سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

مقررات خاص نخستین دوره مسابقه های کشتی قهرمانی کشور ۱۳۱۸


مقررات خاص نخستین دوره مسابقه های کشتی قهرمانی کشور ۱۳۱۸

مقررات کشتی فرنگی کاملاً طبق دستورات مشروحه کشتی آزاد می باشد

● مقررات کشتی ایران«کشتی آزاد»

۱) شرکت کنندگان در موقع مسابقه ملبس به لباس کشتی باشند «پیراهن و شلوار بافتگی یکپارچه ازجنس پشمی به رنگ مشکی، کفش ساقه دار بدون پاشنه از چرم نازک و سبک وزن به رنگ مشکی، بدون میخ و منگنه، بیضه بند و نوار پارچه مثلث شکل هم بوده باشد»، پوشیدن جوراب اختیاری است.

۲) تعیین وزن بدن کشتی گیرها و دسته بندی آنها برای مسابقه سه ساعت قبل از شروع مسابقه انجام می گیرد.

۳) مسابقه های کشتی باید روی دوشک انجام گردد و دوشک مزبور باید مربع و هر یک از اضلاعش از ۴ تا ۶ متر و به قطر ۱۰ سانتی متر بوده باشد- جنس رویه دوشک باید از برزنت محکم یا پارچه های چادری و آستر آن از گونی ریزباف یا پارچه ضخیم و محکم باشد و داخل دوشک باید پوشال یا کرک قالی ریخته شود، به طوری که قطر دوشک از ۱۰ سانتی متر تجاوز ننماید و رویه دوشک را با فواصل خیلی نزدیک به آستر محکم دوخت بگیرند.

۴) مسابقه کشتی باید نفر حکم «داور» داشته باشد، یک نفر در میدان مسابقه دو نفر از طرفین دوشک کشتی و در موقع بروز اختلاف بین داورها درموقع قضاوت یک رأی دو نفر برای برد و باخت کافی و قاطع است.

۵) مدت مسابقه کشتی ۱۵ دقیقه است و هر یک از طرفین اگر در اثنای مزبور هر دو شانه ی حریف خود را به تشخیص داور به زمین برساند غالب شناخته شده و مسابقه به امر داور خاتمه می یابد.

ـ تبصره:

اگر در شش دقیقه اول هیچ یک بر دیگری غلب نشد به امر داور کشتی متوقف می شود و سه نفر داور مربوط امتیازات طرفین را در آن شش دقیقه حساب می کنند، هر کدام که امتیازش بیشتر باشد در صورت تمایل مجدداً مانند شروع مسابقه کشتی ادامه می یابد و الا داور به وسیله ی قرعه تعیین می نماید که یکی از آن دو باید به خاک بروند «۴ دست و پا با زانو به زمین گذاشتن اصطلاح فنی آن به خاک رفتن است» و همچنین اگر هر دو نفر در ۶ دقیقه اول از حیث امتیاز مساوی باشند با قید قرعه یکی از آن دو نفر باید به خاک بروند تا مدت سه دقیقه کشتی به این نحو باید ادامه یابد و اگر دراین مدت سه دقیقه هیچ کس بر دیگری فایق نگردیدند به وسیله ی اخطار داور، مجدداً کشتی متوقف می گردد و کسی که به خاک نرفته باید فوراً به خاک برود و سه دقیقه دیگر ادامه داده می شود و اگر باز هم نتیجه حاصل نگردید به وسیله ی اخطار داور کشتی متوقف و سه دقیقه دیگر هر دو ایستاده «مانند شروع مسابقه»کشتی خواهند گرفت که جمعاً ۱۵ دقیقه می شود و در خاتمه مدت اگر هیچ کدام پشت «دوشانه» حریف خود را به زمین نرسانیدند برنده شخصی شناخته می شود که در مدت کشتی از حیث حملات و ردوبدل کردن فنون کشتی بر حریف خود قوی تر شناخته شود.

▪ امتیازات و نمرات بد در مسابقه

۱) هر دو شانه یک نفر اگر به زمین برسد مغلوب شناخته می شود و به شخص مغلوب سه نمره ی بد و به شخص غالب که برنده شناخته شده نمره ی «صفر» داده می شود.

۲) اگر در مدت ۱۵ دقیقه مسابقه ی طرفین هیچکدام شانه های همدیگر را به زمین نرسانیدند به نفر قوی تر یک نمره ی بد داده می شود و به شخص ضعیف سه نمره ی بد داده می شود.

۳) شخصی که در نتیجه ی دو مسابقه ی کشتی یا بیشتر ۵ نمره ی بد بگیرد از مسابقه های دسته ای که شرکت نموده خارج می گردد و به همین نحو مغلوبین از دسته ی مخصوص خود خارج می شوند تا نفر قهرمان و نفرات دوم و سوم هر دسته معلوم گردد و قهرمان هر دسته شخصی خواهد بود که در خاتمه ی مسابقه های دسته ی خود کمتر از سایرین نمرات بد داشته باشد و به همین نحو نیز نمرات دوم و سوم هر دسته تعیین می گردد و اگر امتیازات نفرات دوم و یا سوم یک دسته مساوی باشند شخصی که وزن بدنش کمتر باشد مقدم خواهد بود.

▪ خطاها

۱) گرفتن از زلف، گوشت بدن، گوشها، جاهای خطرناک مانند بیضه و غیره یا تاکردن و خم کردن انگشت های دست و پا و تو در تو کردن انگشت در انگشت های حریف و یا با دست و پا ضربه زدن به حریف، لگد انداختن، قلقلک دادن، بدن حریف را پی در پی تکان دادن، پیچ دادن دست و پای حریف، با کله زدن خطا محسوب می شود و از اقدام به هر عملی که باعث به خطر افتادن حیات حریف باشد یا باعث عذاب و درد و الم گردد، شکنجه محسوب می شود و فوری جلوگیری خواهد شد «پشت پا زدن در صورتی که به منظور ضربه زدن نباشد مجاز است».

۲) موقعی که یکی از کشتی گیرها حریف را سر پا به زمین می زند قبل از فرود آوردن بدن حریف، باید زانوی خود را به زمین گذارد و الا خطا محسوب می شود.

۳) اگر حریف پل ساخته باشد نباید طرف مقابل سر او را گرفته از زمین بلند نماید و یا به وسیله ی آرنج یا زانو به شکم حریف ضربه یا فشار وارد آورد و الا خطا محسوب می شود.

۴) بازوی حریف را نباید بیش از یک زاویه ی قائمه پیچ داد و الا خطا محسوب می شود.

۵) اگر از هر یک از کشتی گیرها دو مرتبه خطای سهوی سربزند به وسیله ی داور اخطار می شود و جرایم لازم جهت خطا کننده محسوب می گردد و در موقع خطای سوم شخص خطا کننده در آن مسابقه بخصوص باخته محسوب می شود.

۶) اگر از هر یک از کشتی گیرها یک مرتبه خطای عمدی سر بزند با تشخیص داورها در همان مسابقه باخته محسوب می شود.

۷) اگر هر یک از مسابقه دهندگان برای انجام اولین مسابقه ده دقیقه دیرتر از موقع مقرر حاضر شود از تمام مسابقه های کشتی آن دسته در آن سال محروم می شود و اگر هر یک از شرکت کنندگان برای انجام مسابقه های دوم و سوم الی آخر ده دقیقه دیرتر از موقع مقرر حاضر شوند در آن مسابقه بخصوص باخته محسوب می شوند.

● مقررات کشتی فرنگی «گرگ و رومن»

مقررات کشتی فرنگی کاملاً طبق دستورات مشروحه کشتی آزاد می باشد، مگر در موارد زیر:

الف) مدت مسابقه ی کشتی فرنگی ۲۰ دقیقه است و مرحله ی اول آن به جای ۶ دقیقه که در کشتی آزاد تعیین گردیده مدت ۱۰ دقیقه است و در مرحله ی آخر که در کشتی آزاد سه دقیقه تعیین شده ۴ دقیقه خواهد بود.

ب) در مورد خطاها - کلیه ی خطاهای کشتی فرنگی مانند خطاهای کشتی آزاد می باشد، جز اینکه به کار بردن پا و گرفتن کمر به پایین در کشتی فرنگی ممنوع است.

ـ تبصره:

عموم کشتی گیران باید قبل از انجام مسابقه ناخن های دست و پا را گرفته و از استعمال انگشتر، کمربند و مچ بند قلاب دار خودداری نمایند.

▪ مسابقه های کشتی قهرمانی کشور

شرکت کنندگان در کشتی آزاد

۱) دسته پروزن:حسین قانع و ایرج ضرابی(تهران)، جعفر حاجی زاده و عباس شاه ولی(یزد)، غلام طحان غلامی(قزوین)

۲) دسته خروس وزن:علی اصغر سعادتی، هوشنگ اعتضادی و ابوالقاسم هنرپور(تهران)، محمد حاتمی(یزد)، محمد نخاولی(مشهد) و حسن رادمند(اصفهان)

۳) دسته سبک وزن:جعفر حب ورز، حبیب الله بلور و حسن فیروزی(تهران)، عباس طاهری، رمضان ایران منش و علی اکبر شیرزاد(کرمان)، احمد لاهورپور و اسماعیل کریمی(سنندج)، سخی پروزه و محمد تقی قناویزی(مشهد) و محمد سلمانچی(یزد)

۴) دسته نیم وزن:حسین حاجی حیدری(اصفهان)، محمد عبدالحسین زاده(مشهد)، حیدر شعیبی خیابانی و کاظم پیمانی(تبریز)، علی حریری(کرمان)، محمدرضا حکمی(رشت)، محمد علی هزاوه(اراک)، ابوالقاسم نوحه خوان(بروجرد) و ابوالحسن انصاری(شاهرود)

۵) دسته میان وزن:مصطفی طوسی(تهران)، غلامرضا گلکار(مشهد)، یوسف علی سلمانی(زنجان)، ولی پهلوان پور و علی اکبر نارگونی(یزد)، فتح الله صنعت پور و سید رضا دیانی(اصفهان)

۶) دسته نیم سنگین:حسن فرنودی مقدم(تبریز)، حسن پهلوان زاده(یزد)، نور علی سلمانی(زنجان) و عباس پیش بین(قزوین)

۷) دسته سنگین وزن:داوطلب نداشت.

برندگان مدال در اولین دوره رقابت های کشتی آزاد قهرمانی کشور

۸) دسته پروزن

۱) حسین قانع(تهران)

۲) ایرج ضرابی(تهران)

۳) غلام طحان غلامی(قزوین)

۹) دسته خروس وزن

۱) علی اصغر سعادتی(تهران)

۲) هوشنگ اعتضادی(تهران)

۳) محمد حاتمی(یزد)

۱۰) دسته سبک وزن

۱) حبیب الله بلور(تهران)

۲) جعفر حب ورز(تهران)

۳) حسن فیروزی(تهران)

۱۱) دسته نیم وزن

۱) محمد عبدالحسین زاده(مشهد)

۲) علی حریری(کرمان)

۳) محمدرضا حکمی(رشت)

۱۲) دسته میان وزن

۱) مصطفی طوسی(تهران)

۲) غلامرضا گلکار(مشهد)

۳) فتح الله صنعت پور(اصفهان)

۱۳) دسته نیم سنگین

۱) حسن فرنودی(تبریز)

۲) عباس پیش بین(قزوین)

۳) حسن پهلوان زاده(یزد)

برنده پرچم افتخار و جام فیروزی کشتی آزاد:تهران (رتبه اول)

● شرکت کنندگان در کشتی فرنگی

▪ دسته پروزن:ایرج ضرابی و اکبر بنی اعمام(تهران)

▪ دسته خروس وزن:محمد افشار، شمس الدین نهاوندی و تقی رفیع زاده(تهران)

▪ دسته سبک وزن:جعفر حب ورز، حبیب الله بلورو حسن فیروزی(تهران)، محمد تقی قناویزی(مشهد)

▪ دسته نیم وزن:احمد قاسمی، هرمز پارینه و اسماعیل داراب پور(تهران)، محمد عبدالحسین زاده(مشهد)

▪ دسته میان وزن:مصطفی طوسی و احمد درخشان(تهران)

▪ دسته نیم سنگین:محمدرضا طباطبایی(تهران) و دسته سنگین وزن:حسن هاشمی(تهران)

برندگان مدال در اولین دوره مسابقه های کشتی فرنگی قهرمانی کشور

▪ دسته پروزن

ـ ایرج ضرابی(تهران)

▪ دسته خروس وزن

۱) شمس الدین نهاوندی(تهران)

۲) تقی رفیع زاده(تهران)

۳) محمد افشار(تهران)

▪ دسته سبک وزن

۱) حبیب الله بلور(تهران)

۲) جعفر حب ورز(تهران)

۳) حسن فیروزی(تهران)

▪ دسته نیم وزن

۱) احمد قاسمی(تهران)

۲) اسماعیل داراب پور(تهران)

۳) هرمز پارینه(تهران)

▪ دسته سبک وزن

ـ مصطفی طوسی(تهران)



همچنین مشاهده کنید