شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

پلاتینی رو در روی یوهانسون


پلاتینی رو در روی یوهانسون

میشل پلاتینی یا لنارت یوهانسون کدام یک موفق خواهند شد پست ریاست یوفا را از آن خود کنند در انتخاباتی که در ژانویه در دوسلدورف با حضور ۵۲ عضو یوفا صورت خواهد گرفت ریاست جدید یوفا مشخص خواهد شد

میشل پلاتینی یا لنارت یوهانسون؟ کدام یک موفق خواهند شد پست ریاست یوفا را از آن خود کنند. در انتخاباتی که در ژانویه در دوسلدورف با حضور ۵۲ عضو یوفا صورت خواهد گرفت ریاست جدید یوفا مشخص خواهد شد.

یوهانسون پس از آنکه در سال ۱۹۹۰ پس از ژاک ژرژ ریاست یوفا را در اختیار گرفت سطح رقابت های اروپایی را بالا برد. او پس از حادثه هیسل باشگاه های انگلیسی را به رقابت های اروپایی بازگرداند، رقابت های لیگ قهرمانان را به راه انداخت، سیستم اجرایی تقریباً بی نقصی را در یوفا به کار گرفت، او برنامه هت تریک را ابداع کرد و اکنون باید با پلاتینی بجنگد که در نظر دارد سهمیه تیم های ایتالیا، اسپانیا و انگلستان را از چهار به سه برساند.

پلاتینی امیدوار است که با توجه به سن کمترش نسبت به یوهانسون ریاست یوفا را به دست آورد اما حتی گفته از هم اکنون رای لازم را برای پست ریاست به دست آورده است. با این وجود برنامه های اقتصادی یوهانسون و موفقیت های او در این زمینه شانس دوباره انتخاب شدن یوهانسون ۷۷ ساله را بیشتر می کند. رقابت های لیگ قهرمانان از سال ۱۹۹۲ تاکنون ۵/۳ میلیارد پوند درآمد داشته است که ۴۰۰ میلیون پوند آن مستقیماً به فدراسیون های ملی اختصاص یافته است. این در حالی است که پلاتینی امیدوار است حمایت آنهایی را جلب کند که به جنبه های زیبایی شناسی بازی توجه دارند و نه پول. پلاتینی و یوهانسون در گفت وگویی با مجله ورلدساکر در مورد اهدافشان سخن گفته اند که در اینجا متن مصاحبه این دو را می توانید بخوانید.

● پیش زمینه شما در فوتبال به چه بخش هایی مربوط می شود؟

▪ من در کل دوران زندگی ام عاشق فوتبال بوده ام. من تنها یک بازیکن آماتور بودم اما به فوتبال علاقه بسیاری داشتم. سپس رئیس باشگاهم شدم و بعد از آن رئیس فدراسیون سوئد و پس از آن رئیس یوفا شدم و اصلاً قصد ندارم فعلاً فوتبال را رها کنم. مردم بسیاری حتی خارج از اروپا با من تماس گرفته اند و به من توصیه کرده اند ادامه دهم. من در دوران ریاستم به پیشرفت های فوق العاده یی دست یافته ام و می خواهم برای تثبیت این بنیاد و به خاطر خانواده یوفا ادامه دهم.

● به اعتقاد شما آیا تبلیغات تجاری در فوتبال بیش از حد نشده است؟

▪ حقیقت این است که هر فدراسیونی می تواند در موفقیت های تجاری ما سهیم شود و رمز موفقیت ما همکاری های مان با فدراسیون ها، لیگ ها، باشگاه ها، مربیان و سازمان های سیاسی است. برای مثال در لیگ قهرمانان باشگاه های بزرگ سهم مالی خود را دریافت می کنند زیرا برای ارتقای این رقابت ها می جنگند.

● نظرتان راجع به نقش خودتان چیست؟

▪ من یک دیکتاتور نیستم، من رهبر یک فرآیند هستم. باید راه حل های عملی را برای مشکلات پیدا کنم در عین حال باید یک دیپلمات باشم. من مطمئنم که می توانم میراثی را برای آیندگان برجا بگذارم. آماده هستم در شرایطی که اوضاع به نفع کشورهای ثروتمند است از کشورهای کوچک تر و فقیرتر حمایت کنم.

● در مورد مسائل دیگر چه نظری دارید؟

▪ به نظر من بسیار مهم است که در آینده اقدامات اساسی در مورد تبانی، دوپینگ و مدیر برنامه ها و نژادپرستی صورت گیرد. به اعتقاد من محرومیت ۵ جلسه یی برای بازیکن وسیلاکراکاو اقدامی بسیار درست بود زیرا جریمه مالی دیگر کارساز نیست. اگر بازیکنان و مربیان بدانند جرایم سختی در صورت تخلف در انتظارشان است دیگر به انجام این کارها اقدام نمی کنند.

● در مورد رهبری فوتبال چه نظری دارید؟

▪ به اعتقاد من یوفا و فیفا باید با هم همکاری نزدیکی داشته باشند. همچنین به اعتقاد من موسسه بازنگری مستقل ورزش اروپا کار خوبی است که انجام شده البته من با آژانس ورزش های اروپایی که در بروکسل واقع است کاملاً مخالف هستم زیرا به اعتقاد من مشکلات ابتدا باید در سطح محلی حل شود.

● نظرتان راجع به مسوولان ثروتمند باشگاه ها چیست؟

▪ اگر شما ثروتمند هستید و ثروتتان را از راه قانونی به دست آورده اید آنگاه دوست دارید پولتان را در فوتبال یا ورزش اسب دوانی صرف کنید اما متاسفانه تجارت در فوتبال اوضاع بسیار بدی پیدا کرده است و من واقعاً متاسف هستم که چنین اقداماتی در فوتبال انجام می شود. این مساله به قدری وخامت پیدا کرده که ما به فکر وضع قوانین جدید در این باره افتاده ایم.

● آیا شما در این انتخابات به کارنامه درخشان گذشته تان دل خوش کرده اید؟

▪ آینده بسیار مهمتر از گذشته است اما من کارنامه یی دارم که می توانم به آن افتخار کنم. من اصلاً به دادن وعده های کوتاه مدت برای به دست آوردن رای اعتقادی ندارم. از سال ۱۹۹۰ که کارم را به عنوان رئیس یوفا آغاز کرده ام برنامه های بسیاری را به پایان رسانده ام. من هنوز هم بسیار قدرتمند هستم و فکر می کنم کارهای انجام نشده بسیاری دارم.

● آیا شما هم مثل میشل پلاتینی قصد دارید تعداد تیم های شرکت کننده از کشورهای بزرگ در لیگ قهرمانان را از چهار به سه برسانید؟

▪ دوست دارم بگویم هر تیمی که جواز حضور در لیگ قهرمانان را کسب می کند این شانس را دارد که تمامی راه را برای قهرمانی بپیماید. مثلاً روزنبرگ نروژ نمونه یی خوب در این زمینه است. با این وجود ما می دانیم که پنج کشور بزرگ ایتالیا، انگلستان، اسپانیا، آلمان و فرانسه بیشترین درآمد را عاید ما می کنند بنابراین باید منابع لازم را در اختیار این تیم ها قرار داد. بدون آنها ما نمی توانیم به تنهایی برای توسعه فوتبال پیش برویم.

در حال حاضر ۴۷ کشور از سیستم موجود بهره می برند بنابراین من هیچ اعتقادی به تغییر تعداد تیم ها ندارم. به اعتقاد من ما در جایی درست قرار داریم البته معتقدم در تقسیم درآمدهای موجود باید تغییراتی داده شود تا موجبات پیشرفت تیم های کوچک تر هم فراهم شود.

● فکر می کنید ریاست میشل پلاتینی در یوفا چه مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؟ پلاتینی روابط خوبی با سپ بلاتر دارد اما چرا رئیس فیفا آشکارا از شما حمایت می کند؟

▪ بلاتر و من اخیراً مجله یی در مورد بازنگری ورزش مستقل اروپایی ارائه دادیم و بلاتر در پایان نتیجه گرفت که آنچه فوتبال در حال حاضر بدان نیاز دارد این است که روسای فعلی در سمت های خود ابقا شوند. در مورد آقای پلاتینی هم باید بگویم او یکی از دوستان من در کارهای اجرایی یوفا است.

او یک بازیکن فوق العاده بوده که افتخارات فراوانی را در داخل زمین به دست آورده است. او همچنین ریاست سازماندهی رقابت های جام جهانی ۱۹۹۸ را برعهده داشت اما من برای ۱۶ سال است که چنین سمتی را دارم و فکر می کنم در این زمینه حرف هایی برای گفتن دارم. من نمی توانم منکر سن بالایم شوم اما فکر می کنم روز به روز در حال بهتر شدن هستم مثلاً به ژائو هاولانژ نگاه کنید. او در سن ۹۰سالگی هنوز از بسیاری از جوانان بهتر و سرحال تر است.

● پلاتینی می گوید رهبری فوتبال باید به بازیکنان بازگردانده شود. آیا به نظرتان این نظر درستی است؟

▪ فوتبال بازی کردن در داخل زمین یک چیز است و حل مشکلات ۵۲ کشور مساله یی دیگر. شما در داخل زمین نمی توانید مشکلات فوتبال را حل کنید. رهبری فوتبال باید به بازیکنان بازگردانده شود؟ در این باره باید بگویم که همه ما زمانی بازیکن بوده ایم. برخی از ما از دیگران خیلی بااستعدادتر بودیم اما همه ما با جو حاکم بر رختکن آشنا هستیم.

مینا شرفی


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید