پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

چین قهرمان مطلق رشته های تیمی


چین قهرمان مطلق رشته های تیمی

ایران در ۶ رشته تیمی شركت كرده بود كه در سه رشته موفق شد روی سكوی سوم برود ۲ عنوان چهارمی و یك عنوان ششمی به دست آورد

رقابت های تیمی در هر بازی‌هایی از ارزش فراوانی برخوردار هستند چرا كه پیروزی در یك رقابت تیمی یعنی پیروزی روحیه جمعی. از این رو است كه كشورها سرمایه گذاری خاصی روی رشته های تیمی می كنند و با وسواس به مدال های این رشته ها خصوصا ۴ رشته فوتبال، بسكتبال، والیبال، هندبال نگاه می كنند.

از سوی دیگر در تمام بازی ها اعم از جهانی و منطقه ای هم همیشه این رشته های تیمی هستند كه مورد لطف و محبت مسوولان برگزاركننده مسابقات قرار می گیرند و آخرین مدال ها در این رشته ها توزیع می شوند و به طور مشخص این فوتبال است كه طلایی ترین مدال را به خود اختصاص می دهد و عنوان آخرین مدال توزیع شده را به دست می آورد. در همین بازی های آسیایی هم كه پشت سر گذاشتیم همین طور بود و در فاصله ۳ ساعت تا شروع اختتامیه، فینال فوتبال تمام و مدال های سه تیم نخست آن توزیع شد. ضمن آن كه بسكتبال هم در روز آخر فینال خود را برگزار كرد تا هیجان روز آخر تنها مختص به این دو رشته تیمی باشد. از سوی دیگر ۲ رشته والیبال و هندبال هم در روز ماقبل آخر فینال های خود را برگزار كردند.

به هر شكل رقابت های رشته های تیمی در بازی های آسیایی از استقبال خوبی برخوردار بود و تماشاگران زیادی را هم ساعت ها می كشاند. رشته های تیمی در دوحه ۹ رشته بودند كه البته در ۴ رشته واترپلو، بیسبال، كبدی و راگبی، مسابقات در رده زنان برگزار نشد. در این میان فوتبال با ۳۰ شركت كننده بیشترین استقبال را داشت و كبدی با ۵ شركت كننده كمترین.

از سوی دیگر سه رشته فوتبال، بسكتبال و والیبال به دلیل كثرت شركت كنندگان مجبور شدند مسابقات خود را قبل از افتتاحیه آغاز كنند و هر كدام یك دور پیش مقدماتی علاوه بر مقدماتی معمول را هم برگزار كنند تا تیم ها به تعداد مشخصی برسد.

ایران نیز در ۶ رشته تیمی شركت كرده بود كه در سه رشته موفق شد روی سكوی سوم برود ۲ عنوان چهارمی و یك عنوان ششمی به دست آورد.

در ادامه به بررسی آنچه در رشته های تیمی بازی های آسیایی اتفاق افتاد می پردازیم و مدعیان این رشته ها را می شناسیم.

● فوتبال

۳۰ تیم برای شركت در این مسابقات ثبت نام كرده بودند كه باید در ۶ گروه ۴ تیمی جای می گرفتند، یعنی ۶ تیم اضافه بودند كه سپس ۸ تیم از جمع این ۳۰ تیم كه در رده بندی AFC رتبه های ابتدایی كمتری داشتند رقابت های مقدماتی را در دو گروه برگزار كردند تا ۲ تیم به جمع ۲۲ تیم دیگر برسند.

جالب این كه عراق در این دور در گروه خود دوم شد اما به جای تركمنستان كه انصراف داده بود به دور اصلی وارد شد و تا فینال پیش رفت.

حذف ژاپن در دور اول مسابقات توسط كویت خود یك شگفتی بود اما ژاپنی ها با تیم ۱۴ ساله هایشان به دوحه آمده بودند. از سوی دیگر قدرت هایی نظیر چین و ازبكستان هم در مرحله حذفی از دور مسابقات كنار رفتند تا ۴ تیم ایران، قطر، عراق و كره جنوبی به نیمه نهایی برسند قطر با شگفتی و البته استحقاق قهرمان دوره گذشته یعنی ایران را برد و عراق هم شگفتی ساز شد تا دیدار رده بندی با حضور تیم های شانس فینال برگزار شد و تیم كشورمان كه در برابر كره جنوبی چهره ای نه چندان خوب داشت در وقت اضافی دوم با یك جرقه پیروز شد تا صاحب مدال برنز شود. قطر هم عراق را در فینال برد و ارزشمندترین مدال طلای بازی ها را از آن خود كرد.

جالب این كه كره در رده زنان هم دیدار رده بندی را واگذار كرد و چهارم شد.

در این بخش ۸ تیم حاضر بودند كه تنها یك كشور غرب آسیایی را میان خود می دیدند. اردن كه با شكست زنان ما قهرمان غرب آسیا شده بود آنجا كیسه گل ژاپن و چین شد. در پایان ۶ مدال فوتبال میان ۶ كشور تقسیم شد. كره شمالی و قطر طلا، عراق و ژاپن نقره، ایران و چین هم برنز گرفتند.

● بسكتبال

یك رشته شلوغ دیگر، ۲۰ تیم باید ظرفیت ۱۲ تیمی دو گروه ۶ تیمی را پر می كردند، ۸ تیم انتخاب شدند تا ۴ تیم دیگر از گروه های چهارگانه پیش مقدماتی به این مرحله صعود كنند.

در نهایت ۴ تیم از سه گروه به مرحله یك هشتم صعود كردند و تیم ایران در این مرحله حریف ژاپن شد كه ملی پوشان درست در ۴۰ ثانیه آخر نتوانستند اختلاف ۸ امتیازی را پر كنند و با ۴ اختلاف بازی را ببرند.

در مرحله نیمه نهایی نتوانستیم حریف قطر كاملا خارجی شویم درست مثل مرحله اول. دور آخر هم اردن را كه روز اول از آنها شكست خورده بودیم مقتدرانه بردیم تا پس از ۵۱ سال روی سكوی بسكتبال بازی های آسیایی برویم.

تیم ایران كلا در این مسابقات ۸ بار به میدان رفت كه ۵ بار پیروز شد (كره، بحرین، سوریه، ژاپن، اردن) و ۳ بار شكست خورد (اردن، قطر ۲ بار) از جمع ۴ تیم مرحله نیمه نهایی ۳ تیم مربوط به گروه یك بودند اما یك تیم از گروه ۲ قهرمان شد. چین هم در رده مردان و هم زنان طلا را به خود اختصاص داد. قطر و تایپه نقره مردان و زنان را گرفتند، ایران و ژاپن هم به برنز قناعت كردند.

گفتنی است در رده زنان ۸ تیم حاضر بودند.

● هندبال

هندبال بازی های آسیایی با ۱۵ تیم در رده مردان و ۹ تیم در رده زنان ابتدا ۱۵ تیم در ۴ گروه مسابقه دادند تا ۸ تیم مرحله دوم برسند و در دو گروه بازی كنند و در نهایت اول و دوم این گروه ها به نیمه نهایی راه پیدا كنند.

تیم كشورمان در دور اول پس از آن كه چین را در روز اول برد صعود خود را حتمی كرد. در مرحله دوم هم قطر تنها تیمی بود كه ایران را برد و در نیمه نهایی باز هم كویت مانع صعود ایران شد، همان طور كه در مرحله اول هم ما را برده بود، اما اتفاق مهم در بازی رده بندی افتاد كه تیم كشورمان توانست كره جنوبی را كه عنوان قهرمان آسیا را یدك می كشید كه تنها آسیایی حاضر در المپیك آتن بود را شكست دهد و به اولین مدال طول تاریخ ۴۰ ساله هندبال ایران دست پیدا كند. در فینال كویت قطر را برد و به طلا رسید. توجه كنید كه هندبال رشته مورد علاقه شیخ احمد آل صباح رییس شورای المپیك آسیاست. اما در بخش زنان كره تلاش كرد و مدال طلا را گرفت. تیم های دوم و سوم زنان هم قزاقستان و ژاپن نام داشتند.

كلا ۶ تیم در هندبال مدال گرفتند.

● والیبال

۲۰ تیم در مردان و ۸ تیم در رده زنان برای ۶ مدال این رشته تلاش كردند و در نهایت چین ۲ بار به فینال رسید تا مدال ها میان ۵ كشور تقسیم شود.

در رده مردان مسابقات جهانی باعث شد شیوه برگزاری عجیب و غریب شود ۵ كشور حاضر در مسابقات جهانی به همراه قطر میزبان یك راست به مرحله یك هشتم رفتند. ۲ تیم دیگر هم اینگونه بالا آمدند اول مسابقات مقدماتی بعد دو گروه شدند كه هند و تایلند سرگروه بودند و اتفاقا صعود هم نكردند تا عربستان و بحرین به مرحله یك هشتم برسند.

ایران در این مرحله به كره جنوبی باخت و ژاپن در كمال ناباوری به عربستان تا نیمه نهایی را چین با عربستان و قطر با كره برگزار كنند و فینال را كره از چین برد، عربستان هم با عبور از سد قطر برنز عجیب و غریبی گرفت. ایران هم پس از پیروزی بر بحرین به ژاپن باخت تا ششم شود، قزاق هم بحرین را برد و هفتم شد.

والیبال ایران ۴ سال پیش نقره گرفته بود و پس از این شكست كاملا اوضاع درونی خود را به هم ریخته دید. در رده زنان هم چین، ژاپن را در فینال برد تا قهرمان شود. تایپه هم یك برنز گرفت.

● واترپلو

گرچه تنها ۹ كشور آن هم در رده مردان داوطلب شركت در مسابقات بودند اما در نهایت مسابقات جذابی شكل گرفت و در نهایت ۴ تیم چین، ژاپن، قزاقستان و ایران به نیمه نهایی رسیدند كه چین و ژاپن به فینال رسیدند تا درست مثل دور اول چین برنده شود و قهرمان. قزاقها هم كه سه دوره گذشته طلای این رشته را كسب كرده بودند، ایران را بردند و سوم شدند.

● كبدی

تنها ۵ تیم در این مسابقات حاضر بودند، هند قهرمان مطلق بازی ها شد. پاكستان دوم شد و بنگلادش هم كه در دور اول به ایران باخته بود در رده بندی رنگ عوض كرد تا مدال برنز را كسب كند و ایران سرش بی كلاه بماند. البته در تیم ایران مشكلات درونی هم وجود داشت. ژاپن هم پنجم شد.

● هاكی

تنها ورزشی است كه به نام ایران در IDC ثبت شده است اما هاكی بازان ایران در مسابقات انتخابی این رشته حذف شدند. ۱۰ تیم در رده زنان و ۷ تیم در رده مردان آمده بودند مدال بگیرند.

چین مثل والیبال ۲ بار به فینال رسید و یك بار طلا گرفت البته در رده زنان، كره هم طلای مردان را گرفت. ژاپن در فینال زنان به چین باخت، هند و پاكستان هم بازی رده بندی زنان و مردان را به ترتیب بردند تا صاحب برنز شوند.

● راگبی

این رشته درست شرایط واترپلو را داشت. ۹ تیم و تنها در رده مردان، البته ما شركت كننده ای نداشتیم. ژاپن، كره و چین به ترتیب سه مدال این رشته را كسب كردند.

● بیسبال

اوضاع این رشته از راگبی و واترپلو هم بدتر بود، اما نه به بدی كبدی. ۶ تیم در رده مردان مدال می خواست. و این تنها رشته تیمی بود كه چین در آن روی سكو نرفت. در عوض تایپه طلا گرفت، ژاپن و كره هم دوم و سوم شدند.

● رده بندی رشته های تیمی

اگر جدول رده بندی مدال های توزیع شده در این ۹ رشته تیمی را تنظیم كنیم باز هم چین قهرمان است.نكته دیگر درباره تیم های ایرانی اینكه تیم های ایرانی ۴ بار در دوحه با تیم های كره ای روبه رو شدند كه سه بار برنده بودند (بسكتبال، واترپلو و فوتبال) و تنها در والیبال به آنها باختند.

ژاپنی ها هم در ۸ رشته از ۹ رشته صاحب مدال شدند كه تنها یكی از آنها طلایی بود و ۵ بار در فینال مسابقه را باختند.۱۴ طلای رشته های تیمی میان ۸ كشور تقسیم شد كه ۸ تای آن به چین و ۳ تا به كره رسید. ایران با ۳ مدال در جدول رده تیمی تعداد مدال های رشته های تیمی به همراه قطر و تایپه در رده چهارم است.

حمیدرضا افتخاری



همچنین مشاهده کنید