پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

صدای طبل جنگ علیه سوریه


صدای طبل جنگ علیه سوریه

جنگنده های رژیم صهیونیستی اسراییل بامداد پنجشنبه پانزدهم شهریور ۸۶ بر فراز آسمان دمشق پایتخت سوریه و نیز کاخ بشار اسد رییس جمهوری این کشور به پرواز درآمدند, دیوار صوتی را شکستند, موجب وحشت ساکنان دمشق شدند و بمب های خود را اطراف این شهر فرو ریختند

آمریکا که هنوز از آثار و بقایای دیکتاتوری حزب بعث عراق آسوده نشده و خود و دامن آتش گرفته‌اش را در آن کشور نجات نداده است ، به همراه متحد خاورمیانه یی‌اش یعنی اسراییل طبل جنگ علیه سوریه را به صدا در آورده است .

جنگنده های رژیم صهیونیستی اسراییل بامداد پنجشنبه پانزدهم شهریور ۸۶ بر فراز آسمان دمشق پایتخت سوریه و نیز کاخ "بشار اسد" رییس جمهوری این کشور به پرواز درآمدند، دیوار صوتی را شکستند، موجب وحشت ساکنان دمشق شدند و بمب های خود را اطراف این شهر فرو ریختند. این اقدام را باید نشانه و صدای طبل جنگ جدید و آینده‌ی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه سوریه تلقی کرد. آمریکا که هنوز از آثار و بقایای دیکتاتوری حزب بعث عراق آسوده نشده و خود و دامن آتش گرفته‌اش را در آن کشور نجات نداده است ، به همراه متحد خاورمیانه یی‌اش یعنی اسراییل طبل جنگ علیه سوریه را به صدا در آورده است .

از ماه‌ها پیش مقام های "واشنگتن " و "تل اویو"، وزارت خانه های دفاع و امور خارجه ی آمریکا و اسراییل رگباری از تهدید را به سوی "دمشق " شلیک و تاکید کردند که " سوریه یک کشور یاغی است که به تروریسم پر و بال می‌دهد، سوریه به فرار نزدیکان صدام حسین و دیگر رهبران حزب بعت از عراق کمک کرده و به آنها پناه داده است و نیز به گروه های تندرو فلسطینی و لبنانی مانند حماس ، جهاد اسلامی و حزب الله کمک می‌کند".

آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها بارها تهدید کرده‌اند که " سوریه باید به طور جدی در پیامدهای رفتار خود در عراق و لبنان تعمق کند، از این رفتارها دست بردارد و گرنه تدابیر سخت گیرانه یی را علیه این کشور اتخاذ خواهند کرد".

یکی از این تدابیر، فشار بر شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب و صدور قطعنامه‌ی ۱۵۵۹بود که به خروج ارتش سوریه از لبنان منجر شد و دیگری تصویب قطعنامه های متعدد در خصوص تشکیل دادگاه بین‌المللی محاکمه ی عوامل ترور "رفیق حریری " نخست وزیر پیشین لبنان است که سوریه متهم و مظنون اصلی در این ترور است . پیش از این نیز "کاندولیزا رایس " وزیر امور خارجه ی آمریکا گفت که "واشنگتن فشارهای خود را به سوریه افزایش خواهد داد زیرا این کشور به تروریست‌ها امکان می‌دهد در خاک عراق و لبنان متمرکز شوند و شورش و فتنه بپا کنند". در پی این تهدید "شائول موفاز" وزیر پیشین جنک اسراییل هم تاکید کرد " با این که سوریه ارتش خود را از لبنان خارج کرده ، اما همچنان در امور سیاسی و امنیتی این کشور دخالت می‌کند و حزب الله نیز که متحد سوریه است به فعالیت های نظامی‌اش در جنوب لبنان ادامه می‌دهد". به نظر می‌رسد پس از سرنگونی حزب بعث عراق ، آمریکا به کمک اسراییل ، نیرو و توان خود را در منطقه ی خاورمیانه برای زیر فشار گذاشتن حزب بعث سوریه جمع و متمرکز کرده است . به باور آمریکا " حزب بعث سوریه یک دیکتاتوری است اما کمتر از دیکتاتوری حزب بعث عراق که زیر حاکمیت یک موجود وحشتناک به نام صدام حسین بود".

افزون بر این، آمریکا و اسراییل تبلیغ می‌کنند که در مورد لزوم توقف حمایت مادی و معنوی سوریه از گروه های حماس ، جهاد اسلامی و حزب الله لبنان ، جدی هستند.

این در حالی است که از نگاه مقام های دمشق درگیری این گروه‌ها با رژیم صهیونیستی در واکنش به نقض قلمرو هوایی ، زمینی و هوایی کشورهایشان و اشغال بخشی از سرزمینشان ، صورت می‌گیرد و گروه های یاد شده "تروریست " نیستند بلکه "جنبش های مقاومت " بشمار می‌روند.

مقام های واشنگتن و تل اویو خاطر نشان می‌کنند که "ممکن است این استدلال درست باشد اما یک هدف مهم و اعلام شده ی حماس ، جهاد اسلامی و حزب الله که مورد حمایت سوریه هستند، نابودی اسراییل است و این مطلبی است که برای آنان قابل قبول نیست ".

این مقام‌ها هم چنین خاطر نشان می‌کنند که،"آمریکا نسبت به اقدامات سوریه در عراق نگران است و دمشق نباید از طریق ابزار و عوامل غیر شفاف در صدداعمال نفوذ نامشروع در امور این کشور باشد".

درخواست آمریکا از دمشق این است که "سوریه جلو اعزام جنگجو از خاک خود به عراق و نیز ارسال سلاح به لبنان و ناامن کردن این کشور رابگیرد، در راه تثبیت دولت های جدید در عراق و لبنان کارشکنی نکند ، در تامین امنیت و ثبات این دو کشور با واشنگتن همراهی و همکاری کند و در روند بازسازی عراق مشارکت نماید و گرنه با مشکل روبرو خواهد شد".

تحلیلگران سیاسی معتقدند هر چند نظام سیاسی و حزبی سوریه یک نظام تک حزبی و مبتنی بر اصول حزب بعث است اما با حزب بعث عراق در پاره ای موارد متفاوت است .

این حزب بر خلاف حزب بعث عراق تاکنون نیازی به استفاده از روش های سرکوب جمعی مانند کشتار "حلبچه" نداشته است و برخلاف عراق دوران صدام ، تهدید بزرگی علیه همسایگانش به شمار نمی‌رود. از این رو ، جنک احتمالی آمریکا و اسراییل ضد سوریه قابل توجیه نخواهد بود و کشورهای عربی و غیر عربی آن را نخواهند پذیرفت.

منبع: moqavemat.ir



همچنین مشاهده کنید