پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

جذابیت مصنوعی


جذابیت مصنوعی

چند نگاه رسانه ای به فیلم « سفر به مرکز زمین » ساخته « اریک برویگ »

▪ سفر به مرکز زمین (Journey to the Center of the Earth)

▪ کارگردان: اریک برویگ

▪ نویسندگان: مارک لوین، جنیفر فلاکت، مایکل ویس بر اساس رمانی از ژول ورن

▪ بازیگران: برندان فریزر، جاش هاتچرسون، آنیتا بریم

▪ تاریخ اکران: ۱۱ جولای ۲۰۰۸ (۲۱ تیر ۱۳۸۷)

▪ ژانر: اکشن/ماجرایی/خانوادگی/فانتزی/تخیلی

▪ جمله تبلیغاتی: همین سیاره، دنیایی متفاوت.

▪ درجه فیلم:PGبرای شدت اکشنهای ماجرایی و بعضی صحنه های ترسناک

▪ زمان فیلم: ۹۲ دقیقه

▪ تعداد سینماهای نمایش دهنده: ۲۶۸۸

▪ بودجه : ۶۰ میلیون دلار

▪ امتیاز منتقدان از ۱۰۰: ۵۷

«سفر به مرکز زمین» فیلمی سه بعدی به کارگردانی «اریک برویگ»، اقتباسی از رمانی به همین نام نوشته نویسنده مشهور فرانسوی، «ژول ورن» است. «اریک برویگ»، کارگردان این فیلم پیش از این مسؤولیت جلوه های ویژه فیلمهایی چون «مردان سیاه پوش»، «پیترپن» و «روزی پس از فردا» را بر عهده داشته و «سفر به مرکز زمین» اولین تجربه کارگردانی او در سینماست.

خلاصه داستان:دانشمندی به نام «تره ور اندرسون» به همراه برادرزاده اش «شان» و راهنمای محلی شان «هانا»، طی یک سفر علمی، به طور غیرمنتظره ای در یک غار به دام می افتند و تنها راه نجاتشان این است که هر چه بیشتر به طرف اعماق زمین حرکت کنند.

این سه نفر با سفر به دنیاهایی ناشناخته، با موجوداتی افسانه ای و خارق العاده مواجه می شوند;از جمله گیاهان آدمخوار، ماهیهای بزرگ گوشتخوار پرنده، پرندگان مشتعل و دایناسورهایی هولناک از دوران گذشته. این سه ماجراجو، به زودی در می یابند که با افزایش فعالیتهای آتشفشانی در اطرافشان، باید قبل از اینکه دیر شود راهی برای بازگشت به سطح زمین پیدا کنند.

دیالوگ بیاد ماندنی

شان: (در حال فرار از دست دایناسور) تو قبلاً دایناسور دیده بودی؟

تره ور: نه با پوست و گوشت!

در ابتدا «پاول چارت» که فیلم سازی مستقل است، برای نویسندگی فیلمنامه و کارگردانی این فیلم با کمپانی برادران وارنر قرارداد امضا کرد و فیلمنامه اولیه را نوشت. اما پس از اینکه تصمیم گرفته شد فیلم به صورت سه بعدی فیلمبرداری شود، چارت گفت، در این صورت، فیلم به جای یک فیلم حماسی/ اکشن/ ماجرایی، بیشتر شبیه یک «گردش سواره در یک پارک تفریحی» خواهد شد و با این دلیل، از حضور در پروژه کناره گیری کرد. گویا این رمان «ژول ورن» یکی از کتابهای مورد علاقه او بوده است! سرانجام «اریک برویگ» که یک متخصص جلوه های ویژه است جایگزین «چارت» شد و برای تأکید بر سه بعدی شدن فیلم، فیلمنامه به صورت گسترده ای مورد بازنگری قرار گرفت.

«اریک برویگ» گفته قصد داشته اصل داستان «ژول ورن» را در فیلم حفظ کند، اما در عین حال باید داستان راتا حدی تغییر می داده که مناسب فیلم شود و حال و هوای امروزی تری هم داشته باشد.

ماجرای فیلم در سال ۲۰۰۸ می گذرد و شخصیت ها در واقع رخدادها، شرایط، مکان ها و تصاویری از داستان «ژول ورن» را بازسازی می کنند.«برویگ» در مصاحبه ای گفت: «من قصد داشتم روح داستان را در کل فیلم حفظ کنم، این که این آدمها به یک سفر ماجراجویانه می روند و با چیزهایی برخورد می کنند که اصلاً انتظارش را نداشته اند. برخورد با موجودات ماقبل تاریخ، و این که مجبور شدند یک بلم بسازند و روی اقیانوس زیرزمینی قایقرانی کنند، لحظات بزرگ و نمادینی هستند. بقیه اش، چیزهایی بود که من گمان کردم در شکل سه بعدی، به جالبی و خوبی دوبعدی خواهند بود.

● نگاه های رسانه ای به این فیلم

▪ بوستون گلاب: برای کودکان فیلم جذابی است، اما نمی تواند یک فیلم عالی باشد.

▪ شیکاگو تریبون: ساختار چندان قوی ای ندارد.

▪ ای آنلاین: یک فیلم تماما سرگرم کننده که هر لحظه از آن جذابیت داستانی و تصویری فوق العاده ای دارد تا همه طرفدارانش را راضی نگه دارد. فقط حتماً فیلم را به صورت سه بعدی ببینی!

▪ فیلمکریتیک:در سینماهای معمولی، فیلم قسمت اعظمی از جذابیت خود را از دست می دهد و دیگر سرگرم کننده نیست.

▪ هالیوود ریپورتر: نگاهی دیگر به رمان ژول ورن، با ماجراجویی کمتر!

▪ لس آنجلس تایمز: یک فیلم معمولی که می خواهد به کمک فناوری سه بعدی، خود را جذاب نشان دهد. البته احتمالا جوانترها از این تصاویر لذت خواهند برد.

نیویورک پست: بهترین فیلم سه بعدی ای که تا کنون دیده بودم.

▪ ریل ویوز: جذابیت مصنوعی...!

▪ رولینگ استون: در سیستم دوبعدی همه چیز معمولی است، اما در فیلم سه بعدی داستان زنده می شود.

▪ سان فرانسیسکو کرونیکل: یک فیلم علمی / تخیلی با صحنه های اکشن /تخیلی و یکی دو تا غول!

▪ سیاتل پست اینتلیجنسر :یک گردش بی ضرر و فراموش نشدنی در یک پارک موضوعی!

یو اس ای تودی: به اندازه دور زدن در پارکهای تفریحی جذاب نیست!

کمیل سهیلی



همچنین مشاهده کنید