پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

تأثیر خوردن صبحانه بر هوش كودكان


تأثیر خوردن صبحانه بر هوش كودكان

خوردن صبحانه در كودكان, بسیار مهمتر از بزرگسالان است مطالعه محققان بر روی دانش آموزان طبقه اجتماعی كم درآمد نشان داد, مصرف صبحانه پس از مدتی می تواند به افزایش نمره امتحانی این افراد كمك كند

خوردن صبحانه كامل حاوی غلات موجب افزایش هوش كودكان می شود. محققان دانشگاه كاردیف انگلستان دریافتند كودكانی كه صبحانه كامل از غذاهایی حاوی غلات نظیر گندم و جو مصرف می كنند نسبت به كودكانی كه از خوردن صبحانه دوری می كنند از هوش و تمركز فكری بالاتری برخوردارند. محققان این دانشگاه به منظور درك دقیق تأثیر صبحانه مغذی حاوی غلات بر ذهن و جسم كودكان مطالعه ای را بر رفتار ۲۱۳ كودك ۴ تا ۱۱ ساله از بین ۱۵۳ خانواده به مدت ۲ هفته انجام دادند این مطالعه نشان داد كه خوردن صبحانه به كودك كمك می كند آمادگی ذهنی بهتری برای رفتن به مدرسه و حضور در كلاس درس داشته باشند و همچنین از خستگی و اضطراب آنان می كاهد .

محققان همچنین دریافتند كودكانی كه صبحانه كامل حاوی غلات مصرف می كنند از توانایی ذهنی، فیزیكی و شناخت بالایی برخوردارند.

كارشناسان عقیده دارند صبحانه باید ۳۰ درصد انرژی روزانه بدن را تامین كند، ولی متاسفانه خیلی از دانش آموزان بدون توجه به این مهم صبحانه نمی خورند.

استفاده از گروه غذایی نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، عسل، مربا و میوه را برای وعده صبحانه بچه ها و همچنین استفاده از تخم مرغ به عنوان یك ماده غذایی با پروتئین بالا و اسیدهای آمینه ای كه برای رشد كودكان بسیار مفید است و دانه های روغنی مثل گردو همراه با پنیر نیز توصیه می شود.

البته باید در نظر داشت كه استفاده از این مواد غذایی برای برخی بیماران توصیه نمی شود.

از سوی دیگر نتایج تحقیقات نشان می دهد كه افرادی كه از خوردن صبحانه امتناع می كنند، چهار برابر بیشتر از افرادی كه صبحانه می خورند با خطر افزایش وزن روبرو هستند.

دانشمندان در بررسی های خود دریافتند زنانی كه به مدت دو هفته از صبحانه خوردن طفره می روند، در طول روز، میزان غذای زیادتری می خورند و این امر سبب افزایش میزان كلسترول بد یا ال دی ال آنان می شود و از سویی حساسیت بدن آنان را در برابر انسولین كاهش می دهد.

افزایش میزان «ال. دی. ال.» بدن و نیز كاهش میزان حساسیت سلول های بدن در برابر انسولین از عوامل خطرزا برای ابتلاء به بیماری های قلبی محسوب می شوند.

این محققان دریافتند زنانی كه هر روز صبحانه می خورند به طور متوسط در روز ۱۰۰ كالری كمتر از دیگر زنان انرژی مصرف می كنند.

به گفته محققان، یك صبحانه كامل شامل نان تهیه شده از غلات كامل، شیر و میوه ، علاوه بر این كه باعث می شود وزن فرد كاهش یابد ، از ابتلای وی به بیماری هایی همچون دیابت جلوگیری می كند.

مصرف نان تهیه شده از غلات كامل یا سبوس دار به علت مواد فیبری بسیار مهم است و دست كم باید ۶ گرم فیبر در هر وعده مصرف شود.

علاوه بر آن میزان شكر موجود در غذا در هر وعده نیز باید از ۱۰ گرم كمتر باشد، همچنین مصرف میوه های مغذی كه قند مورد نیاز بدن را نیز تامین می كنند مثل سیب یا موز نیز در صبحانه افراد توصیه می شود .

تغذیه صحیح در قدرت یادگیری افراد موثر است و نخوردن صبحانه می تواند تاثیر نامطلوبی بر یادگیری داشته باشد.

در شرایط ناشتایی كوتاه مدت طبیعی، بدن توانایی ثابت نگاه داشتن گلوكز خون را دارد و این كار را به نحوی انجام می دهد كه عملكرد طبیعی مغز لطمه نخورد.

افزایش نسبی قند خون سبب بهبود عملكرد مغزی و بهبود فرایند یادگیری می شود.

نخوردن صبحانه در صورتی كه تداوم یابد و به عادت تبدیل شود علاوه بر این كه قدرت یادگیری فرد را كاهش می دهد، موجب كمبود دریافت مواد مغذی روزانه مورد نیاز بدن می شود كه وعده های دیگر قادر به تامین این نیازها نیستند و در نتیجه كمبود دریافت كالری ، ویتامین ها و املاح به وجود می آید.

برای این كه فرد اشتهای كافی برای خوردن صبحانه داشته باشد، باید شام را در ساعات ابتدای شب صرف كند و حتی الامكان شب ها در ساعات معینی بخوابد تا صبح زود بیدار شود و وقت كافی برای خوردن صبحانه داشته باشد.

متخصصان علوم تغذیه می گویند خوردن صبحانه در كودكان، بسیار مهمتر از بزرگسالان است.

مطالعه محققان بر روی دانش آموزان طبقه اجتماعی كم درآمد نشان داد، مصرف صبحانه پس از مدتی می تواند به افزایش نمره امتحانی این افراد كمك كند.



همچنین مشاهده کنید