یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

کله ‌جوشک ( کلک سوز، کله جوش )


کله ‌جوشک ( کلک سوز، کله جوش )

● مواد لازم:
▪ پیاز: یک عدد
▪ پونه با نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
▪ دوغ، کشک یا ماست چکیده : به میزان لازم
▪ نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
● طرز تهیه:
این غذا، نوعی غذای ساده و خوشمزه …

مواد لازم:

پیاز:

یک عدد

پونه با نعناع خشک:

یک قاشق غذاخوری

دوغ، کشک یا ماست چکیده :

به میزان لازم

نمک، فلفل، زردچوبه:

به میزان لازم

طرز تهیه:

این غذا، نوعی غذای ساده و خوشمزه ایی هست که پیشینه آن به استان چهارمحال بختیاری می رسه البته تهرانی های اصیل هم ادعا دارند که این غذا اصلیتش مال تهران هست.

ابتدا پیاز رادر روغن تفت می‌دهند و پس از این‌که پیاز طلایی شد، نعناع یا پونه خشک را به آن اضافه می کنیم و کمی هم آن را تفت می دهیم.سپس کم کم دوغ، کشک یا ماست را به آن اضافه می‌کنند. معمولا به تعداد هر نفر یک لیتر دوغ استفاده می‌شود. سپس کمیفلفل و زردچوبه به آن اضافه می‌کنند و می‌جوشانند.

زمانی که غلیظ و سبز رنگ شد، با نان محلی یا نان سنگک و سبری خوردن تازه آن‌را می‌خورند.این غذا هنوز هم بیشتر در مناطق گرمسیری در فصل بهار توسط عشایر مصرف می‌شود. البته تهرانی ها توی کله جوش گردو آسیاب شده هم می ریزند .

وقتی پیاز طلایی شد گردو را به آن اضافه می کنند تا اصلاحا روغن بیندازد . بعد نعناع و دوغ و مواد دیگر را به آن اضافه می کنند.

سید محسن علوی