پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
یک پیشنهاد آبکی
وقتی کسی سرما میخورد، اولین غذایی که در روزهای اول بیماری به او توصیه میشود، سوپ است. آن هم به این دلیل که زود هضم است و میتواند مایعات از دست رفته بدن را جبران کند...
البته بهتر است این سوپ بدون هیچ ادویهای پخته شود و با چاشنیهایی مانند آبلیموی تازه و سبزیهای معطر به آن طعم داد زیرا بیماری بر اشتهای فرد تاثیر میگذارد و مزه و ظاهر غذا میتواند او را برای خوردن ترغیب کند.
در «دستور آشپزی» این هفته شما را با سوپ ترهفرنگی آشنا خواهیم کرد که در عین خوشطعم بودن، مغذی است.
● مقدار کالری
مواد غذایی یادشده در مجموع تقریبا ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارند. در صورتی که این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، به هر یک ۳۰۰ کیلوکالری انرژی خواهدرسید. البته در صورتی که این سوپ با نان میل شود، به ازای ۳۰ گرم نان، ۸۰ کیلوکالری انرژی به مقدار یاد شده اضافه خواهدشد.
● همراه این سوپ
بهتر است به عنوان چاشنی به این غذا مقداری آب لیموی تازه بیفزایید و در صورت تمایل آن را با چند برش نان میل کنید. میتوانید ۴ برش نان تست (هر یک به اندازه یک کف دست) را در تابهای که یک قاشق مرباخوری کره در آن آب شده است، برشته و در کنار سوپ سرو کنید. البته بهتر است نانها از نوع سبوسدار باشند.
● طـرز تـهـیـه
تمام سبزیها را به همراه ۳ لیوان آب در قابلمهای بریزید و بگذارید پخته شوند. سپس آنها را در مخلوطکن بریزید و بهصورت مایه یکنواختی درآورید. در مرحله بعد، کره را با شیر، نمک و فلفل مخلوط و به سایر محتویات اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دیگر با هم حرارت ببینند. سپس خامه را با یک لیوان آب سوپ و زرده تخممرغ مخلوط و به سایر محتویات سوپ اضافه کنید و بگذارید با هم پخته شوند. هنگام سرو روی هر کاسه سوپ، مقداری جعفری خردشده و کمی آبلیموی تازه بریزید.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
سیبزمینی متوسط/۲عدد/۱۶۰کیلوکالری
کرفس خردشده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
پیاز متوسط/۱عدد/۱۵کیلوکالری
ترهفرنگی خرد شده/۲لیوان/۵۰کیلوکالری
کره/۵۰گرم/۴۵۰کیلوکالری
شیر/۳لیوان/۱۶۵کیلوکالری
خامه/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری
زرده تخممرغ/۲عدد/۱۰۰کیلوکالری
جعفری خردشده/۵/۰لیوان/۱۵کیلوکالری
نمک و فلفل/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
سوپ را با نان و پنیر سرو کنید
سابقه غذاهای آبکی شبیه به سوپ و آش امروزی به ۲ تا ۳ هزار سال قبل بازمیگردد و زادگاهشان فلات ایران است و مردم این ناحیه با غذاهای به اصطلاح «آبکی» متنوعی خود را سیر میکردند. با اینکه این غذاها در کشورهای اروپایی فقط در دسته سوپها جای میگیرند، در کشورهای کهنی مانند ایران، به ۲ گروه آش و سوپ و حتی قیمهریزه و اشکنه تقسیم میشوند و تنها وجه تمایزشان غلظتشان است. البته در تهیه انواع سوپها بهخصوص سوپ ترهفرنگی، باید به نکتههای ظریفی دقت کرد تا حاصل کار خوشمزهتر باشد. این نکتهها عبارتند از:
۱. مهمترین نکته قبل از شروع طبخ این سوپ، شستشوی ترهفرنگی است زیرا در لابلای برگهای این سبزی، مقدار زیادی گل و لای جمع میشود بنابراین ابتدا باید ترهفرنگی را خرد و سپس آن را در آب سرد غوطهور کرد و حداقل ۱۵ دقیقه زمان داد تا کثیفیها تهنشین شوند. پس از گذشت این مدت زمان، باید ترهفرنگیها را که روی سطح آب میآیند، جمعآوری کرد و با تکرار این روش شستشو، به تمیز بودن این سبزی مطمئن شد.
۲. از آنجا که ترهفرنگی سبزی دیرهضمی است، اگر معده حساسی دارید، بهتر است آن را کاملا بپزید و به قطعات ریزی خرد کنید.
۳. شما میتوانید برای آمادهسازی ترهفرنگیها یا آنها را در مقدار بسیار کمی روغن تفت دهید و یا اینکه در مقداری آب بخارپز کنید که انتخاب هریک از این روشها به تمایل شما بستگی دارد.
۴. برای هر چه خوشطعمتر شدن این سوپ، پیشنهاد میکنم در آن از آب مرغ یا عصاره مرغ استفاده کنید و هرگز آبی که برای پخت سبزیها به کار میبرید، دور نریزید.
۵. از آنجا که در تهیه این سوپ از سیبزمینی استفاده شده و در میکسر به صورت پوره در میآید، غلظت پیدا کردن این غذا حتمی خواهد بود بنابراین در هیچ شرایطی در آن آرد نریزید زیرا باعث سفتی سوپ و ناخوشایندی ظاهر آن در هنگام مصرف خواهد شد.
۶. خیلیها سوپ را یک پیش غذا میدانند در حالی که میتوان آن را به عنوان غذا نیز سرو کرد البته با کمی تفاوت. یعنی اگر سوپ را به عنوان یک پیش غذا سرو میکنید، باید آن را در کاسههای کوچک بریزید تا جلوی اشتها را نگیرد و اگر به عنوان غذا سرو میشود، باید از کاسههای بزرگ استفاده کرد.
۷. پیشنهاد میکنم این سوپ را با نان و پنیر سرو کنید؛ به این ترتیب که نانهای تست را به مربعهای کوچک تقسیم کنید و روی آنها پنیر (نظیر گودا، فتا و حتی لیقوان) بزنید و برای چند دقیقه در فر بگذارید تا برشته شوند. وقتی سوپ را در کاسه ریختید، چند عدد از این نانهای برشته را روی آن بگذارید تا سوپتان آماده خوردن شود.
● اگر مبتلا به فشارخون هستید
چند حبه سیر تازه به این غذا بیفزایید و مقدار ترهفرنگی آن را نیز افزایش دهید. بهتر است به جای کره در آن روغن زیتون بریزید و غذا را با آبلیموی تازه سرو کنید. در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است که این نان از نوع کامل و سبوسدار باشد.
● اگر سرماخوردهاید
مقدار کره و خامه این غذا را کم کنید و در آن کمی گوجهفرنگی و هویج رنده شده و پیازچه بریزید تا هم رنگ آن اشتهابرانگیزتر شود و هم ارزش غذاییاش افزایش یابد.
● اگر چربی خون دارید
استفاده از روغن زیتون به جای کره و خامه میتواند از میزان کلسترولی که با خوردن این سوپ به بدن میرسد، بکاهد و افزودن سبزیهایی مانند کدوسبز با پوست و کلم بروکلی، فیبر دریافتی را بالا میبرد و به تنظیم چربی خون شما کمک میکند.
ساقی اخوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران توماج صالحی امام خمینی سریلانکا حجاب دولت پاکستان کارگران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی رئیسی سید ابراهیم رئیسی
کنکور هواشناسی سیل تهران اینترنت سازمان سنجش شهرداری تهران پلیس فراجا قتل سازمان هواشناسی قوه قضاییه
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار خودرو دلار بانک مرکزی بازار خودرو ارز قیمت سکه ایران خودرو سایپا تورم
تلویزیون فیلم سحر دولتشاهی سینمای ایران ترانه علیدوستی مهران مدیری کتاب شعر تئاتر سینما صدا و سیما رادیو
کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه فلسطین رژیم صهیونیستی آمریکا روسیه جنگ غزه چین طوفان الاقصی اتحادیه اروپا اوکراین ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس تراکتور بارسلونا رئال مادرید والیبال
هوش مصنوعی ناسا مریخ انرژی اپل فیلترینگ فناوری تبلیغات همراه اول ایلان ماسک
سلامت روان استرس داروخانه پیری سرکه سیب دوش گرفتن