پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بکارید, دم کنید, بنوشید


بکارید, دم کنید, بنوشید

اگر دوست دارید یک فنجان گل گاوزبان سالم و طبیعی بنوشید, یا اینکه همیشه نعناع, بابونه تازه, دم دست داشته باشید و اگر از علاقه مندان باغبانی هستید این مطلب برای شماست می توانید بعضی از گیاهان را در باغچه حیاط خانه تان بکارید و از آن ها استفاده کنید

اگر دوست دارید یک فنجان گل گاوزبان سالم و طبیعی بنوشید، یا اینکه همیشه نعناع، بابونه تازه، دم‌دست داشته باشید و اگر از علاقه‌مندان باغبانی هستید این مطلب برای شماست.می‌توانید بعضی از گیاهان را در باغچه حیاط خانه‌تان بکارید و از آن‌ها استفاده کنید. باغبانی شما را مشغول می‌کند و در عین حال یکی از آن فعالیت‌های فیزیکی مناسبی است که به زیبایی اندام شما کمک می‌کند. با ما باشید تا بیشتر با دنیای این گیاهان آشنا شوید.

● بادیان رومی یا گیاه آنیس

استفاده از برگ‌های بادیان رومی در سالادها، خورش‌ها و سس‌ها و همچنین جوشانده آن به هضم غذا کمک کرده و باعث تسکین سرفه می‌شود.

در باغچه: این گیاه زیبایی خاصی به باغچه شما خواهد بخشید. بهتر است که بادیان رومی را پشت همه سبزیجات معطر و گل‌های دیگر بکارید چون ارتفاع این گیاه گاه تا یک متر هم می‌رسد برای همین هم جلوه زیبایی به باغچه و گل‌های دیگر می‌دهد. زنبورها و پروانه‌ها و پرنده‌های کوچک عاشق بادیان رومی هستند و خیلی زود باغچه‌تان تبدیل به بهشت کوچک زمینی می‌شود.

در قوری: برگ‌ها و گل‌های خشک بادیان رومی برای تهیه جوشانده مناسب‌اند. برای این کار یک قاشق چای‌خوری بادیان رومی خشک را با یک فنجان آب جوش دم و نوش جان کنید.

● بابونه

اگر وقت خواب فرا رسیده اما خواب به چشم‌های شما نمی‌آید یک فنجان بابونه داغ کمکتان می‌کند. بابونه اعصاب را آرام و به شما کمک می‌کند تا به بی‌خوابی شبانه غلبه کنید.

در باغچه: بابونه گیاهی یک ساله است و گل‌های کوچک زیبایی می‌دهد که شبیه گل مینا است. برای همین هم این گیاه بین گل‌های دیگر می‌درخشد. حواستان باشد جای زیادی به این گیاه اختصاص دهید تا خوب رشد کند.

در قوری: گل‌های خشک بابونه برای تهیه جوشانده مناسب‌اند. یک قاشق چای‌خوری بابونه را با یک فنجان آب جوش به مدت ۵ دقیقه یا کمی بیشتر بجوشانید و با کمی عسل یا لیموترش نوش جان کنید.

● نعناع

اگر به دنبال یک نوشیدنی محرک مغز و خنک کننده بدون کافئین می‌گردید نعناع انتخاب خوبی است. نعناع همچنین برای رفع دل درد و درد معده خوب است.

در باغچه: حتی ناشی‌ترین باغبان‌ها هم به راحتی می‌توانند نعناع بکارند. برای عمل آوردن این گیاه معطر نیاز به باغچه هم ندارید بلکه در یک گلدان هم می‌توانید نعناع بکارید. نعناع گونه متنوعی دارد که می‌توانید بر حسب علاقه خود انتخاب کنید.

در قوری: دم کرده نعناع چه به صورت داغ و چه به صورت خنک بسیار خوشمزه است. البته می‌توانید نعناع را با گیاهان معطر دیگری مانند رزماری یا بادرنجبویه، آویشن و غیره مخلوط کنید.

● بادرنجبویه

جوشانده بادرنجبویه بدون کالری است و برای مقابله با اضطراب و بی‌خوابی مناسب است. برای همین اگر احساس می‌کنید استرس کاری زیادی دارید می‌توانید روی یک فنجان جوشانده بادرنجبویه حساب کنید.

در باغچه: بادرنجبویه جزو خانواده نعناع محسوب می‌شود. یعنی رویش آن زیاد است. بنابراین امکان دارد زود همه باغچه‌تان را بگیرد. برای همین باید حواستان باشد اجازه ندهید زیاد پخش شود. هر وقت که این گیاه معطر را کاشتید خیالتان راحت باشد که تا چند فصل بادرنجبویه خواهید داشت.

در قوری: با برگ‌های تازه یا خشک بادرنجبویه جوشانده خوش طعمی خواهید داشت. یک قاشق چای‌خوری برگ بادرنجبویه را با یک فنجان آب جوش دم کرده و میل کنید.

● رزماری

اصلا وجود رزماری در هر آشپزخانه‌ای لازم است آن هم برای بهتر کردن طعم غذاها یا به عنوان جوشانده. رزماری روی حافظه تاثیر مثبت می‌گذارد و هوشیاری افراد را بالا می‌برد. اگر سرتان مدام در کتاب است یا در اداره سخت مشغول کار هستید باید بدانید که رزماری می‌تواند دوست خوبی برای رفع خستگی و خمودگی باشد. این گیاه معطر همچنین حاوی ویتامین A، B،C و E است.

در باغچه: رزماری عاشق خاک تمیز است. برای چیدن رزماری بهتر است از قیچی استفاده کنید تا راحت تر باشید و دست‌های‌تان کثیف نشود.

در قوری: یک شاخه کامل رزماری را در قوری حاوی آب داغ بیندازید یا اینکه برگ‌های خشک آن را دم کنید. باید بدانید که رزماری به خوبی با سبزیجات معطر دیگر مخلوط می‌شود و طعم بهتری می‌گیرد.

● گل گاوزبان

گل گاوزبان آرام‌بخش و نشاط انگیز است. از این گذشته اگر به دنبال یک گیاه ضدالتهاب می‌گردید می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. گل گاوزبان برای تسکین گلودرد، سرفه و سرماخوردگی نیز مفید است.

در باغچه: گل گاوزبان گیاه حاصلخیزی است و کشت آن خیلی ساده است. این گیاه عاشق آفتاب است و گل‌های آبی خوش رنگی دارد. موقع چیدن این گیاه دستکش بپوشید تا دست‌های‌تان دچار خارش و زخم نشود. به خاطر اینکه برگ‌های این گیاه پوشیده از پرزهای خاردار است.

در قوری: از برگ‌ها و گل خشک شده گل گاوزبان برای تهیه جوشانده گرم استفاده کنید. می‌توانید عسل، لیموترش و چند تکه یخ را با دم‌کرده گل گاوزبان مخلوط کنید تا یک نوشیدنی خنک و خوشمزه داشته باشید.

فاطمه مهدی پور



همچنین مشاهده کنید