جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

یورش ثروتمندان به فوتبال انگلیس


یورش ثروتمندان به فوتبال انگلیس

در حالی که بیش از ۲۰۰ کشور دنیا از حق پخش تلویزیونی لیگ برتر خود را کنار کشیدند تیم های بزرگ از جمله منچستر یونایتد و لیورپول می خواهند راسا با تجارت منحصر به فرد درآمدشان را به دو برابر برسانند هر چند که مسوولین چراغ سبز نشان نداده اند, اما با رندی تمامی اظهار تمایل کرده اند

بعد از این که تاکسین شیناواترا نخست وزیر سابق تایلند با مذاکرات و بحث های فراوان در راس تیم منچسترسیتی قرار گرفت به نظر می رسد جوهان روبرت: میلیاردر آفریقای جنوبی با تکیه بر حمایت هایی که از او می شود تیم بلکبرن را زیر نظر گرفته و کارسون یانگ ثروتمند هنگ کنگی آرزوی خرید برمنگام را بر سر می پروراند. در همین حال تصمیم استان کرونکه دیگر ثروتمند آمریکایی برای افزایش سهام خود در باشگاه آرسنال نشان از نوعی غفلت مسوولین فوتبال انگلیس است با رویه ای که در فوتبال انگلیس دیده می شود. پیش بینی می شود که بیش از نصف تیم های لیگ برتر در دست پولداران بزرگ خارجی قرار گیرد همان طوری که در سال های گذشته سه تیم فولهام، چلسی و منچستر یونایتد از سوی این ثروتمندان خریداری شده اند. این موضوع از سوی گوف پیرسون، مدیر مطالعات صنعت فوتبال در دانشگاه لیورپول بررسی شده است.

در زیر او به سوالات پاسخ داده است که می خوانید:

▪ چرا باشگاه های انگلیس این همه مورد توجه واقع شده اند؟

در حالی که بی قانونی فوق العاده ای بر فوتبال حاکم است کسی علت واقعی آن را نمی داند در حالی که می توان علاقه ثروتمندان برای خرید باشگاه های بزرگی همچون منچستر یونایتد، لیورپول و آرسنال را در قالب سرمایه گذاری پرسود و آبدار توجیه کرد ولی در مورد اظهار علاقه برای خرید باشگاه هایی مثل منچستر سیتی، وستهام یا بلکبرن چندان دلیل قانع کننده ای وجود ندارد. این یورش در حالی به لیگ برتر صورت گرفته است که تنها تیم منچستر یونایتد توانسته است از منافع واقعی خود سود ببرد. مالکان جدید شیاطین سرخ با سرمایه گذاری بر روی افزایش قیمت بلیت سودهای حاصل از بازار و به ویژه افزایش حق پخش تلویزیونی در سال گذشته توانستند بیش از چهار میلیارد یورو به سه سال گذشته درآمد کسب کنند.

▪ آیا نکته کلیدی در این رابطه یا به طور کلی حق پخش تلویزیونی است؟

در حالی که بیش از ۲۰۰ کشور دنیا از حق پخش تلویزیونی لیگ برتر خود را کنار کشیدند تیم های بزرگ از جمله منچستر یونایتد و لیورپول می خواهند راسا با تجارت منحصر به فرد درآمدشان را به دو برابر برسانند هر چند که مسوولین چراغ سبز نشان نداده اند، اما با رندی تمامی اظهار تمایل کرده اند بنابراین قهرمان لیگ برتر فصل آینده باید بیش از ۱۰۰ میلیون یورو یعنی چیزی حدود دو برابر آنچه که چلسی در فصل ۲۰۰۶ - ۲۰۰۵ به دست آورده کسب درآمد کند.

▪ چرا منچستر یونایتدی که در راس ثروتمندترین باشگاه های اروپا قرار داشت اکنون به رتبه چهارم بعد از فروخته شدن نزول کرده است؟

این شرایط مالکین جدید این باشگاه است که آنها قصد دارند با استفاده از این موقعیت کاهش را در ارزش آن اعمال کنند و کنترلی به نقل و انتقالات و عرضه به بازار سهام داشته باشند. در همین حال قیمت های پیش بینی شده برای این باشگاه ها به نظر می رسد قیمت معادل یک چهارم آن چه کار در بازار آزاد اروپا یعنی ۱۳ میلیارد یورو باشد.

▪ به نظر می رسد این وضعیت همچون حبابی دور فوتبال انگلیس را احاطه کرده است؟

بله نوعی بزرگ نمایی نیز توسط مالکین جدید صورت گرفته است آنها اغلب به صورت نسیه این باشگاه ها را خریده و روی فروش دوباره آنها سرمایه گذاری کرده اند. همانطوری که خانواده مالکوم گلیزر ۸۰ درصد از ۱/۲ میلیون یورویی که هزینه کرده است، به دست آورد.

▪ آیا این حباب منفجر می شود؟

۱۰ سال است که همین مطلب تکرار می شود. قیمت بلیت ها محدود شده است بیش از ۱۲۰۰ یورو به صورت آبونمان سالانه برای آرسنال که یک رکورد ملی به حساب می آید.

بدون صحبت از خرید اجباری از این بعد برای دیگر مسابقات از جمله لیگ برتر، لیگ قهرمانان باشگاه های اروپا آنها بلیت اعتباری تیم را و شماره آن را زیر نظر خواهند گرفت. به طوری که ارزش متوسط بلیت منچستر یونایتد بعد از خریداری شدن توسط خانواده گلیزر ۶۰ یورو در مقایسه با ۵۰ یورو قبل از آن بوده است، می توان گفت که نوعی تبانی غیررسمی در بین سرمایه گذاران در جریان است.

ترجمه: فرامرز جوادی



همچنین مشاهده کنید