چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

زنگ خطر


زنگ خطر

ارکستری که باید سمفونی پیروزی بنوازد

پایی اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال در جزیره کیش موجب گشت تا ملی پوشان به دور از سرمای بی سابقه تهران، در راه هماهنگی بیشتر قدم بردارند و خود را مهیای نبرد با سوریه نمایند.

در فاز نخست می بایست شش دیدار رفت و برگشت با سوریه، امارات و کویت داشته باشیم و بتوانیم با جمع آوری پوئن های لازم، یکی از دو تیم صعود کننده از گروه پنج مقدماتی آسیا به مرحله دوم باشیم. متاسفانه از زمانی که گروه بندی رقابت های مقدماتی جام جهانی صورت گرفت و رقبای ما در دور اول معرفی شدند، به این بهانه که حریفان یادشده ضعیف و ناتوان هستند، نوعی کم تفاوتی جامعه فوتبال کشورمان را در برگرفت.

هر چند که سطح فوتبال سوریه، امارات و کویت در مقام مقایسه با فوتبال ما نازل تر می نماید اما این مهم را ملکه ذهن خود کنیم که دست کم گرفتن رقبا و در پیله غرور کاذب رفتن، به مثابه سمی مهلک خواهد بود. بازی جاندار کویت مقابل «واشاش» مجارستان و توپ پر امارات مقابل تیم ملی چین و میلان ایتالیا بر خیال های واهی ما قلم قرمز کشید تا به هوش باشیم و زنگ خطر حریفان را جدی بگیریم. امارات که با هدایت «برونو متسو» سودای حضور در جام جهانی ۲۰۱۰ را در سر می پروراند، پس از فتح جام حوزه خیلج فارس و بازیهای قابل قبول اخیرش، نشان داد که قصد دارد چهره رنگ پریده سال های اخیر خود را تغییر دهد و با سیمایی دلپذیرتر به میدان بیاید. کویت هم با مربیگری «رادین گاچانین» کروات و سوریه هم در پرتو هدایت «آنتونیو کابرینی» ملی پوش سال های دور ایتالیا، به رویارویی جانانه با ما و صعود از این گروه چشم دوخته اند. عقل سلیم حکم می کند که با این شرایط، دست از خوش خیالی برداریم و منطق را چاشنی کار کنیم. بر کادر فنی و یکایک ملی پوشان است که جدیت این رقبا را به یاد داشته باشند و برای مقابله محکم با آنان یک لحظه پا پس نکشند. ساز خود را از همین امروز کوک کنیم تا بتوانیم از ۱۷ بهمن، سمفونی پیروزی را بنوازیم.

● رسالت خطیر

چندی است که حضور چهره های نامی ورزش در مجلس و شوراهای شهر، باب شده و به لحاظ جایگاه رفیعی که آنها در میان اقشار مختلف جامعه دارند، با آرای نسبتا جالبی به موفقیت می رسند. امیررضا و رسول خادم، هادی ساعی و علیرضا دبیر از جمله این نفرات شاخص و نام آشنا هستند که وارد این عرصه شدند تا در راه خدمت رسانی به مردم به ویژه جامعه ورزش، آستین همت بالا بزنند. در ثبت نام انتخابات هشتمین دوره مجلس شواری اسلامی نام محمد مایلی کهن و علی فتح الله زاده دو مهره شناخته شده ورزش نیز دیده شد و این دو با کاندیدا شدن وارد عرصه انتخاباتی شدند.

طبعا حضور این دسته از افراد خبره و توانمند ورزشی، تنور انتخابات را داغ می کند و از همه مهمتر اینکه حضور حداکثری مردم را باعث می شود. با این حال توقع مردم به ویژه نسل آتیه دار و مستعد جوان از ایشان بالاست و بی گمان موفقیت چهره های نامی ورزش و ورود آنان به خانه ملت، رسالت این دسته از افراد را خطیر تر می نماید.

ورود این دو چهره ورزشی به عرصه انتخابات مجلس را به فال نیک می گیریم و آرزو می کنیم در صورت کامیابی، یار و یاور ورزش باشند و خدمت رسانی به نسل برومند را سرلوحه کار قرار دهند.

● دیپلماسی فوتبال

فوتبال سر در گم ما با انتخاب «علی کفاشیان» وارد مرحله تازه ای از حیات خود شد آن هم در عصر سیطره حرفه ای گری و برهه ای که عنایت به آموزه های فوتبال روز دنیا، مورد تاکید قرار گرفته است. «فیفا» به عنوان متولی فوتبال جهان، به منظور فراگیرشدن فوتبال حرفه ای معیارهایی استاندارد را برای تمامی اعضا در نظر گرفته و به طور جدی خواهان اجرای این شاخصه ها در تمامی ابعاد شده است. مراد فیفا از رعایت بندهای اساسنامه خود، بسط و گسترش فوتبال حرفه ای است که قاره آسیا از این قاعده مستثنی نیست.

پس از انتخاب رییس جدید فدراسیون، بحث تعیین سرمربی و برنامه های تیم ملی به نقطه اوج رسیده اما از یاد نبریم که پیاده شدن بندهای اساسنامه ارسالی فیفا می بایست جدی گرفته شود و در سرلوحه کار باشد.

خصوصی شدن باشگاه ها و رسیدن تیم ها به منابع مالی به منظور ساخت استادیوم های اختصاصی یکی از آیتم های در نظر گرفته شده است که حتی برای آن ضرب الاجل نیز تعیین گردیده است.

AFC پیشتر ۸۶ معیار را با توصیه جدی FIFA برای اعضای خود تعیین کرده که در فاز نخست، باشگاه ها موظفند تا سال ۲۰۰۹ آن را اجرا کنند در غیر اینصورت، تیم های ما از حضور در لیگ قهرمانان آسیا منع خواهند شد و اسباب تعلیق فوتبال کشورمان فراهم خواهد شد.

کفاشیان که راه های دیپلماسی ورزش را بلد است، می بایست با جذب نیروهای اکتیو و برنامه ریز، تشکلی جدید را ایجاد نماید تا افراد فرهیخته و نخبه بتوانند راه های برون رفت از شرایط فعلی را بیابند و برای اجرای دستورالعمل های فیفا، پیشقدم شوند.

وجود این مردان کارا و مجرب در فدراسیون فوتبال از نان شب هم واجب تر است و امید می رود کفاشیان با فراخوانی آنان، فوتبال مان را از بن بست نجات دهد.

رضا میرزاییان



همچنین مشاهده کنید