پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

جرم‌گیری و مراقبت‌های آن


جرم‌گیری و مراقبت‌های آن

جرم گیری پلاک میکروبی موجود در لثه ها و دندانها در صورت پاک نشدن ، در اثر رسوب املاح موجود در بزاق ، در آن جرم دندان به رنگهای سفید ، زرد ، قهوه ای تا سیاه تشکیل میدهند که با مسواک …

جرم گیری پلاک میکروبی موجود در لثه ها و دندانها در صورت پاک نشدن ، در اثر رسوب املاح موجود در بزاق ، در آن جرم دندان به رنگهای سفید ، زرد ، قهوه ای تا سیاه تشکیل میدهند که با مسواک زدن برداشته نمیشود و حتماً به جرم گیری نیاز دارد .

برخلاف تصور عوام ، جرم گیری برای دندان هیچگونه ضرر ندارد. بلکه در افرادی با جرمهای بالا ضروری نیز می باشد . زیرا جرم چیزی خارج از دندان بوده که بر روی آن رسوب می کند . جرم گیری از تحلیل استخوان و لثه ها و پیشرفت بیماری لثه می کاهد .

علت اینکه پس از جرم گیری مجدداً در دندانها در همان نواحی و با همان شدت جرم تشکیل می شود.بخاطر درست مسواک نزدن و تکرار عادات قبلی است . پس از جرم گیری دندانها قدری به تحریکات حرارتی نظیر سرما و گرما حساس بوده که بتدریج از بین میرود. عمل جرم گیری توسط قلمهای دستی و یا دستگاه مخصوص آن انجام می گیرد توصیه میشود از خمیر دندانها یا پودرهای ضد جرم که بعلت وجود مواد ساینده واسیدی در آن به لثه ها و مینای دندان آسیب میرساند بدون تجویز دندانپزشک ، استفاده نکنید .

مراقبتهای بعد ازجراحی

۱) وجود درد و تورم و خونریزی اندک پس از جرم گیری طبیعی بوده که طی ۴ ـ ۳ روز از بین میرود در صورت تداوم و شدت آن با دندانپزشک تماس گرفته شود .

۲) بهتر است روز اول بعد از جرم گیری از مایعات سرد و نرم استفاده شود و ناحیه مورد عمل مسواک زده نشود و دهانشویه استفاده نشود ولی در روز دوم اشکالی ندارد .

۳) پس ازجرم گیری و بعلت تحلیل آن و سخت شدن طوق و ریشه، دندان به تحریکات حرارتی نظیر سرما و گرما حساس بوده که بتدریج از بین میرود که در صورت ادامه این روند از خمیر دندان‌های ضد حساسیت استفاده می‌شود.

دکتر علیرضا فیروزه

جراح - دندانپزشک

www.drfiroozeh.com



همچنین مشاهده کنید