پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

باورهای نادرست درباره میکروب‌ها


باورهای نادرست درباره میکروب‌ها

باکتری ها و ویروس های موجود در اطراف ما به دو گروه مفید و غیرمفید تقسیم بندی می شوند. ترس از آن ها باعث شده در بعضی افراد عادت هایی مانند شستن دست قبل از صرف غذا و دوش گرفتن روزانه …

باکتری ها و ویروس های موجود در اطراف ما به دو گروه مفید و غیرمفید تقسیم بندی می شوند. ترس از آن ها باعث شده در بعضی افراد عادت هایی مانند شستن دست قبل از صرف غذا و دوش گرفتن روزانه به شکل وسواسی به وجود بیاید. در این مطلب از RadersDigest به باورهای نادرست پاسخ های صحیح داده می شود.

فرد سالم نیاز به واکسن ندارد؛میکروب ها سالم ترین افراد را نیز مورد هدف قرار می دهند. واکسن امن و مؤثر است. از طریق واکسن ها دوز خفیف همان ویروس وارد بدن می شود تا بدن در صورت نیاز در برابر آن مقاوم باشد.

داروهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا همیشه مؤثر است؛

این واقعیت ندارد زیرا دانشمندان هنوز دنبال کشف راه های جدید مقابله با این بیماری هایند. داروهایی که در حال حاضر در بازار در دسترس قرار دارد تنها علائم بیماری را قابل تحمل می کند تا سیستم دفاعی بدن بتواند با ویروس مقابله کند. علاوه بر آن، علت اغلب سرفه ها ، گلودردها، سرماخوردگی و آنفلوآنزا ویروس می باشد بنابراین داروهای آنتی بیوتیک در بهبود بیماری تاثیر نخواهد گذاشت.

به محض خوب شدن می توان داروهای آنتی بیوتیک را قطع کرد؛

بعضی آنتی بیوتیک ها به قدری قوی اند که واکنش آنی نشان می دهند.

اما این بدان معنی نیست که به محض این که احساس بهتری کنید مصرف داروها را قطع کنید زیرا احتمال بازگشت مجدد بیماری وجود دارد. بنابراین لازم است دوره کامل داروهای تجویز شده توسط پزشک تکمیل شود.

درجه حرارت کمی بالا جای نگرانی ندارد؛

دمای کمی بالاتر از حد طبیعی، نشانه مقابله بدن با عفونت است. به این گونه علائم بی توجه نباشید و به خود استراحت دهید. در صورت بروز علائم به پزشک مراجعه شود.

باید ظرف ها را با مایع ظرف شویی ضد باکتری شست؛

استفاده از مایع ظرف شویی حاوی آنتی باکتریال کافی است. استفاده بیش از حد از مایع ضد باکتری باعث ایجاد میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک در محیط می شود و عفونت هایی را که به سختی قابل درمان می باشند به وجود می آورد.

شیر پاستوریزه نشده بهتر است ؛

تعداد زیادی از مدافعان شیر خام می گویند پاستوریزه کردن، ارزش غذایی شیر را از بین می برد. آن ها اظهار می کنند که شیر خام دارای عناصر ضد باکتری است که نیاز به پاستوریزه شدن شیر را از بین می برد. اما بررسی نشان می دهد تفاوت تغذیه ای اندکی بین شیر خام و پاستوریزه شده وجود دارد. در واقع شیر پاستوریزه می تواند باکتری های خطرناک زیادی داشته باشد.

قرار گرفتن در هوای آزاد می تواند باعث سرماخوردگی شود؛

این باور از یک نسل به نسل دیگر منتقل شده است. اما واقعیت امر این است که موهای خیس باعث ورود ویروس به بدن نمی شود و تنها راه انتقال، از فرد مبتلا است.

مترجم: علیرضا



همچنین مشاهده کنید