیگری مثل نجف نژاد رخ می داد چندان جای تعجب نبود چون او به اندازه کافی جو فوتبال را نمی شناخت و در چنین اتمسفری، چربش قدرت سرمربی به مدیر عامل کاملا منطقی و عادی جلوه می کرد اما حالا چطور؟ قلعه نوئی اولویت سوم فتح ا... زاده برای استقلال بود و برای پی بردن به واقعیت فقط لازم است آمد و شد های اردوگاه آبی را از اول لیگ هفتم تا امروز مطالعه کنید... اما حالا چه شده که مدیر عامل این چنین سخاومت مندانه به سر مربی خود امتیاز می دهد؟

... باری! یک اما و اگری وجود دارد و اگر غیر از این بود هیچ گاه دوستان سر مربی جدید، چنین پر تعداد و روز افزون به مجموعه ای اضافه نمی شدند که فیروز حتی نتوانست دست راست خود رادر آنجا بگمارد! بیچاره فیروز...

زوم: یک" سر مربی" فقط یک" سرمربی" است و اگر خلاف این بود در هیچ باشگاهی نه گذرتان به مدیر عامل می افتاد و نه سر پرست. اختیارات و حیطه انجام وظایف کاملا مشخص و تعریف شده می باشد، اما اگر به هر دلیلی یکی از این افراد قدرتی ما فوق آنچه باید داشته باشد را کسب کند آن وقت شاهد اتفاقاتی خواهیم بود که مشابهش در استقلال رخ می دهد.حالا سوال این است:آیا این روزها فتح ا... زاده با نظر شخصی اش افراد جدید الورود را انتخاب می کند؟

مهدی طاهرخانی



همچنین مشاهده کنید