چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

اسطوره شنای جهان غمگین است


اسطوره شنای جهان غمگین است

فلپس در رویای جانشینی اسپیتز

همه آنهایی که به توانایی های ویژه و منحصر به فرد مایکل فلپس و ماندگار شدن نامش در تاریخ رقابت های ورزشی شک داشتند، در المپیک پکن جواب خود را گرفتند.ورزشکاران زیادی در رشته های مختلف به شرق آسیا آمدند و فلپس در میان شناگران حاضر در رقابت ها یک پدیده خارق العاده است.

اولین مدال طلایش را در مسابقات ۴۰۰ متر مختلط روز شنبه به دست آورد و ثابت کرد پیش بینی های مربی تیم ملی شنای امریکا که گفته بود مایکل می تواند تمام مدال های طلا را از آن خود کند با این شروع عالی چندان بعید به نظر نمی رسد.او حالا به عنوان یکی از سریع ترین شناگران جهان شناخته شده و پس از کسب مدال طلای ۴۰۰ متر مختلط روز گذشته در ۲۰۰ متر شنای آزاد به فینال مسابقات رسید.

ادی ریز سرمربی تیم مردان امریکا درباره حضور فلپس در رقابت های این دوره از المپیک می گوید؛ «شما باید او را در زیرمجموعه باورنکردنی ها قرار دهید. مسابقه هایش هیجان انگیز هستند و حتی هم تیمی هایش مثل جیسون لزاک هم اگر چه رقابتی فشرده با وی دارند اما همیشه تحسین اش می کنند.»جالب اینجا است که مایکل، جیسون را بهتر از خودش می داند؛ «او در ۴۰۰ متر مختلط بهتر از آن چیزی که همه ما تصور می کردیم بود و من واقعاً از عملکرد او شگفت زده شدم.»عکس العمل مایکل فلپس پس از کسب مدال طلای ۴۰۰ متر مختلط دیدنی بود، در حالی که همه تیم ملی شنای امریکا از خوشحالی و شادی روی پای خود بند نبودند، او خودش خونسرد و آرام به جایگاه رفت و مدال را بر گردن آویخت. خونسردی ذاتی اش هرگز اجازه نمی دهد شادی اش را نیز به شکلی خارق العاده و عجیب بروز دهد اما اعتراف می کند برای مدالی که گرفته واقعاً خوشحال است؛ «نمی توانم احساسم را شرح دهم که چقدر هیجان زده شدم.

شروع مسابقات برای هر ورزشکاری مهم است و خوشحالم که با قدرت اولین مدال طلا را برای مردم کشورم کسب کردم.»بزرگ ترین تفریح و دلمشغولی فلپس شنا کردن در ساعت های اولیه صبح است، اگرچه پس از مسابقه اول به باب بالدوینی مربی اش گفته بود پس از این در مسابقات ۴۰۰ متر مختلط شرکت نخواهد کرد.اما حالا عده زیادی از کارشناسان فلپس را نایب بر حق مارک اسپیتز امریکایی می دانند، کسی که مطرح ترین و شناخته شده ترین ورزشکار المپیک مونیخ در سال ۱۹۷۲ بود و توانست هفت مدال طلا در این مسابقات کسب کند و در این رشته رکورددار شود. از ابتدای مسابقات گفته می شد مایکل قصد دارد رکورد هفت طلایی بودن اسپیتز را بشکند و در صورتی که این اتفاق بیفتد، اسطوره جایش را به شناگری جوان خواهد داد.

اسپیتز برای تماشای بازی ها به چین آمده، پس از بازی های روز اول و دوم خبرنگاران به سراغ او رفتند و نظرش را درباره اتفاقی که رخ دادنش می تواند دور از ذهن نباشد پرسیدند؛«البته هیچ کس از اتفاقی که باعث شود رکوردش بشکند خوشحال نخواهد شد، اما هر ورزشکاری به المپیک می آید تا کارنامه اش درخشان تر شود. همه می دانند اسپیتز کیست ولی من به اینجا آمده ام تا مسابقات مایکل را تماشا کنم و ببینم آیا او واقعاً می تواند رکورد مارک اسپیتز رویایی را بشکند یا خیر.

اگرچه شاید از نظر خیلی ها این مساله نرمال و طبیعی باشد.» فلپس امیدوار است بتواند پا جای پای مارک بگذارد و حتی آنقدر بلندپرواز است که دلش بخواهد از اسطوره بهتر باشد و هشت مدال طلا از پکن به خانه ببرد. اسپیتز می گوید؛«آنها مرا به عنوان یکی از ۵ ورزشکار المپیکی برتر تاریخ انتخاب کرده اند. بعضی از آنها که به من رای دادند حالا مرده اند، اما آنهایی که هنوز در قید حیات هستند از من دعوت نکردند به پکن بیایم و بازی ها را تماشا کنم همین مساله مرا کمی غمگین کرده است. مثل یک تماشاگر به اینجا آمده ام و باقی اش اصلاً مهم نیست.

در مونیخ در هفت مسابقه مدال طلا کسب کردم. شاید اگر الان هم موقعیتی پیش بیاید که بخواهم مسابقه یی دیگر بدهم بتوانم در ۵۰ متر آزاد برنده بشوم. در این چند روز حتی یک بار هم تصویر مرا از تلویزیون پخش نکردند، در حالی که می دانند اسپیتز در تاریخ شنا برای همیشه ماندگار شده. مایکل فلپس هنوز هم نتوانسته رکورد مرا بشکند، اما همه جا صحبت اوست. مایکل مرا به یاد جوانی خودم می اندازد و حالا به این فکر می کنم که شاید بهتر باشد جانشین من بشود.»

شیوا آباء



همچنین مشاهده کنید