چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

آماده تر از غول های شرق و غرب


آماده تر از غول های شرق و غرب

بررسی وضعیت ملی پوشان وزن هفتم

در آخرین بخش از بررسی ملی پوشان کشتی اعزامی به پکن که به صورتی منسجم در کلیه رشته هایی که نماینده خواهیم داشت در ایران ورزشی منتشر می شد، به بررسی وضعیت کلی دلاوران وزن آخر خواهیم پرداخت. دو کشتی گیر باتجربه که می توانند دو مدال خوش رنگ لعاب را از روی تشک های زرد رنگ استادیوم دانشکده کشاورزی پکن به ارمغان بیاورند.

▪ هاشم زاده تجربه کافی دارد

سجاد برزی- نفر چهارم ۱۲۰ کیلو در المپیک آتن

نفر چهارم این وزن در المپیک قبلی درباره تجربیاتش می گوید: من بدون ترس و واهمه روی تشک می رفتم. کاری به اسم و عنوان حریفان نداشتم. کسی روی من حسابی باز نکرده بود ولی با تمام توانم کشتی گرفتم. در المپیک نباید به اسم و عنوان حریفان فکر کرد. من اگر کمی میدان دیده تر بودم به گاردنر نمی باختم و الان یک مدال المپیک هم داشتم. به اعتقاد من هاشم زاده تجربه کافی را دارد و حریفانش را هم می تواند شکست دهد. زیرا چیزی از او سر تر ندارند.

اگر او روحیه مبارزه جویی اش را به حد اعلا برساند و فقط برای بردن روی تشک برود، شک نکنید که مدال می گیرد و همه را شگفت زده می کند.

▪ دلاور آذری

در وزن هفتم کشتی فرنگی، جوان خوش اخلاقی از شهرستان میانه عضویت دارد. آیا می دانستید از جمع ۱۲ کشتی گیر اعزامی، فقط اوست که سابقه حضور در المپیک را دارد پس عنوان کاپیتان در این جمع نیز برازنده اش است. مسعود در آتن به مقام چهارم ۹۶ کیلو رسید. آن جا مقابل مهمت اوزال از ترکیه در دیدار رده بندی با ناداوری مواجه شد و از دستیابی به مدال بازماند. حالا مسعود با جا افتادن در وزن آخر، قهرمان بی رقیب آسیاست و دلایل محکمی دارد که نشان می دهد کسب مدال در المپیک، رویای بلندپروازانه ای برای او محسوب نمی شود.

مسعود از رده جوانان تا امروز، بر رقبایی غلبه کرده که خود مدال المپیک دارند. مثلاً گئورگی شورتسمایا از قزاقستان که در المپیک قبلی با غلبه بر رولان گاردنر امریکایی، پا به فینال گذاشت. دیوید سالادزه هم دیگر مدال دار المپیک است که سر تعظیم مقابل مسعود فرود آورده.

هاشم زاده قدرت بدنی خیره کننده ای دارد. با آرامش کشتی می گیرد و در اصطلاح، کشتی را شلوغ نمی کند و به همین خاطر کمتر تن به اشتباه می دهد. در قانون کلینچ هم با چشم های باز و تمرکز کامل، از کوچکترین تعلل یا اشتباه نامحسوس حریف، بیشترین بهره برداری را انجام می دهد. حریفان مسعود هم مثل حریفان فردین، عمدتاً یا در پایان راه قهرمانی هستند یا استیلای چشمگیری بر سایر رقبا ندارند. میهالی باردوس از مجارستان حتی در المپیک قبلی مغلوب سجاد برزی شد. خاسان باروئف از روسیه از سوی مردم کشورش هیچ گاه به عنوان جانشین الکساندر کارلین پذیرفته نشد. پاتریکوف از ارمنستان هم سرعت کافی ندارد و مهم تر از آن، گرفتار بیماری اپیدمیک فقر فنی است!

● برنامه مسابقات

▪ ۲۳ مرداد: در فوق سنگین وزن کشی خواهد کرد.

▪ ۲۴ مرداد: در آخرین روز از مسابقات کشتی فرنگی المپیک ،۲۰۰۸ در استادیوم دانشکده کشاورزی پکن، روی تشک خواهد رفت.

▪ مسعود هاشم زاده: بدشانسی آتن را جبران می کنم

▪ با توجه به اینکه تنها کشتی گیر کاروان ایران هستی که سابقه حضور در المپیک را داشتید وضعیت را چطور می بینید ؟

ـ المپیک بزرگ ترین رویداد ورزشی دنیا است جایی که هر ورزشکاری برای کسب عنوان پا به آنجا می گذارد و هیچ کس نمی خواهد بازنده این میدان بزرگ باشد بنابراین هر چند تیم ما در این مدت تمرینات خوبی را دنبال کرده است اما این به این معنا نیست که ما برنده ایم بلکه در این زمان تمام تیم ها تدارکات خوبی برای حضور در این مسابقه داشته اند بنابراین فقط باید تلاش کرد و با اعتماد به نفس و روحیه بالایی روی تشک کشتی ظاهر شد.

▪ شرایط خودت چگونه است آیا در این مدت توانستی به وضعیت ایده آل خودت نزدیک شوی ؟

ـ خدا را شکر تمرینات خوبی انجام دادم و شرایط جسمانی خوبی دارم و امیدوارم با تجربه ای که از المپیک قبلی دارم بتوانم به آنچه که شایستگی اش را دارم دست پیدا کنم.

▪ المپیک آتن به دلیل بدشانسی هایی که آوردی مدال را از دست دادی این بار چه فکر می کنی ؟

ـ این بار اگر شانس با من یار باشد مدال می گیرم. در این المپیک تمام هدفم کسب مدال است و اگر با قرعه خوبی روبه رو شوم و هیچ مشکلی برایم پیش نیاید کسب مدال دور از دسترس نیست.

▪ اما این بار تجربه بیشتری داری که می تواند تاثیر زیادی در کسب نتیجه ات داشته باشد؟

ـ واقعا همین طور است تجربه های بزرگ برای حضوردر میدان های بزرگ خیلی موثر است و با توجه به اینکه من تجربه یک المپیک دیگر را داشته ام تمام سعی ام را می کنم که این بار برای کشورم افتخار آفرینی کنم.

▪ شرایط سایر کشتی گیران چگونه است ؟

ـ همه بچه ها تلاش زیادی کرده اند تا به آمادگی جسمانی بالایی دست پیدا کنند. هیچ کدام از بچه های ما کم کاری نکرده اند بلکه همه شایسته کسب مدال هستند وامیدوارم با قرعه خوبی روبه رو شوند.

▪ سخت ترین حریفت در پکن چه کسی است ؟

ـ همه حریفان من سخت هستند و باید روی آنها حساب کرد حتی کسانی که به نظر ضعیف تر می آیند چون در کشتی هیچ چیز قابل پیش بینی نیست و همه برای کسب مدال می آیند بنابراین در این دوره از رقابت ها باید با فکر کشتی گرفت و هیچ اشتباهی انجام نداد چون در المپیک هیچ اشتباهی قابل بازگشت نیست.

▪ برنامه ات بعد از المپیک چیست ؟

ـ فعلا چیزی مشخص نیست. باید در این المپیک کشتی بگیرم ببینم با خواست خدا چه نتیجه ای می گیرم پس از آن می توانم تصمیم بگیرم که چه برنامه هایی را انجام بدهم.

● کارنامه هاشم زاده

▪ ۲۰۰۰ جوانان آسیا، دهلی نو، طلا

▪ ۲۰۰۱ جوانان جهان، تاشکند، طلا

▪۲۰۰۱ عضو تیم ملی در مسابقات جهانی پاتراس

▪ ۲۰۰۲ بازی های آسیایی بوسان، برنز

▪ ۲۰۰۳ قهرمانی آسیا در هندوستان، برنز

▪ ۲۰۰۳ عضو تیم ملی در مسابقات جهانی پاریس

▪ ۲۰۰۴ المپیک آتن، چهارم

▪ ۲۰۰۵ قهرمانی آسیا در ووهان چین، برنز

▪ ۲۰۰۶ بازی های آسیایی دوحه، نقره

▪ ۲۰۰۶ مسابقات جهانی گوانگ ژو، هفتم

▪ ۲۰۰۷ عضو تیم ملی در مسابقات جهانی باکو

▪ ۲۰۰۷ قهرمانی آسیا، جی جو، طلا

▪ ۲۰۰۸ جام جهانی مجارستان، برنز

▪ ۲۰۰۸ المپیک پکن ( )

● نحوه کسب سهمیه

مسعود هاشم زاده در مسابقات جهانی باکو، ابتدا دیوید موزماناشویلی از گرجستان را شکست داد اما با قبول شکست مقابل تایمازوف، از دور مسابقات کنار رفت. او سپس در مسابقات قهرمانی آسیا که در مجمع الجزایر جی جو در کره جنوبی برگزار شد، با اقتدار کامل روی سکوی برتر ایستاد تا سهمیه المپیک را دریافت کند.

▪ حریفان اصلی

یوری پاتریکوف(ارمنستان) میخان لوپز(کوبا) خاسان باروئف(روسیه) دره میل بایرس (امریکا)

مهدی رستم پور

شیوا شیرمردی



همچنین مشاهده کنید