جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

شامی پوک


شامی پوک

● مواد لازم:
▪ گوشت مغز ران گوساله بدون استخوان و چربی: ۵۰۰ گرم؛
▪ لپه: ۳۰۰ گرم؛
▪ تخم مرغ: ۵ عدد؛
▪ پیاز متوسط: ۲ عدد؛
▪ جوش شیرین: ۱ قاشق مرباخوری؛
▪ زعفران دم کرده: ۱ قاشق چای خوری؛ …

مواد لازم:

گوشت مغز ران گوساله بدون استخوان و چربی:

۵۰۰ گرم؛

لپه:

۳۰۰ گرم؛

تخم مرغ:

۵ عدد؛

پیاز متوسط:

۲ عدد؛

جوش شیرین:

۱ قاشق مرباخوری؛

زعفران دم کرده:

۱ قاشق چای خوری؛

زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل:

به میزان کافی؛

روغن برای سرخ کردن:

به میزان کافی؛

تربچه، جعفری، برگ کاهو، گوجه فرنگی و حلقه های لیموترش:

برای تزئین.

طرز تهیه:

گوشت را تکه تکه می کنیم. ۲ لیوان آب روی آن می ریزیم و با پیاز، زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل روی حرارت می گذاریم تا بپزد. لپه را که از قبل خیس خورده، می پزیم و آب اضافی آن را می گیریم. گوشت و لپۀ پخته شده را دوبار از چرخ گوشت می گذرانیم.

تخم مرغ، زعفران، جوش شیرین، نمک و فلفل را به گوشت و لپۀ چرخ شده می افزاییم و هم می زنیم.

حالا روی یک نعلبکی را با پارچۀ نازک و نمدار می پوشانیم، در حالی که ته پارچه را در یک دست داریم، دست دیگر را مرطوب می کنیم و از مخلوط گوشت به اندازۀ یک تخم مرغ بر می داریم، آن را گلوله می کنیم، روی پارچه می گذاریم و فشار می دهیم تا دایره ای شود. و با انگشت اشاره وسط آن را سوراخ می کنیم.

روغن را در تابه می ریزیم تا داغ شود. شامی ها را در آن سرخ می کنیم. با کاغذ خشک کن یا صافی روغن اضافی شامی ها را می گیریم.

شامی ها را در دیس می چینیم و آن را با تربچه، برگ کاهو، جعفری، گوجه فرنگی و حلقه های لیموترش تزئین می کنیم.

نکته هایی برای پخت بهتر شامی پوک:

ـ جوش شیرین را قبل از اضافه کردن به مخلوط در یک قاشق آب حل کنید.

ـ وقتی تخم مرغ را به گوشت و لپه اضافه می کنید، مایه باید سرد باشد.

ـ گوشت پس از پختن، نباید آب اضافی داشته باشد.

ـ برای سرخ کردن شامی روغن باید تمام سطح آن را بپوشاند.



همچنین مشاهده کنید