جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

برای بكن باوئر


برای بكن باوئر

بكن باوئر جوان در جام جهانی ۱۹۶۶هم به میدان رفت اما تیم ملی انگلستان با استفاده از امتیاز داوری در بازی فینال آلمان غربی را شكست داد او در اولین بازی مقابل سوییس ۲ گل زد

در ۴۰ سال اخیر ورزش فوتبال پیشرفت زیادی داشته است. بازیكنان بسیاری نقش آفرینی كرده اند اما نقش یكی از آنها به وضوح بیشتر ازبقیه بوده است:فرانتس بكن باوئر.مردم و مطبوعات به وی لقب «قیصر» دادند و شاید هیچ كس در آلمان به اندازه او معروف و شناخته شده نباشد چون او بدون شك یكی از بهترین بازیكنان دوران خود و همچنین یكی از مربیان برتر جهان محسوب می شد.

او از سن ۹سالگی فوتبال را در باشگاه مونیخ ۱۹۶۰ شروع كرد و سپس به تیم بزرگ بایرن مونیخ پیوست.در ۶ ژوئن ۱۹۶۴ اولین بازی خود را برای این تیم انجام داد و در ادامه در بایرن باعث ترقی و شكوفایی هرچه بیشتر وی در این ورزش شد و دعوت او به تیم ملی آلمان را در پی داشت. او اولین بازی ملی خود را ۲۶ سپتامبر ۱۹۶۵ یعنی یك سال پس از رفتن به تیم بایرن مونیخ انجام داد.

بكن باوئر جوان در جام جهانی ۱۹۶۶هم به میدان رفت اما تیم ملی انگلستان با استفاده از امتیاز داوری در بازی فینال آلمان غربی را شكست داد.

او در اولین بازی مقابل سوییس ۲ گل زد. با آنكه آلمان نتوانست آن مسابقات را با بردن جام به اتمام برساند برای یك بازیكن جوان آغاز خوبی شكل گرفت. او در جام جهانی بعدی نیز حضور داشت و همراه آلمان در رده سوم ایستاد.ژرمن ها در جام جهانی بعدی دیگر شتابزده عمل نكردند و توانستند با نتیجه ۲ بر یك بر آلمان غلبه كنند.او در سال ۱۹۷۷ از تیم بایرن مونیخ به تیم كاسموس نیویورك پیوست و با این تیم چندین بار قهرمان لیگ آمریكا شد.

او در سال ۱۹۸۲ در لباس هامبورگ به آلمان بازگشت. وی مجموعاً در۴۲۴ بازی در بوندس لیگا ۴۴ گل به ثمر رساند كه برای یك دفاع پوششی ركورد خوبی است.بكن باوئر سرانجام در سال ۱۹۸۴مربیگری تیم ملی آلمان را برعهده گرفت و توانست تیم آلمان را به فینال جام جهانی سال ۱۹۸۶ برساند اما در آنجا مغلوب قدرت آرژانتین شدند اما در جام جهانی ۱۹۹۰ توانستند انتقام بگیرند و تیم آرژانتین را در فینال مسابقات با نتیجه یك بر صفر شكست دهند.

آنجا بود كه بكن باوئر احساسی بسیار غرور آمیز داشت چون كه او هم در دوران بازیكنی و هم در دوران مربیگری قهرمانی جام جهانی را به دست آورد. قیصر خیلی زود از مربیگری تیم ملی كناره گیری كرد و در ادامه به مربیگری بایرن مونیخ پرداخت. او توانست این تیم را یك بار قهرمان و یك بار هم نایب قهرمان آلمان كند. پس از سال ۱۹۹۶ او از مربیگری هم كناره گیری كرد. وی در سال ۱۹۹۸ به عنوان رییس باشگاه بایرن مونیخ انتخاب شد.

● موفقیت های قیصر فوتبال در دوران بازیگری

▪ یك بار قهرمانی جهان در سال۱۹۷۴با آلمان

▪ یك بار نایب قهرمان جهان در سال۱۹۶۶با آلمان

▪ یك بار مقام سومی جهان درسال۱۹۷۰با آلمان

▪ یك بار قهرمان اروپا درسال۱۹۷۲با آلمان

▪ یك بار نایب قهرمان اروپا در سال۱۹۷۶باآلمان

▪ ۳ بار قهرمان لیگ اروپا در سال های ۱۹۷۶ ، ۱۹۷۵ ، ۱۹۷۴ همراه بایرن مونیخ

▪ یك بار قهرمان جام یوفا با تیم هامبورگ در سال۱۹۸۲

▪ یك بار قهرمان جام در جام باشگاه های اروپا در سال ۱۹۶۷با تیم بایرن مونیخ

▪ یك بار قهرمان جام باشگاه های جهان در سال۱۹۷۶ همراه با تیم بایرن مونیخ

▪ ۴ بار قهرمان جام حذفی آلمان با تیم بایرن مونیخ در سال های ۱۹۶۶ ، ۱۹۶۷ ، ۱۹۶۹ و ۱۹۷۱

▪ ۵ بار قهرمان بوندس لیگا در سال های ۱۹۶۹ ، ۱۹۷۲ ، ۱۹۷۳ و ۱۹۷۴به همراه بایرن مونیخ و درسال۱۹۸۲با هامبورگ

● موفقیت های بكن باوئر در دوران مربیگری

▪ یك بار قهرمان جهان در سال۱۹۹۰با آلمان

▪ یك بار نایب قهرمان جهان درسال۱۹۸۶با آلمان

▪ یك بار قهرمان جام یوفا درسال۱۹۹۶ با بایرن مونیخ

▪ یك بار قهرمان آلمان در سال۱۹۹۴ با بایرن مونیخ

▪ یك بار نایب قهرمان آلمان با بایرن مونیخ

● بازی های ملی

▪ ازسال۱۹۶۵تا۱۹۷۷مجموعاً ۱۰۳بازی ملی و۱۴ گل زده

▪ از تاریخ۱۲/۹/۱۹۸۴تا۹/۷/۱۹۹۰ (مربی تیم ملی آلمان)

▪ از تاریخ ۷/۱/۱۹۹۴تا۲۹/۴/۱۹۹۶ (به مدت ۲ فصل مربی باشگاه بایرن مونیخ)



همچنین مشاهده کنید