جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

رنگ سیاه پنالتی برای فوتبال ملی


رنگ سیاه پنالتی برای فوتبال ملی

تیم ملی فوتبال کشورمان در ضربات پنالتی به کره جنوبی باخت و از راهیابی به مرحله نیمه نهایی چهاردهمین دوره مسابقات جام ملت های آسیا بازماند

● از حافظ طاحونی تا وحید طالب لو

تیم ملی فوتبال کشورمان در ضربات پنالتی به کره جنوبی باخت و از راهیابی به مرحله نیمه نهایی چهاردهمین دوره مسابقات جام ملت های آسیا بازماند. به جز رقابت های دوستانه و غیرقابل یادآوری مثل ادوار مختلف جام LG و... بارهایی که سرنوشت کارمان در ضربات پنالتی عرصه های رسمی مشخص شده است را با هم مرور می کنیم، توجه کنید.

▪ ۱۳۶۳؛ ایران- عربستان

در مسابقات هشتمین دوره جام ملت های آسیا در سال ۱۹۸۴ برای اولین بار به طور رسمی وارد عرصه پنالتی ها شدیم و با احتساب ضربه خراب شده کاپیتان محمد پنجعلی و عکس العمل های اشتباه حافظ طاحونی دروازه بان تیم ملی فوتبال کشورمان بازی را به حریف واگذار کردیم. این بازی در مرحله نیمه نهایی انجام می شد.

▪ ۱۳۶۳؛ ایران- کویت

در دیدار رده بندی مسابقات فوق به مصاف کویت رفتیم. این بار بهروز سلطانی دروازه بان ما بود. جعفر مختاری فرد ضربه خود را خراب کرد و با شکست برابر تیم ملی کویت به عنوان چهارم این دوره از رقابت های جام ملت های آسیا رسیدیم.

▪ ۱۳۶۵؛ایران- کره جنوبی

در مرحله یک چهارم نهایی بازی های آسیایی ۱۹۸۶ در شهر بوسان به مصاف میزبان رفتیم. در این بازی ،ناصر محمد خانی پنالتی خود را خراب کرد، ضمن اینکه احمد سجادی همه ضربات کره یی ها را در تور خود دید و در پایان برای سومین بار در ضیافت پنالتی ها به کره باختیم.

▪ ۱۳۶۷؛ایران- چین

در دیدار رده بندی جام ملت های ۱۹۸۸ آسیا که نهمین دوره این رقابت ها بود، عابدزاده شیر دروازه ایران شد و با مهار ۲ پنالتی باعث شد که ایران بازی را با پیروزی و کسب مقام سوم نهمین دوره رقابت های جام ملت های آسیا در دوحه قطر به پایان ببرد.

▪ ۱۳۶۹؛ایران- کره شمالی/ در دیدار نهایی بازی های آسیایی دوره یازدهم که در ورزشگاه کارگران پکن برگزار می شد باز هم عابدزاده با مهار ۲ ضربه پنالتی باعث پیروزی ۴ بر یک تیم ملی فوتبال کشورمان برابر حریف شد، چهارمین ضربه ایران که گل شد دیگر نیازی به ضربه چهارم کره یی ها نبود .

▪ ۱۳۷۵؛ایران- عربستان

در مرحله نیمه نهایی مسابقات یازدهمین دوره جام ملت های آسیا به مصاف عربستان رفتیم، با وجود آنکه عابدزاده سنگربان خوب کشورمان ۲ ضربه پنالتی را مهار کرد اما وقتی محمدخاکپور، علی دایی و داریوش یزدانی پنالتی های خود را خراب کردند، برای بار دوم به عربستان در ضیافت پنالتی ها باختیم و از صعود به فینال رقابت ها بازماندیم.

▪ ۱۳۷۵؛ایران- کویت

بازهم عابدزاده با درخشش در ضربات پنالتی یک مقام ارزنده دیگر را برای کشورمان در جام ملت های ۱۹۹۶ آسیا که در کشور امارات متحده عربی برگزار می شد به ارمغان آورد. با این حال در این بازی پنالتی مجتبی محرمی خراب شد اما بدون نیاز به پنالتی او برنده دیدار بودیم.

▪ ۱۳۸۱؛ایران- کره جنوبی

در دیدار بسیار حساس ایران برابر تیم ملی کره جنوبی غامیدکره جنوبیف که بهره مند از ۵ یار حاضر در جام جهانی ۲۰۰۲ غجایی که کره در آن چهارم شدف عالی عمل کردیم. این بازی در عرصه رقابت های آسیایی ۲۰۰۲ انجام شد. دروازه بان ما ابراهیم میرزاپور بود. کره یی ها یک پنالتی را خراب کردند و با این پنالتی ناکام به فینال رقابت ها رسیدیم و قهرمان شدیم.

▪ ۱۳۸۳؛ایران - چین

در مرحله نیمه نهایی مسابقات جام ملت های ۲۰۰۴ آسیا، ابراهیم میرزاپور دروازه بان ایران پنالتی حریف را گرفت اما وقتی ایمان مبعلی و یحیی گل محمدی پنالتی های تیم ملی را خراب کردند فوتبال کشورمان ناچار شد به جای بازی در فینال به بازی رده بندی برود.

▪ ۱۳۸۶؛ایران- کره جنوبی

بار دیگر در مرحله یک چهارم نهایی در ضربات پنالتی به کره جنوبی باختیم. این بار نام مهدی مهدوی کیا و رسول خطیبی به عنوان ناکام های عرصه پنالتی ها به تاریخ الصاق شد. نام وحیدطالب لو به عنوان دروازه بان ایران در تاریخ ثبت می شود.

● بزرگان ناکام در ضیافت پنالتی ها

محمد پنجعلی، ناصر محمدخانی، جعفر مختاری فر، داریوش یزدانی، محمدخاکپور، علی دایی، مجتبی محرمی، یحیی گل محمدی، ایمان مبعلی، مهدی مهدوی کیا و رسول خطیبی یازده ستاره ناکام در تاریخ دیدارهای رسمی و در عرصه ثبت پنالتی بودند.

مهدی حدادپور



همچنین مشاهده کنید