جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

روش‌های سالم سازی میوه‌ها و سبزی‌ها


روش‌های سالم سازی میوه‌ها و سبزی‌ها

میوه‌ها وسبزی‌ها از جمله مواد غذایی هستند که می‌توانند با انتقال انواع میکرب‌ها و انگل‌ها باعث شیوع این بیماری‌ها شوند . شستشوی مناسب می‌تواند از انتقال این بیماری‌ها پیشگیری کند.

میوه‌ها وسبزی‌ها از جمله مواد غذایی هستند که می‌توانند با انتقال انواع میکرب‌ها و انگل‌ها باعث شیوع این بیماری‌ها شوند . شستشوی مناسب می‌تواند از انتقال این بیماری‌ها پیشگیری کند.

آلودگی میکروبی سبزی‌ها و میوه‌هایی که به صورت پخته مصرف می‌شوند، معمولا" در حین پختن از بین می‌روند، ولی به طور کلی سبزی‌ها و میوه‌ها چه به صورت پخته و چه به صورت خام باید ضد عفونی شوند.

برای شستشوی مناسب سبزی‌ها به روش زیر عمل کنید:

۱-ابتدا باید سبزی‌ها را پاک کرده با آب بشویید تا به خوبی گل و لای و مواد اضافی آن از بین برود.

۲-برای از بین بردن تخم انگل‌ها باید ظرف را از آب پر کرد و برای هر لیتر آب (۴ لیوان) ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخت و با دست هم زد تا کف کند، سپس تمام سبزی‌ها را در کفاب قرار داده و بعد از ۵ دقیقه باید سبزی‌ها را از ظرف خارج کرد و با آب سالم شست (سبزی یا میوه را از روی آب جمع کنید. بعد آب ظروف را خالی کرده خوب ظرف را بشویید تا تمام تخم انگل‌هایی که ته ظرف جمع شده اند شسته شوند).

۳-برای از بین بردن میکروب‌ها، باید سبزی‌هایی را که در مرحله قبلی با مایع ظرفشویی شسته شده اند در مایع ضد عفونی کننده ریخت؛ برای این کار باید در یک ظرف با ۱۰ لیتر آب، یک قاشق چایخوری "پرکلرین" را حل کرد و سبزی‌ها را به مدت ۵ دقیقه در آن ریخت.

۴- پس از ضد عفونی شدن باید سبزی‌ها را با آب سالم به خوبی چند بار شست.

۵-سبزی را در دستمال تمیزی بریزید تا آب آن کاملا" گرفته شود، بعد در یک دستمال یا کیسه خشک بریزید و در یک نایلون تمیز در یخچال نگهداری کنید. استفاده از یک قابلمه فلزی در دار نیز در نگهداری سبزی بسیار مناسب است.



همچنین مشاهده کنید