شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

توجیهات هاشمی


توجیهات هاشمی

۱۰ روز بی مدال برای ایران در رقابت های المپیک بیست و نهم گذشته بود خیلی ها نگران آینده کاروان ایران بودند و خیلی ها هم هنوز انتظار می کشیدند کیومرث هاشمی معاون قهرمانی سازمان تربیت بدنی و یکی از افراد ثابت ایران در پکن خیلی راحت با این موضوع برخورد کرد

۱۰ روز بی مدال برای ایران در رقابت های المپیک بیست و نهم گذشته بود. خیلی ها نگران آینده کاروان ایران بودند و خیلی ها هم هنوز انتظار می کشیدند. کیومرث هاشمی معاون قهرمانی سازمان تربیت بدنی و یکی از افراد ثابت ایران در پکن خیلی راحت با این موضوع برخورد کرد. هاشمی در توجیهات خود پس از ۱۰ روز از برگزاری المپیک و بی مدالی ورزشکاران ایران گفت: در مقایسه با وضعیت المپیک های گذشته هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است. ما در بسیاری از رشته ها برای اولین بار است که حضور پیدا می کنیم که طبیعی بود در آنها امید به کسب مدال نداشته باشیم اما امید داشتیم که سوریان مدال بگیرد که این اتفاق نیفتاد.هاشمی گفت: البته مدال نگرفتن سوریان هم نباید فاجعه باشد چرا که الان دهها سال است که دست کشتی فرنگی ما از رسیدن به مدال کوتاه مانده است اما هنوز همه چیز برای ما تمام نشده است و ما در ۴ رشته کشتی آزاد، تکواندو، وزنه برداری و دو و میدانی امید به کسب مدال داریم. هاشمی گفت: متأسفانه عدم حضور حسین رضازاده ضربه بزرگی به پیکره کاروان ایران وارد آورد اما امیدواریم که دیگر ورزشکاران باقیمانده ما بتوانند این مشکل بی مدالی را حل کنند.

● دریغ از یک حرکت کوچک

به لحاظ کار فرهنگی در جریان المپیک بیست و نهم هیچ توفیقی نداشتیم و چیزی را در جریان رقابت ها شاهد نبودیم. برای مثال در چند روز اول در سالن های مسابقات یک پرچم و چند تماشاگر و خیلی از مسائل فرهنگی دیگر که می توانست در خدمت تماشاگران ما باشد وجود نداشت، هر چند که گفته می شد که کمیته فرهنگی از چند ماه پیش از آغاز المپیک کارش را آغاز کرده است.

● یک ایرانی موفق

دکتر شادگان عضو کمیته پزشکی فدراسیون بین المللی کشتی «فیلا» یکی از ایرانیان موفق در جریان رقابت های کشتی المپیک بیست و نهم بود. شادگان بر تمامی رقابت های کشتی نظارت مستقیم داشت و چنانچه کشتی گیری دچار مصدومیت می شد، او بود که راه درمان را به پزشکان دیگر توصیه می کرد.

● تحریم

خیلی از تماشاگرانی که در روزهای اول و دوم بازی ها، به دلیل مشکلات بلیت و دیگر مسائل به خاطر علاقه شان خودشان را به سالن محل برگزاری مسابقات رسانده بودند، به خاطر بی توجهی مسئولان بعد از ۴ روز مسابقات را تحریم کرده و دیگر به سالن ها نرفتند تا مشخص شود که آنها نیز خواسته هایی را داشته اند.

● بگو مگو

حضور تماشاگران ایرانی بسیار در مقابل سالن کشتی و کمبود بلیت بازی ها باعث شد تا در برخی از مواقع بین تماشاگران ایرانی بگو مگوی مختصری رخ دهد و دلیل این مسأله هم چیزی نبود جز کمبود بلیت که این مشکلات را به وجود آورد.

● اعتراف

یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی پس از پایان رقابت های کشتی فرنگی اعتراف کرد که مسائل و مشکلات روحی و روانی باعث شکست کشتی گیران فرنگی ما بوده است.

● توصیه

محمد علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی که از آشفته بازار بلیت و عدم حضور مناسب تماشاگران ایرانی در سالن های برگزاری مسابقات ناراحت به نظر می رسید به مسئولان ستاد اجرایی کمیته ملی المپیک در خصوص عدم برنامه ریزی مناسب جهت استفاده از تماشاگران ایرانی هشدار داد.

● معترضان

حسن بابک، امیر عفراتی، عبداله عزیزی، ابراهیم مهربان، پژمان درستکار، جهانگیر دهقانپور و چند تن دیگر از قهرمانان اسبق کشتی ایران نفراتی بودند که از عملکرد مسئولان ورزش و کمیته ملی المپیک در جریان رقابت های المپیک پکن سخت گله مند بودند و اعتقاد داشتند به نوعی برخورد آقایان با آنها تحقیرآمیز بوده است.

● مشکل مضاعف

حذف احسان حدادی از رقابت های پرتاب دیسک المپیک بار روانی بر روی کاروان اعزامی را بیشتر کرد چرا که هیچ کس حذف احسان را در رقابت های مقدماتی پرتاب دیسک المپیک باور نداشت.

● صحبت های آقای دکتر

دکتر واعظ موسوی یکی از اعضای کاروان اعزامی المپیک ایران به پکن که در جریان رقابت ها روزهای دشواری را پشت سر گذاشت در گفت و گو با ما گفت: متأسفانه در کشور ما به مسأله روانشناسی آنطور که باید و شاید توجه نمی شود و ورزش و ورزشکاران ما نیز متاثر از این مسأله هستند. دکتر موسوی گفت: پیش از شروع رقابت های المپیک پکن به عنوان مثال متأسفانه هیچ یک از کشتی گیران در کلاس های روانشناسی ما شرکت نمی کردند که ثمره آن را ما در المپیک به عینه شاهد بودیم اما مرتضی سپهوند بوکسور کشورمان یکی از معدود افرادی بود که بر سر همه کلاس های ما حاضر می شد و در المپیک نیز به لحاظ روحی و روانی وضعیت بهتری نسبت به بقیه ورزشکاران داشت.



همچنین مشاهده کنید