جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

لیگ فوتبال ایران ستاره ندارد


لیگ فوتبال ایران ستاره ندارد

محمود خوردبین بازیکن دهه ۴۰ پرسپولیس که سال ها سرپرستی این باشگاه را بر عهده داشت, در سال ۹۰ بعد از حرکت غیر ورزشی محمد نصرتی و شیث رضایی توسط محمد رویانیان از کار برکنار شد

محمود خوردبین بازیکن دهه ۴۰ پرسپولیس که سال‌ها سرپرستی این باشگاه را بر عهده داشت، در سال ۹۰ بعد از حرکت غیر ورزشی محمد نصرتی و شیث رضایی توسط محمد رویانیان از کار برکنار شد. مهاجم سابق پرسپولیس معتقد است که در گروه F جام‌جهانی مساله آرژانتین جداست و نباید ایران روی امتیاز گرفتن از آرژانتین حساب باز کند. از نظر خوردبین تیم‌های ایران، نیجریه و بوسنی هرزگوین باید برای سهمیه دوم تلاش کنند. با محمود خوردبین که سال‌ها سرپرست پرسپولیس بود درباره پیروزی‌های پرسپولیس، کیفیت لیگ، گروه ایران در جام‌جهانی، مصاحبه کی‌روش علیه مسی و عملکرد فدراسیون فوتبال به گفت‌وگو نشستیم.

در هفته هجدهم لیگ برتر، پرسپولیس موفق شد با نتیجه ۶ بر صفر تیم مس کرمان را شکست دهد. قرمزپوشان پایتخت پنجشنبه نیز در هفته نوزدهم توانستند تیم سایپای البرز را با نتیجه یک بر صفر شکست دهند. نظرتان را درباره عملکرد پرسپولیس بگویید.

پرسپولیس این روزها در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و با بازیکنان جوانی که در اختیار دارد آینده درخشانی در انتظارش است. به نظرم بازی با مس یکی از روزهای بسیار خوب پرسپولیس بود و شاگردان دایی به خوبی توانستند از تمام موقعیت‌های به دست آمده نهایت استفاده را ببرند. پرسپولیس روز به روز بهتر می‌شود و اگر به همین شکل ادامه دهد به‌طور حتم می‌تواند قهرمان شود.

۱۹ هفته از لیگ برتر می‌گذرد و شش تیم بالای جدول رقابت شدیدی برای کسب عنوان قهرمانی و کسب سهمیه آسیایی دارند. ارزیابی‌تان را از کیفیت لیگ بگویید.

من از نزدیک درگیر لیگ نبودم که بتوانم خیلی دقیق و کارشناسی کیفیت لیگ را آنالیز کرده و درباره آن قضاوت کنم اما با توجه به اینکه چندین بار لیگ را به خاطر تیم‌ملی تعطیل کردند، بازی‌های لیگ بانظم، سر موقع و به خوبی اجرا ‌شد. با این حال آن چیزی که من از طریق تلویزیون دیدم این است که لیگ کیفیت بالایی نداشته و بازی‌های لیگ سرعت و تاکتیک لازم را ندارند. متاسفانه لیگ ما ستاره ندارد و نمی‌توانید در لیگ ستاره‌یی پیدا کنید. در گذشته لیگ ایران ستاره‌هایی همانند علی دایی، مهدی مهدوی‌کیا، علی کریمی و غیره را به تیم‌ملی و فوتبال ایران معرفی می‌کرد اما حالا لیگ ما خالی از ستاره است و بازیکنان نسل قدیم مانند علی کریمی و غلامرضا عنایتی ستاره‌های لیگ ما هستند.

تمام لیگ‌های معتبر دنیا پر گل هستند اما در لیگ ایران گل‌های بسیار کمی ردوبدل می‌شود. دلیل کم گل بودن بازی‌ها چیست؟

تیم‌های مدعی در لیگ‌های معتبر دنیا تنها برای پیروزی به میدان می‌آیند اما در ایران تمام تیم‌های لیگ‌ برای نباختن پا به میدان می‌گذارند حالا اگر در این میان بتوانند یک توپ را وارد دروازه حریف کنند، برایشان بهتر است. در کل تیم‌های لیگ ایران مساوی را بهتر از همه‌چیز می‌دانند. نتیجه‌گرایی در تیم‌های ایرانی بسیار زیاد شده است.

در جدول گلزنان ایران کریم انصاری فرد از تراکتورسازی، رضا عنایتی از صبای قم و جلال رافخایی از ملوان در صدر جدول قرار دارند. تعداد گل‌های به ثمر رسیده این بازیکنان به‌طور میانگین هر ۲ بازی یک گل است. چرا بازیکنان لیگ کشورمان توانایی گلزنی ندارند؟

گلزنی توانایی خواص خودش را می‌خواهد اما با این حال دلیل عدم گلزنی در لیگ ایران این است که کار فوتبال ایران از ریشه مشکل دارد. مشکل گلزنی بازیکنان ایران از پایه است. جوانان ایران باید بیشتر تمرین و کار کنند، همچنین دقت‌شان را بالاتر ببرند و برای رسیدن به هدف تلاش‌شان را بیشتر کنند. وقتی در حال حاضر عنایتی با ۳۶ سال سن بهترین گلزن ایران است، نشان می‌دهد که در پایه مشکل داریم و جوانان ما تلاشی برای کسب جایگاه نمی‌کنند.

قرعه‌کشی جام‌جهانی برگزار شد و طی آن تیم‌ملی ایران با آرژانتین، نیجریه و بوسنی هم‌گروه شد. نظرتان را درباره گروه ایران بگویید؟

گروه ایران، یک گروه متعادل است. درست است که گروه ایران به سادگی گروه کره‌جنوبی و ژاپن نیست اما به سختی گروه استرالیا هم نیست. من گروه ایران را متوسط می‌بینم و نباید از حالا خودمان را پیش باخته بدانیم.

خیلی از کارشناسان گروه ایران را خوب تصور می‌کنند و معتقد هستند که تیم‌ملی می‌تواند از گروهش صعود کند. آیا شما با آنها موافق هستید؟

به نظرم کار صعود سخت است اما اگر فدراسیون بتواند هفته‌یی یک بازی تدارکاتی برای تیم‌ملی با تیم‌هایی که هم ردیف رقبای ایران در جام‌جهانی هستند برگزار کند می‌توانیم با سبک فوتبال رقبای ایران در جام‌جهانی آشنا شویم. به صعود ایران خوشبین هستم و می‌توانیم صعود کنیم.

نخستین بازی ایران در جام‌جهانی با نیجریه است. ارزیابی شما از تیم نیجریه چیست؟

تیم ‌نیجریه قهرمان قاره آفریقاست و از نظر بدنی شرایط بسیار خوبی دارد. بازیکنان تیم نیجریه بسیار قدرتمند هستند و به‌نظر می‌رسد تیم‌ملی کار بسیار دشواری مقابل این تیم داشته باشد. به نظرم بازی با نیجریه سخت‌تر از آرژانتین است، به دلیل اینکه تیم نیجریه رقیب اصلی ما برای صعود بوده و حساسیت آن بازی زیاد است.

اما تیم‌ملی آرژانتین که یکی از مدعیان اصلی قهرمانی است از داشتن بازیکنانی همانند لیونل مسی، سرخیو آگئرو، خاویر ماسچرانو، آنخل دی‌ماریا، کارلوس توز و گونزالو هیگواین سود می‌برد. آیا می‌توانیم در مقابل این تیم نتیجه بگیریم؟

مساله آرژانتین جداست و نباید روی امتیاز گرفتن از آرژانتین حساب باز کنیم. آرژانتین تیم صعود کرده از گروه F است و باید سه تیم دیگر که ایران، نیجریه و بوسنی هرزگوین هستند برای سهمیه دوم تلاش کنند. آرژانتین با ستارگانی که دارد می‌تواند تا فینال برود.

آخرین بازی ایران مقابل بوسنی هرزگوین است. آن بازی را چطور می‌بینید؟

تیم‌ملی ایران در گذشته بوسنی را شکست داده است و بازهم می‌تواند این کار را تکرار کند. درست است که تیم بوسنی دیگر آن تیم گذشته نیست و بسیار پیشرفت کرده است اما فکر می‌کنم تیم‌ملی پتانسیل این را دارد که بازهم بتواند بوسنی را شکست دهد.

کارلوس کی‌روش در مصاحبه‌یی مدعی شده است «مسی دیگر کیست» به نظرتان دلیل این حرف سرمربی تیم ملی چیست؟

او قصد اهانت به مسی را نداشته است و بیشتر قصد داشته به تیم انرژی دهد. کی‌روش این کار را کرده تا از نظر روحی‌و روانی سطح تیم را بالا ببرد. در حال حاضر همه مخصوصا باشگاه‌ها باید به تیم‌ملی کمک کنند تا در جام‌جهانی سربلند شویم. باید کاری کنیم که اگر هم در جام جهانی شکست خوردیم نتیجه را سنگین واگذار نکنیم.

خیلی‌ها مدعی هستند که فدراسیون برای تیم ملی کم کاری کرده است و باید بیشتر برای تیم‌ملی تلاش می‌کرد و بازی‌های تدارکاتی خوبی برای تیم‌ملی تدارک می‌دید. شما عملکرد فدراسیون را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نظرم عملکرد فدراسیون خوب بوده و کفاشیان در این مدت زحمت بسیار زیادی کشیده است اما با این حال کفاشیان می‌توانست بهتر عمل کند. عدم بازی تدارکاتی با ایران هم مشکل سیاسی دارد و ربطی به کفاشیان ندارد. فدراسیون درباره بازی تدارکاتی بدشانس بود و مسائل سیاسی دست و بال ایران را بسته است.

سعید جمشیدیان



همچنین مشاهده کنید