چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

۱۱ بازیكن در لیگ امارات


۱۱ بازیكن در لیگ امارات

درهای فوتبال امارات همچنان به روی ستاره های ایرانی باز است و مطمئناً هیچ فوتبالیست مطرحی از این خوان پر نعمت دست خالی باز نمی گردد اما چه خوب است آنهایی كه راه این جاده ناكجاآباد جنوبی را در پیش گرفته اند كمی بیشتر فقط كمی به دور دست خیره شده و قدر ساق های پرتوان شان را بدانند

فصل جدید لیگ دسته اول فوتبال امارات حدود ۵۳ روز دیگر (۳۰ شهریور ماه) آغاز خواهد شد و این درحالی است كه حتی نسبت به سال گذشته تعداد ستاره های فوتبال ایران كه این لیگ را برای ادامه حضور در سطح اول رقابت های باشگاهی انتخاب كرده اند باز هم افزایش داشته است.

در واقع در یكی دو سال اخیر پیرامون كوچ بهترین بازیكنان باشگاه های ایرانی به آن سوی آب های گرم و از جمله امارات مطالب زیادی دیده و شنیده شده است و شاید خیلی نشود به این گزینش از سوی ستاره های وطنی ایراد گرفت. وقتی مبلغ پیشنهادی كه از طرف اماراتی به دست یك فوتبالیست مطرح ایرانی می رسد با مبلغ ارایه شده از سوی باشگاه های وطنی فاصله نجومی دارد شاید حضور یكساله در لیگ بی دردسر امارات یا قطر و به جیب زدن ۶۰۰-۵۰۰ هزار دلار ناقابل، به هدر رفتن یكساله فوتبالی و درجا زدن سطح فنی یك بازیكن بیارزد.

به هر حال خوشبختانه یا متأسفانه امسال ۱۱ بازیكن مطرح ایرانی (به اندازه یك تیم كامل) در لیگ امارات به میدان می روند و البته در این فصل نیز مدیران باشگاه های این شیخ نشین از خریدهای گرانقیمت ایرانی شان انتظار درخشش و بالا بردن تیم شان را در جدول رده بندی دارند. توقعی كه البته فصل گذشته در قبال الشعب اتفاق افتاد و این تیم متوسط اماراتی با درخشش زوج ایرانی خود (كاظمیان- سامره) در مقاطعی شانس قهرمانی را داشت و در نهایت به مكان پنجمی كه البته رتبه فاخری برای این تیم به حساب می آمد نائل شد.

● سیر صعودی انتقال ها

اما لیگ امارات در فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۷ از روز جمعه ۲۱ سپتامبر مصادف با ۳۰ شهریور ماه آغاز خواهد شد و ۱۲ تیم این لیگ به رقابت با یكدیگر می پردازند. رقابت های فوق فصل گذشته با قهرمانی تیم اول شهر دبی (الوصل) به پایان رسید و الفجیره و دبی به دسته دوم سقوط كردند. حتا با رهبری ابراهیم قاسمپور و الظفره هم به لیگ دسته اول صعود كردند. در میان تیم هایی كه از ستاره های ایرانی بهره بردند شارجه با درخشش مسعود شجاعی به رتبه چهارم رسید، در پایین جدول هم الامارات با كاپیتانی عنایتی و اضافه شدن خطیبی در نیم فصل دوم در نهایت در مرز سقوط قرار گرفت و با كسب رده دهم در لیگ دسته اول ماندگار شد.

همچنین جالب است بدانیم در مقایسه با فصل گذشته تعداد بازیكنان ایرانی شاغل در امارات بیشتر شده و رقم سال گذشته، امسال به ۱۱ تبدیل خواهد شد. البته شاید امسال اتفاق ویژه ای هم در مورد ستاره های ایرانی امارات بیفتد و آن خروج فرهاد مجیدی از این لیگ باشد. بازیكنی كه حدود ۷ فصل را در تیم های مختلف اماراتی از جمله الوصل، النصر، العین و الاهلی سپری كرد و حالا كه النصر او را نخواسته و به عنوان بازیكن مازاد اعلامش كرده است شاید برای پایان فوتبال باشگاهی اش بار دیگر به تیم های ایرانی و البته استقلال تیمی كه با آن چهره شد رویكردی دوباره داشته باشد.

مجیدی فصل گذشته را با پیراهن النصر آغاز كرد و سپس به صورت قرضی در اختیار الاهلی قرار گرفت اما حالا هر دوی این تیم ها عدم اشتیاق شان را به همكاری دوباره با وی اعلام كرده اند و هیچ بعید نیست بزودی بازیهای مجیدی را خارج از فوتبال امارات شاهد باشیم.

● برخورد مثلث های پارسی

اما جالب است كه از میان ۱۱ بازیكن شاغل در امارات ۹ تن از آنها در ۳ تیم به طور مساوی تقسیم شده اند و این فصل باید شاهد رودررویی ها و كری خوانی های مثلث های ایرانی در قالب تیم های اماراتی باشیم.

اولادی، مبعلی و كاظمیان ۳ ستاره جوان الشباب هستند كه مدیران این باشگاه را دلخوش به درخشش و در نهایت قهرمانی كرده اند. خطیبی، عنایتی و رجب زاده ۳ ضلع پیكان تهاجمی الامارات را تشكیل می دهند تا بلكه این تیم طعم روزهای خوش و حضور در میانه های جدول را هم بچشد و در نهایت سامره، بائو و معدنچی سه تفنگدار الشعب خواهند بود تا شیوخ این باشگاه سودای عقب گذاشتن بزرگانی مثل الاهلی و الوصل را در سر بپرورانند.

سیاوش اكبرپور و مسعود شجاعی اما تك ستاره های الظفره و الشارجه خواهند بود تا بلكه یك تنه تیم های خود را بالا كشیده و حكم یك سوپر استار را برایشان ایفا كنند. هرچند امكان دارد در روزهای آتی محمد نوری هافبك خلاق سپاهانی ها به جای صباباتری از الظفره سر دربیاورد و همبازی سیاوش شود. در این میان اما به نظر می رسد الشباب با ۳ ستاره جوان و آماده ایرانی را باید پر امیدتر از بقیه تیم های فوق دانست هرچند نمی توان از نقش بی بدیل سامره در الشعب گذشت كه ۲ فصل پیاپی با گلزنی های مداومش یك تنه این تیم سرخ و آبی پوش را به ساحل موفقیت رهنمون شده و از آن یك مدعی ساخته است. سامره فصل گذشته و البته فصل پیش از آن هر بار با بدشانسی و محرومیت های چند جلسه ای و بی دلیل عنوان آقای گلی را از دست داد و با اختلافی اندك در جایگاه دوم قرار گرفت.

مهاجم قهار الشعب فصل قبل با ۱۷ گل زده بعد از اندرسون برزیلی از الوصل كه ۱۹ گل زد در مكان دوم مشترك بهترین گلزنان این لیگ و همراه با دوفرینتیس فرانسوی قرار گرفت. عنایتی ۱۳ گله شد و خطیبی مجموعاً ۱۲ گل برای شارجه و الامارات به ثمر رساند. كاظمیان با پیراهن الشعب ۱۱ گل زد و مسعود شجاعی هافبك با تكنیك شارجه ۷ گل برای تیمش به ثمر رساند.

مبعلی ،۵ مجیدی ۳ و برهانی كه یك نیم فصل برای النصر بازی كرد هم تنها یك گل در لیگ امارات به ثمر رساندند.

● قراردادهای نجومی

اما شاید جالب باشد كه بدانیم چطور بهترین بازیكنان لیگ ما كه البته تقریباً تمامی آنها پیراهن تیم ملی را نیز به تن كرده یا می كنند سر از تیم های اماراتی درمی آورند و حضور در لیگ این كشور را تجربه می كنند كه به اعتقاد غالب كارشناسان حتی از لیگ برتر خودمان نیز در سطح كیفی پایین تری قرار دارد.

در ردیابی علل این ترانسفرهای نه چندان خوشایند، یك چیز بیش از هر نكته دیگری خودنمایی می كند و آن ارقام سنگین و وسوسه انگیزی است كه شیوخ اماراتی به ستاره های ایرانی پیشنهاد می كنند و سر آخر آنها را به تور می اندازند تا بلكه تیم های كند و ساكن شان اندكی رنگ و بوی خلاقیت بگیرند و به اصطلاح تكانی بخورند. شاید بد نباشد كه بدانیم جابه جایی جواد كاظمیان از الشعب به الشباب كه فصل درخشانی را پشت سر گذاشت چیزی حدود یك میلیون و دویست هزار دلار برای تیم سبزپوش دبی هزینه در برداشت تا او كنار مبعلی و اولادی كه هر كدام یك و ۲ سال دیگر با الشباب قرارداد دارند این تیم را تا صدر جدول بالا بكشانند.

یا جالب است گفته شود ستاره ای مثل سامره كه نقش مؤثرش در صعود الشعب تا رده پنجم بر هیچ كس پوشیده نیست برای تمدید قرارداد یكساله با این تیم یك میلیون دلار را طلبیده تا راضی به ماندن در این تیم شود. عنایتی و خطیبی هم با ارقام كوچكی راضی به تمدید قرارداد با الامارات نشده اند و هر كدام چیزی حدود ۸۰۰-۷۰۰ هزار دلار برای پوشیدن پیراهن این تیم ضعیف و سطح پایین در فصل آینده پول گرفته اند. الامارات امسال پا را فراتر گذاشته و با عقد قرارداد ۵۰۰ هزار دلاری با مهدی رجب زاده در راه جذب ستاره های ایرانی هزینه گزافی را متحمل شده است.

مسعود شجاعی یك فصل دیگر با شارجه قرارداد دارد و همچنان در اختیار این تیم خواهد بود و ذكر شرح حال فرهاد مجیدی نیز كه پیش تر گفته شد.

اما اماراتی ها برای بازیكنان ایرانی به هیچ وجه كم نمی گذارند و البته با صرف این مبالغ سنگین انتظارات بالایی نیز از این ستاره ها دارند. الشعب امسال علاوه بر حفظ سامره و با از دست دادن كاظمیان، ۲ ستاره سرخابی پایتخت را خریده و البته برای این ۲ هزینه گزافی را تقبل كرده است. این تیم اماراتی به ازای جذب معدنچی و بائو هر كدام برای یك فصل چیزی حدود ۹۰۰ هزار دلار (۴۵۰ هزار دلار برای هر كدام) را پرداخت كرده كه رقم جالب توجهی است. سیاوش اكبرپور هم از الظفره، تیم تازه صعود كرده به لیگ دسته اول برای یك فصل ۶۰۰ هزار دلار خواهد گرفت كه برای بازیكن عصیانگری مثل او، فوتبال ساكن و بی دردسر امارات با این پول خوب و دور از چشم بودن تا مدتی، واقعاً محل مناسبی برای ادامه فعالیت خواهد بود.

به هر حال امسال هم فوتبال امارات حضور ستاره های ایرانی را البته با تعداد بیشتر نسبت به فصل ۷-۲۰۰۶ تجربه خواهد كرد. باز هم مطالبی از این دست كه ستاره ها در این لیگ هدر می روند، سطح فوتبالشان افت می كند و پیراهن تیم ملی را از دست می دهند شنیده می شود اما همچنان روند ترانسفرها ادامه دارد چرا كه به هرحال وقتی پای پول های درشت و وسوسه انگیز اعراب به میان می آید تمام این نكات فنی به ثانیه ای نادیده انگاشته خواهد شد و مثل آب در هاون كوبیدن را برایمان تداعی می كند.

درهای فوتبال امارات همچنان به روی ستاره های ایرانی باز است و مطمئناً هیچ فوتبالیست مطرحی از این خوان پر نعمت دست خالی باز نمی گردد اما چه خوب است آنهایی كه راه این جاده ناكجاآباد جنوبی را در پیش گرفته اند كمی بیشتر- فقط كمی- به دور دست خیره شده و قدر ساق های پرتوان شان را بدانند.

محمد قراگزلو



همچنین مشاهده کنید