شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

آرایش غلیظ چشم ها گران تمام می شود


آرایش غلیظ چشم ها گران تمام می شود

بسیاری از مردم تصور می‌کنند میکروب‌ها فقط اعضای داخلی بدن و خوراکی‌ها را آلوده می‌کنند در حالی که آنها در هر محلی که برایشان مناسب باشد، رشد می‌کنند حتی در مواد آرایشی و دارویی. …

بسیاری از مردم تصور می‌کنند میکروب‌ها فقط اعضای داخلی بدن و خوراکی‌ها را آلوده می‌کنند در حالی که آنها در هر محلی که برایشان مناسب باشد، رشد می‌کنند حتی در مواد آرایشی و دارویی. به همین دلیل باید حتما اصول بهداشتی را در استفاده از لوازم آرایشی به خصوص موادی که به چشم‌های خود می‌زنند، رعایت کنند و مارک‌های معتبر را از مراکز معتبر تهیه کنند...

از آنجا که میکروب‌ها به راحتی در لوازم آرایش‌ رشد می‌کنند، آنها را در جای مناسبی نگه دارید و مخصوصا بعد از هربار مصرف، در جعبه یا قوطی سایه چشمتان را ببندید. از سایه‌‌ای که فرد دیگری آن را به چشم خود زده است، استفاده نکنید. میکروب‌ها بعد از ورود به این مواد در آن رشد می‌کنند و در صورت تماس با چشم، احتمال ابتلا به عفونت چشمی وجود دارد. اگر از آلوده بودن سایه چشم یا هر ماده آرایشی دیگری مطمئن نیستید، به فکر رفع آلودگی و تمیز کردن نباشید و آنها را دور بیندازید.

میکروب‌های زیادی وجود دارند که لوازم آرایش را آلوده می‌کنند و مهم‌ترین آنها «استافیلوکوک‌ها» هستند. علاوه بر مشکلاتی که با ورود میکروب‌ها به سایه چشم ایجاد می‌‌شود، مواد تشکیل‌دهنده سایه هم می‌‌توانند برای پوست و چشم ناراحتی و حساسیت‌هایی ایجاد کنند. یادتان باشد که این کالای آرایشی از ترکیب شیمیایی ساخته شده است و احتمال اینکه پوست به آن حساسیت داشته باشد، زیاد است. ممکن است وقتی به پشت پلک‌هایتان سایه می‌زنید مقداری از آن وارد چشمتان شود. در حالی که تولیدکنندگان این مواد آرایشی را فقط برای استفاده روی پوست تهیه کرده‌اند نه بافت صلبیه چشم و ورود مواد شیمیایی لوازم آرایش به آن مشکل‌ساز خواهد شد. بیشتر خانم‌ها لنز‌هایشان را بعد از آرایش چشم می‌گذارند.

لنز جسمی خارجی است که هر چقدر هم بهداشت را هنگام استفاده از آن رعایت کنید، باز هم بی‌ضرر نخواهد بود بنابراین توصیه می‌شود اگر قصد دارید لنز بگذارید، چشم‌هایتان را آرایش سنگینی نکنید. بسیاری از آرایشگر‌ها، هنگامی که چشم‌های شخصی را آرایش می‌کنند، مصرف چند نوع قطره‌ را هم به مراجعان خود توصیه می‌کنند؛ هرگز قطره‌ای که دیگری هم آن را استفاده کرده، مصرف نکنید و اگر مدت طولانی از اولین استفاده از آن گذشته حتما آن را دور بیندازید. در آخر اینکه قطره‌هایی مثلا اشک مصنوعی، تحریکات ناشی از سایه را از بین نمی‌برند. برخی افراد غیرمتخصص، برای عفونت‌های چشمی احتمالی که در آرایشگاه‌ها هم به وفور پیش می‌آید، انواع مواد ضدمیکروبی و ضدعفونی را تجویز می‌کنند که این داروها هم تاثیر خوبی ندارند زیرا بدون معاینه تخصصی نمی‌توان نوع میکروب بیماری‌زا را شناخت و برای آن داروی موثر تجویز کرد. اصلا شاید مشکل چشم حساسیت باشد نه عفونت. پس برای زیبا ماندن، اصول بهداشتی را رعایت کنید و به توصیه‌های افراد سودجو و ناآگاه توجه نکنید.

دکتر هرمز شمس

چشم‌پزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران



همچنین مشاهده کنید