چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

ایستاده در میان غولها


ایستاده در میان غولها

نگاهی به حریفان تیم ملی بسکتبال در المپیک

تیم ملی بسکتبال ایران در باز یهای بسکتبال المپیک با تیمهای لیتوانی، آرژانتین، روسیه، استرالیا و یک تیم دیگر که از مسابقات انتخابی یونان به پکن می آید، همگروه شد.

خبر کاملاً کوتاه و البته گویاست. همگروهی ایران در بازیهای بسکتبال المپیک پکن با تیمهایی که هر کدام کوله باری از اعتبار و تجربه را به دنبال خود دارند، بسیار جالب توجه است.

شاید بازیکنان ما روزگاری آرزوی دیدن بسکتبالیستهای بزرگ دنیا را از نزدیک داشتند و البته هیچ گاه به خواسته خود نرسیدند، اما حالا موضوع کاملاً متفاوت است.

ایران پس از قهرمانی در مسابقات جام بسکتبال ملتهای آسیا توانست به آرزوی دیرینه خود دست یابد و پیش از بسیاری از تیمهای بزرگ جهان از جمله یونان، ایتالیا، آلمان، کانادا، لبنان و کره جنوبی جواز حضور در بین ۱۲ تیم برتر حاضر در المپیک را کسب کند.

حالا کم کم با نزدیکتر شدن زمان آغاز بازیهای المپیک افتخارآفرینی بسکتبالیستهای ایران بیشتر باورمان می شود.

اما شاید این بار جزو معدود دفعاتی بود که نخواستیم از قرار گرفتن در دیگر گروه مسابقات بین المللی حرفی به میان بیاید؛ زیرا برای یک تیم نوپا و کم ادعا که نخستین تجربه حضورش را در پنجاه سال اخیر پشت سر می گذارد، چندان تفاوتی نمی کند که با آمریکا، اسپانیا و آنگولا همگروه باشد یا با آرژانتین، لیتوانی و روسیه.

در واقع بررسی جز به جز تیمهای حاضر در المپیک نشان می دهد که تیم ملی بسکتبال ایران دست به کار بزرگی زده است. یکی از پرافتخارترین تیمهای حاضر در گروه ایران، آرژانتین است. این تیم در آخرین رنکینگ فدراسیون جهانی بسکتبال که پس از پایان مسابقات قهرمانی اروپا به روز شده است، در مکان دوم بهترین تیمهای جهان قرار گرفته است.

تیم ملی بسکتبال آرژانتین در قاره آمریکا عنوان نایب قهرمانی را دارد. بزرگترین افتخار این تیم قهرمانی در بازیهای المپیک آتن در سال ۲۰۰۴ است. این تیم به لطف درخشش بازیکنانی مثل جینوبلی و لوئیس اسکولا روزهای خاطره انگیزی را پشت سر گذاشته و البته در پیش دارد. این بازیکنان در کنار کارلوس دلفینو، فابریتسیو اوبرتو و آندرسون نوسیدنی ۵ ستاره مثال زدنی تیم ملی بسکتبال آرژانتین هستند که با ثبت نام خود در میان بازیکنان حاضر در NBA به فکر ادامه درخششان هستند.

اما لیتوانی پنجمین تیم برتر دنیا از نظر فدراسیون جهانی بسکتبال است. این تیم که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به عنوان پرافتخارترین تیم حاضر در مسابقات بسکتبال جهان شناخته می شود، دیگر حریف ایران در بازیهای المپیک است.

بهترین بازیکن این تیم «ساروناس جسیکا» است. او که جزو تک ستاره های لیتوانی است و در لیگ بسکتبال حرفه ای آمریکا بازی می کند، در هر بازی میانگین ۱۴ امتیاز را برای خود به ارمغان آورده است. او یادگار بازیکنانی از جمله کوریتینایتف است که در مسابقات سال ۱۹۸۸ المپیک سئول آخرین مدال طلا را با نام شوروی برای خود و کشورش کسب کرد. تیم لیتوانی پس از فروپاشی شوروی در مسابقات المپیک بارسلون در سال ۱۹۹۲ بعد از آمریکا و کرواسی در جایگاه سوم جهان قرار گرفت. آخرین عنوان آنها به کسب مدال برنز اروپا برمی گردد. آنها امیدوارند تا با معرفی تازه های بسکتبال خود در بازیهای پکن، قدرت خفته خود را بیدار کنند.

اما استرالیا. این تیم پیشرفتهای قابل توجهی را طی سالهای اخیر به خود دیده است. قدرت بلامنازع قاره اقیانوسیه با توجه به پشتوانه سازی توانسته است قهرمانیهای زیادی را در رده جوانان و همین طور مسابقات زیر ۲۱ سالهای جهان به دست آورد.

آنها در سال ۱۹۹۷ در مسابقات زیر ۲۱ ساله ها قهرمان شدند. بازیکنان آن روز آنها هم اکنون ۳۰ سال سن دارند و حالا کاملاً به مرز پختگی رسیده اند.

استرالیا که همواره جزو ۶ یا ۷ تیم برتر جهان در بسکتبال به شمار می رود، با دارا بودن بازیکنانی با فیزیک ایده آل در مسابقات ۲۰۰۴ جوانان جهان قهرمان شد و پس از آن در سال ۲۰۰۵ پیش از آمریکا در مکان چهارم جهان قرار گرفت.

روسیه. در باطن عنوانی پایین تر از سایر تیمها در رنکینگ «FIBA» دارد، اما قهرمانی آنها در مسابقات سال ۲۰۰۷ اروپا که عامل راهیابی شان به بازیهای بسکتبال المپیک شد، زنگ خطر را برای تیمهای مدعی گروه به صدا درآورده است.

کریلنکو، ستاره ۲۰۷ سانتی متری روسیه است که هم اکنون عضویت تیم یوتا جاز آمریکا را دارد. او در کنار زاخار باشوتین، جان روبرت هولدن و ویکتور خریاپا، بازیکنان شیکاگو بولز آمریکا، نام روسیه را بر سر زبانها انداخته اند و حالا به دنبال خلق شگفتیهای بزرگتر هستند. بنابراین نباید از جایگاه شانزدهمی آنها در رنکیتگ فدراسیون جهانی خیلی مطمئن بود.

بدین ترتیب ایران در مقایسه با گروه دیگر که تیمهای آمریکا (یک) اسپانیا (۳) و آنگولا (۱۴) در آن قرار دارند، شرایط قابل توجهی را پیش رو خواهد داشت. هر چند در اصل موضوع که ظهور یک قدرت جدید از آسیا و تقابل آن با تیمهای بزرگ جهان را شامل می شود، چندان تفاوتی نمی کند که با کدام تیمهای برتر جهان همگروه باشد.

تیم ایران در بازیهای بسکتبال پکن از روز دهم آگوست به ترتیب در برابر تیمهای روسیه، لیتوانی، استرالیا، آرژانتین و یک تیم دیگر که پس از مسابقات انتخابی یونان مشخص می شود، قرار خواهد گرفت.

مشحون: گروه بندی المپیک غیر منتظره نبود

رئیس فدراسیون بسکتبال گفت: گروه بندی المپیک غیره منتظره نبود و خود را برای همه اتفاقات آماده کرده ایم.

محمود مشحون اظهار داشت: واقعیت این است که ۱۲ تیم برتر جهان در رقابتهای بسکتبال حضور دارند که باید پذیرفت تمام حریفان از تیم ایران قدرتمندتر هستند و در این موضوع هیچ تردیدی وجود ندارد.

وی ادامه داد: خود را برای حضوری شایسته و قابل دفاع آماده می کنیم و تمام تلاش مجموعه فدراسیون این است که تیم ملی بسکتبال سقف تواناییهای خود را در پکن به نمایش گذارد، به نحوی که بالاتر و بیشتر از آن ممکن نباشد.

رئیس فدراسیون با بیان اینکه شناخت چندانی از آرژانتین، لیتوانی، روسیه و استرالیا نداریم، تصریح کرد: در ورزش هیچ تیمی شکست ناپذیر نیست و نمی توان نتایج را پیش بینی کرد. مهم این است که زنگ تفریح حریفان نباشیم و اعتبار تازه ای را برای بسکتبال ایران به ارمغان بیاوریم.

مشحون خاطرنشان کرد: حضور در تورنمنتهای پیش بینی شده گامی اساسی در راه شناخت بهتر حریفان است. به استرالیا دعوت شده ایم که با انجام بازی تدارکاتی، به شناخت بهتری از این حریف می رسیم.

وی ادامه داد: در صورتی که تیم چین در گروه ایران قرار می گرفت، شانس ما برای کسب یک پیروزی در المپیک بیشتر می شد. با وجود این، معتقدم دو تیم آسیایی شرایط چندان متفاوتی ندارند.

رئیس فدراسیون بسکتبال در پایان گفت: حضور در المپیک گام بلندی برای کاهش فاصله بسکتبال ایران با قدرتهای برتر جهان است. روند آماده سازی تیم ملی بدون مشکل و با نظمی مثال زدنی پیگیری می شود و جای نگرانی وجود ندارد.



همچنین مشاهده کنید