سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

۱۵ فروردین: در شهر چه گذشت؟!


۱۵ فروردین: در شهر چه گذشت؟!

این تقریبا به یک رسم تبدیل شده است که همه ساله پس از تحویل سال نو، کرایه وسایل نقلیه افزایش پیدا کند.
البته گاهی هم تعدادی از مسافربر‌ها از چند هفته مانده به عید به پیشواز افزایش …

این تقریبا به یک رسم تبدیل شده است که همه ساله پس از تحویل سال نو، کرایه وسایل نقلیه افزایش پیدا کند.

البته گاهی هم تعدادی از مسافربر‌ها از چند هفته مانده به عید به پیشواز افزایش قیمت‌ها می‌روند تا به تعبیر خودشان مردم به آن عادت کنند. از سوی دیگر، شایعات مبتنی بر اضافه شدن یک ۲۵ تومانی به کرایه برخی مسیر‌ها نیز حسابی داغ است.

این در حالی است که هر سال کرایه‌های دارای این میزان افزایش، باعث می‌شود راننده‌ها دم از نبود پول خرد بزنند و مسافران باز هم به مشاجره با آنها بپردازند. به هر حال هر چند سکه ۲۵ تومانی در خرید و فروش‌های این روز‌ها عددی محسوب نمی‌شود و کسی به آن اعتنایی نمی‌کند اما همین میزان اندک نیز گاه منجر به در گرفتن بحث و مشاجره بین مسافر و راننده می‌شود.

بنابراین چنانچه این میزان کرایه به هر دلیلی تصویب می‌شود، بهتر است راننده‌ها به ویژه‌ راننده‌های تاکسی موظف به پرداخت کامل باقیمانده پول مسافران شوند و در غیر این‌صورت کرایه‌های رندتری برای مسیر‌های تاکسی و اتوبوس‌های ریالی تصویب شود.

هوای متغیر و سرماخوردگی

با وجود اینکه در زمستان بیشتر افراد به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند اما آمار مبتلایان به سرماخوردگی در بهار نیز بسیار قابل توجه است. با توجه به متغیر بودن شرایط جوی در این روز‌ها، افت ناگهانی دما در طول روز موجب می‌شود افرادی که لباس مناسب به تن ندارند، دچار سرماخوردگی شوند.

به همین دلیل توصیه می‌شود که شهروندان به ویژه دانش‌آموزان که صبح زود از منزل خارج می‌شوند، لباس کافی به همراه داشته باشند تا در صورت بارندگی یا سرد شدن هوا از آن استفاده کنند.

از سوی دیگر با توجه به پیش‌بینی‌های اداره هواشناسی می‌توانند در روز‌هایی که احتمال بارندگی وجود دارد، پیش از خارج شدن از منزل، چترنیز به همراه داشته باشند.

علاوه بر این، کارشناسان هشدار می‌دهند که سرماخوردگی‌های این فصل معمولا ریشه ویروسی ندارند و برای درمان آنها نباید به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک روی آورد.

کارمندان همچنان غایب‌اند

با وجود اتمام تعطیلات طولانی عید،‌ برخی کارمندان ادارات و سازمان‌های گوناگون همچنان در تعطیلات به سر می‌برند و در این میان فقط صف ارباب رجوع‌ها طولانی‌تر و ناراضی‌تر می‌شود.

این در حالی است که تجربه نشان می‌دهد در اغلب ادارات و سازمان‌های یاد شده قسمت ویژه امضای کارمند جایگزین، در برگه مرخصی کارمندان راهی مرخصی، به اصطلاح به صورت کاملا فرمالیته پر شده و در عمل این کارمند جایگزین، به هیچ‌وجه پشت میز دیده نمی‌شود.

به هر حال در شرایطی که جدای از حق و حقوق ارباب رجوع، بخش بزرگی از فشردگی ترافیک خیابان‌ها به رفت و آمد‌های اداری این افراد اختصاص می‌یابد، صلاح نیست که ترجیع بند اداری « امروز برو فردا بیا» بیش از اینها در اتاق‌های ادارات و سازمان‌ها طنین‌انداز شود.

میهمانان در پارکینگ

گویا با گذشت چند دهه از ورود خودرو به زندگی شهری، فرهنگ استفاده از پارکینگ‌های مجتمع‌های مسکونی همچنان عمومیت نیافته است. برای نمونه با اینکه هر قسمت از پارکینگ ویژه یکی از ساکنان است و دیگر ان حق استفاده از آن‌را ندارند، باز هم برخی همسایه‌ها به خود اجازه می‌دهند در غیبت چند ساعته صاحب جای پارک خودروی میهمانان خود را در این محل پارک کنند.

حال آنکه با رسیدن صاحب جای پارک،‌ وی باید زمان زیادی صرف پیدا کردن راننده‌ اشغالگر کند. جالب اینجاست که این مشکل در مجتمع‌هایی که تابلوی هشدار دهنده نیز دارند اتفاق می‌افتد. گویا تابلو‌هایی با مضمون « پارکینگ فقط اختصاص به ساکنان دارد» نیز نمی‌تواند بازدارنده افراد باشد.

علاوه بر این، گاهی نیز راننده‌ها به بهانه اینکه کار ما چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد،‌ پشت خودر‌و‌ها پارک می‌کنند و راه خروج آنها از پارکینگ را می‌‌گیرند.



همچنین مشاهده کنید