پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

با خوشبوکننده های دهان آشنا شوید


با خوشبوکننده های دهان آشنا شوید

بوی بد دهان نه فقط برای خود فرد، بلکه برای اطرافیانش نیز ناخوشایند ‌است و اگر درمان نشود، باعث بروز مشکلاتی در روابط بین ‌فردی خواهد شد. فهمیدن علت اصلی مشکل بسیارمهم است و …

بوی بد دهان نه فقط برای خود فرد، بلکه برای اطرافیانش نیز ناخوشایند ‌است و اگر درمان نشود، باعث بروز مشکلاتی در روابط بین ‌فردی خواهد شد. فهمیدن علت اصلی مشکل بسیارمهم است و نمی‌توان با مصرف مواد خوشبو‌کننده مانند دهانشویه و آدامس، مشکل را برطرف کرد.

از میان عوامل متعددی که به عنوان علت بوی بد دهان ذکر می‌شود، مهم‌ترین عامل، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. بنابراین از دندان‌پزشک خود روش صحیح مسواک‌زدن را بیاموزید. مسواک زدن پرزهای زبانی، با کاهش میزان باکتری‌ها، تاثیر بسزایی در کاهش بوی بد دهان دارد؛ به علاوه بسیاری از خمیر دندان‌ها حاوی ماده‌ای به نام «تریکلوزان» هستند که می‌توانند باکتری‌های ایجاد‌کننده بوی بد دهان را از بین ببرند.

نوشیدن آب ولرم صبح که ناشتا هستید، با شستشوی دهان و کاهش باکتری‌ها، تاثیر زیادی در کاهش بوی بد دهان دارد.

اگر بوی دهان به دلیل فعالیت‌های زیاد روزمره و استرس‌های آن ‌باشد، می‌توان از مواد خوشبو‌کننده استفاده کرد. بهترین آنها آدامس‌های بدون قند (یا دارای قند زایلیتول) است. این آدامس‌ها ترشح بزاق را افزایش می‌دهند که نه تنها به رفع بوی بد دهان کمک می‌کند؛ بلکه برای بهداشت دندان‌ها نیز مفید است. این آدامس‌ها با اسانس‌های متفاوتی عرضه می‌شوند و انواع تند‌تر آنها، دوام و ماندگاری بیشتری دارند. آدامس‌های معمولی با اسانس نعناع و... هر چند ممکن است در کوتاه‌مدت بوی بد دهان را برطرف کنند، اما در طولانی‌مدت با ایجاد پوسیدگی، باعث تشدید مشکل می‌شوند.

البته باید توجه کرد که جویدن آدامس بزرگ یا استفاده طولانی‌مدت از آن، می‌تواند باعث آسیب به مفصل گیجگاهی- فکی شود، بنابراین توصیه می‌شود آدامس را در قطعات کوچک (به عنوان مثال نصف یک تکه) و به مدت حداکثر ۳۰-۵ دقیقه پس از صرف غذا بجوید و سپس آن را دور بیندازید. دهانشویه‌های مختلفی در بازار به صورت تجاری وجود دارد که در این میان استفاده از دهانشویه فلوراید به صورت هفتگی و روزانه توصیه می‌شود. دهانشویه‌های تجاری در صورتی که محتوای آنها به‌طور دقیق مشخص نباشد، توصیه نمی‌شوند؛ زیرا بسیاری از آنها حاوی الکل زیاد یا موادمخدری هستند که با خشک کردن دهان می‌توانند باعث پوسیدگی و سرطان مخاط دهان شوند و بوی بد دهان را نیز تشدید کنند.

داروهای گیاهی نظیر گل میخک هم اگر در گوشه دهان قرار داده شوند می‌توانند بوی بد دهان را از بین ببرند؛ هر چند استفاده طولانی‌مدت آنها ممکن است عوارض مخاطی همراه داشته باشد. دهانشویه موثر دیگری که با کاهش باکتری‌ها باعث کاهش بوی بد دهان می‌شود، کلرهگزیدین است که در غلظت‌های ۰/۲ درصد و ۰/۱۲ درصد وجود دارد. دهانشویه ۰/۱۲ درصد برای مصرف روزانه و دهانشویه ۰/۲ درصد برای مصرف هفتگی عرضه شده است. استفاده زیاد از این دهانشویه باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود. دهانشویه‌های گیاهی مانند پرسیکا نیز بسیار موثر و مفید هستند که به صورت روزانه و بر اساس دستورالعمل سازنده می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. توصیه می‌شود قبل از استفاده از این مواد تجاری حتما با دندان‌پزشک خود مشورت کنید.



همچنین مشاهده کنید