پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

زگهواره تا گور فیگور بگیر


زگهواره تا گور فیگور بگیر

یکی از مهمترین موارد در رشد عضلات تمرکز و ایجاد ارتباط بین ذهن و عضله است و فیگور گیری تمرین خوبی برای این ارتباط است ضمن اینکه بارها در مسابقات شاهد هستیم که بعضی بدنسازان علیرغم اینکه از بدن زیبا و ساخته پرداخته ای برخوردار هستند اما به علت ضعف در فیگور گیری و هنر نمایش بدن نمی توانند امتیاز خوبی کسب کنند تصمیم گرفتم یک مطلبی هم در این مورد بنویسم تا برای دوستانی که حرفه ای تر به این ورزش می پردازند مفید فایده باشد

یکی از مهمترین موارد در رشد عضلات تمرکز و ایجاد ارتباط بین ذهن و عضله است و فیگور گیری تمرین خوبی برای این ارتباط است ضمن اینکه بارها در مسابقات شاهد هستیم که بعضی بدنسازان علیرغم اینکه از بدن زیبا و ساخته پرداخته ای برخوردار هستند اما به علت ضعف در فیگور گیری و هنر نمایش بدن نمی توانند امتیاز خوبی کسب کنند تصمیم گرفتم یک مطلبی هم در این مورد بنویسم تا برای دوستانی که حرفه ای تر به این ورزش می پردازند مفید فایده باشد .

▪ نمایش خوب روی سکو به چندین ایتم بستگی دارد

۱) رنگ خوب بدن و همینطور مهارت اوستا رنگزن که بحث آن در این مقاله نمی گنجد

۲) نور و زاویه تابش آن روی بدن – بهترین حالت وقتی است که سایه سر خود را روی قسمت بالاسینه چپ خود ببینید ضمن اینکه هنگام گرفتن هر فیگور باید اندکی بچرخید تا در معرض دید همه داوران قرار بگیرید .

۳) آرایش موی سر – اگر پشت موهای شما بلند باشد عضلات کول وزیر بغل و چنانچه اطراف موهایتان بلند باشد سر شانه ها کوچکتر و جمع تر نشان داده می شند .

۴) دم انداختن عضلات قبل از مسابقه – دم انداختن را باید با وزنه های سبک و یا به کمک یکی از دوستان خود وبه کمک یک حوله و ایجاد مقاومت منفی انجام دهید و حرکاتی نظیر شنا انجام دهید نکته مهم اینکه استفاده از وزنه های سنگین می تواند ذخائر گلیکوژنی عضلات را تخلیه کند واثر منفی روی سایز عضلات ایجاد کند ضمن اینکه شکم – ساعد – پا و ساق را نباید دم انداخت چونکه باعث از بین رفتن خطوط عمقی این عضلات می شود .

۵) انجام فیگور ها

۶) فیگور اصلی در مسابقات نمایش داده می شود

۷) انجام صحیح این فیگور ها میسر نیست مگر با تمرین مرتب در جلسات باشگاه ضمن اینکه نزدیک به مسابقات باید بدون آئینه فیگور بگیرید و مربی اشکالات را به شما بگوید چرا که روی سکو از آئینه خبری نیست . متاسفانه دیده می شود که بسیاری بدنسازان حتی تا زمان نزدیک مسابقات فیگورهای بالاتنه را با شلوار می گیرند و باعث می شود که غفلت از عضلات ران برایشان به صورت عادت در آید در صورتی که باید روی سکو همیشه عضلات ران را منقبض نگه دارید .

● ۷ فیگور اصلی مسابقات به ترتیب

۱) جفت بازو از جلو

۲) زیر بغل از جلو

۳) قفسه سینه

۴) جفت بازو از پشت

۵) زیر بغل از پشت

۶) پشت بازو از بغل

۷) پا و شکم بسیاری از بدنسازان در بعضی از نقاط بدن دارای ضعف هائی بودند ولی با فیگور گیری صحیح این عیوب را پوشانده اند و حتی به مقام مستر المپیا هم رسیده اند ضمن اینکه فیگورهای نمایشی هم در نمایش نقاط قوت بدن تاثیر زیادی دارد همینطور چنانچه حریف در نقاطی از بدن بهتر از شما است همان فیگور را همزمان نگیرید ( فیلمهای مستر المپیا قدیم را ببینید و دقت کنید که آیا هیچ کس جرئت نمایش همزمان عضلات زیر بغل با دوریان یتس را داشته است ) چند نکته در ارتباط با فیگورهای اصلی جفت بازو از جلو : اگر عضلات شکم شما تفکیک شده نیست شکم و پهلوها را به داخل بکشید یکی از پاها را قدری جلوتر قرار دهید و نوک پاها را اندکی مایل به بیرون کنید تا رانها حجیم تر به نظر برسند . قفسه سینه از بغل : عضلات ساعد در این فیگور بهتر ار بقیه فیگور ها نمایش داده می شود همینطور سر شانه و بازوها باید کاملا سفت و منقبض شوند . بستگی به اینکه از عضلات پهلوی تفکیک شده ای برخوردار باشید یا خیر با پائین آوردن ساعد می توانید آنها را نمایش دهید یا اینکه بپوشانید و از انقباض عضلات ران و ساق هم نباید غفلت کنید .

جفت بازو از پشت : عضلات زیر بغل را منقبض و تا حد ممکن باز کنید پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید .

زیر بغل از پشت : اگر عضلات زیر بغل شما حجیم است اما تفکیک نیست سر خود را پائین برده و سینه را به عقب ببرید و در کمر خود انحنا ایجاد کنید سپس زیر بغل ها را باز و منقبض کنید اما اگر عضلاتتان تفکیک است اما حجم کافی ندارد کمر و سر خود را صاف و بالا نگه دارید.

پشت بازو از بغل : نمایش عضلات شکم و پهلو را در این حالت اگر تمرین کنید بعدا از بابت امتیاز هائی که خواهید گرفت شکر گذار خواهید شد . با توجه به اینکه انتخاب جهت نمایش در این فیگور و فیگور قفسه سینه با خود شماست از سمتی که فکر می کنید قویتر هستید به سمت داوران قرار بگیرد.

شکم و پا : منقبض کردن عضلات پا را ( خصوصا پائی که عقبتر قرار دارد ) تمرین کنید و در مسابقه فراموش نکنید . ضمنا به هیچ کدام از عضلات صورت امتیازی تعلق نمی گیرد بنابراین از در هم کشیدن صورت – اخم و نمایش و فشردن دندانها خودداری کنید و با اعتماد به نفس و لبخند به چهره و احترام به حریفان و داور فیگور بگیرید . سعی کنید اندکی جلوتر از حریفان قرار بگیرید (چند سانتی متر ) – هنگام صدور فرمان برای انجام هر فیگور کمی صبر کنید تا حریفان فیگور را آغاز کنند تا چنانچه فیگور ها طول کشید کمتر خسته شوید ضمن اینکه در وزنهائی که تعداد شرکت کنندگان زیاد است معمولا داوران نفر اولی که فیگور می گیرد را ممکن است از یاد ببرند . یکسری حرکات هم باعث می شود تا توجه داوران بیشتر به شما جلب شود از جمله هنگام فیگور جفت بازو از پشت دستهای خود را به تندی و برای یکبار بالا و پائین ببرید ولی در انجام این نوع حرکات به هیچ عنوان افراط نکنید که موجب از دست رفتن امتیاز می شود .

رضا صانعی

http://www.getinshape.blogfa.com



همچنین مشاهده کنید