شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

دوومیدانی صورت سرخ با سیلی


دوومیدانی صورت سرخ با سیلی

دوومیدانی پس از ناكامی در دهلی, سئول و هیروشیما در كسب مدال و تك برنز پكن و نقره های بانكوك و بوسان بالاخره گوشه ای از وظیفه خود را به انجام رساند و طلایی شد هرچند سهم آن از ۴۶ طلای توزیع شده فقط یكی باشد و از ۱۳۶ مدال توزیع شده هم فقط ۲ مدال به ما برسد

۴۵-۴۰سال پیش مسوولین فوتبال برای اینكه تعداد كمی تماشاگر بازی های فوتبال را ببینند مسابقه تیم های مطرح آن زمان یعنی تهران جوان و دارایی را طوری برنامه ریزی كرده بودند كه در امجدیه آن روزها در ساعتی برگزار شود كه از تماشاگران رقابتهای دوو میدانی كشور استفاده كنند. شاهدان می گویند مسابقات دوومیدانی امجدیه را پر كرده بود اما بازی فوتبال بعد از این مسابقات با حضور تنها با ۵۰۰ تماشاگر برگزار شد. نتیجه توجه آن سالها به رشته پایه دوومیدانی طلا هایی بود كه در بازی های آسیایی ۵۸ تا ۷۴ بدست آوردیم و نتیجه بی توجهی بعد از انقلاب این است كه با یك طلا شگفت زده می شویم آن هم طلایی كه پس از ۳۲ سال بدست آمده است.

بهر حال دوومیدانی پس از ناكامی در دهلی، سئول و هیروشیما در كسب مدال و تك برنز پكن و نقره های بانكوك و بوسان بالاخره گوشه ای از وظیفه خود را به انجام رساند و طلایی شد هرچند سهم آن از ۴۶ طلای توزیع شده فقط یكی باشد و از ۱۳۶ مدال توزیع شده هم فقط ۲ مدال به ما برسد.

دوومیدانی در میان تمام ۳۹ رشته ای كه در دوحه۲۰۰۶ برگزار شد مقبول ترین رشته بود بطوری كه ۴۲ كشور در مسابقات دوومیدانی دوره پانزدهم شركت داشتند و تنها سه كشور بوتان و برونئی و میانمار دوومیدانی كار به دوحه اعزام نكرده بودند. كشوری مثل كامبوج كه كلا ۶ ورزشكار در ۳ رشته به دوحه اعزام كرده بود ۲ نماینده در دوومیدانی داشت از سوی دیگر كشورهایی مثل بحرین با ،۲۸ عربستان با ،۳۱ كره با ،۳۴ قزاقستان با ،۳۹ ژاپن با ۵۸ و چین با ۵۲ ورزشكار دوومیدانی را جدی گرفتند و در پایان هم مدال ها را درو كردند. عربستان در رده مردان با ۵ طلا، بحرین با ۳ طلا، ۴ نقره، ۲ برنز و قطر با ۳ طلا ۴ نقره و یك برنز مقام های اول تا سوم را كسب كردند.

چین و ژاپن هم ۳ طلا در مردان كسب كردندبا این تفاوت كه ژاپن ۷ برنز داشت و چین ۴ برنز البته هر دو ۳ نقره گرفته بودند.۶ كشور قزاقستان، تایلند، كره، ایران، تاجیكستان و لبنان هم الباقی طلاها تا عدد ۲۳ را كسب كردند و مردان ما با یك طلا و یك برنز در میان ۱۶ كشوری كه در مردان مدال گرفتند همراه با تایلند هشتم شدند. در بخش زنان داستان فرق می كرد و چینی ها حاكم مطلق بودند ۱۱ طلا، ۶ نقره و ۴ برنز و جمعا ۲۱ مدال از ۶۷ مدال توزیع شده در بخش زنان به چینی ها رسید یعنی بیش از ۳۱ درصد مدالها اما در بخش زنان قزاقها جبران كردند و ۳ طلا، دو نقره و ۶ برنز گرفتند تا دوم شوند بحرینی ها هم با یك نقره ویك برنز كمتر سوم شدند تا خود را به عنوان یك قدرت در دوومیدانی آسیا و حتی جهان معرفی كنند ( قابل توجه مسوولین ورزش ما).

در كل ۱۸ كشور توانستند از ۱۳۶ مدال توزیع شده سهمی ببرند كه البته ما با ۲ مدال در رده بندی بر اساس مجموع مدالها تیم چهاردهم بودیم و براساس مرغوبیت مدال تیم یازده مسابقات دو ومیدانی شدیم در حالی كه سه نفر فینالیست داشتیم كه چهارم یا پنجم شدند تا گوانگجو صبر می كنیم. در ادامه به بررسی نتایج ۱۴ نماینده ایران در مسابقات دوومیدانی بازی های آسیایی می پردازیم.

● احسان حدادی آبروداری كرد

حدادی تا پرتاب چهارم خود ۱۴-۱۵ ایرانی حاضر در استادیوم خلیفه را نگران كرده بود او نفر دوم بود و پرتابگر عربستانی نفر اول اما در پرتاب پنجم احسان خودش شد و دیسك را بالای ۶۳ متر پرتاب كرد تا طلا بگیرد و جالب اینكه در پرتاب ششم پرتابگر قطری به ركورد بالای ۶۲ متر رسید ونقره گرفت تا پرتابگر عربستانی سوم شود درست مثل سال پیش در بازی های غرب آسیا.

● احسان مهاجر شجاعی؛ برنز به رنگ طلا

كمتر كسی تصور می كرد در حضور قهرمانان جهان در ۸۰۰ متر احسان دوم تیم شانسی داشته باشد اما مهاجر شجاعی كار كرد كارستان و توانست در حضور مردان مطرح این ماده در جهان سوم شود و دومین مدال ایران را كسب كند البته در سكوت مطلق چرا كه غیر از یك مربی و دو سه خبرنگار ایرانی كسی شاهدافتخارآفرینیاو نبود.

● عباس صمیمی؛ سقوط سه پله ای

عباس می توانست نفر سوم پرتاب دیسك شود اما پرتابگر قطری كه در ۵ پرتاب اولیه اش به زور به ۵۸ متر رسیده بود در آخرین پرتاب دیسك را ۶۲ متر پرتاب كرد ونقره گرفت تا دارنده مدال نقره بوسان چهارم شود وبی مدال بماند.

● محسن ربانی؛ ركورد ایران را شكست

تقریبا هیچ كس انتظار نداشت نماینده ایران در پرش با نیزه روی سكو برود اما محسن ربانی غیرت بخرج داد و تا پای سكو رفت عبور او از روی مانع ۳۰/۵ متری او را روی سكوی چهارم قرار داد در حالی كه پرنده قزاق به زور از مانع ۴۰/۵ عبور كرد همان مانعی كه محسن فقط با بد شانسی مغلوب او شد به هرحال چهارمی او كه همراه با جابجایی ۱۰ سانتی متری ركورد ایران بود كمتر از سومی مهاجر شجاعی نبود.

● رضا بوعذار؛ امان از كمبود امكانات

او پنجمین نفری بود كه از خط پایان دوی ۴۰۰ متر مردان گذشت اما از نتیجه اش راضی نبود و عدم حضور ماساژور را نتیجه عملكردش می دانست او مدال می خواست اما نتوانست به آن دست پیدا كند اما نوید ظهور یك دونده خوب در ۴۰۰ متر راداد اگر به حاشیه نرود و در این كمی امكانات بی انگیزه نشود.

● سجاد مرادی؛ یا مدال یا هیچ

وقتی دور سوم فینال ۱۵۰۰ متر به پایان رسید و سجاد مطمئن شد نمی تواند رشید رمزی را بگیرد و سوم شود قید مسابقه را زد و حتی تلاش نكرد به خط پایان برسد به این ترتیب او حالا حتی عنوان هشتم ۱۵۰۰ متر راهم ندارد در صورتی كه اگر به مسابقه اش ادامه می داد نفر چهارم بود.

● هادی سپهرزاد؛ دور از انتظار

نماینده دهگانه ایران سال پیش در یك حادثه از ناحیه دست دچار آسیب دیدگی مهمی شد كه همه می گفتند او دیگر نمی تواند برگردد اما او برگشت وحتی ركورد ایران راهم شكست بطوریكه اورا یكی از شانس های مدال می دانستند اما او دور از انتظار بود حتی برای خودش و البته هفتم شد.

● مهدی شاهرخی پرتاب ناامید كننده

نماینده پرتاب چكش ما نتوانست حتی به دارایی خودش هم نزدیك شود هرچند باركورد خودش هم مدال نمی آورد.

● محمد ارزنده؛ خودش نبود

نفر چهارم پرش طول جوانان جهان باید بهتر از آنچه كه دیدیم نتیجه می گرفت اما او خودش نبود و حتی نتوانست به جمع ۸ فینالیست مسابقات راه پیدا كند.

● روح الله عسگری؛ خطا و حذف

در جایی كه كورددار وقهرمان جهان حاضر بود عسگری كه امید زیادی به مدال آوری او بود نتوانست در ۱۱۰ متر با مانع كاری كند و در همان دور اول با دو خطا حذف شد.

● افشین داغر حمادی؛ فقط كسب تجربه

برای نماینده پرش سه گام ایران حضور در بازی های آسیایی فقط حكم كسب تجربه را داشت و بس.

● مریم طوسی

در ۲۰۰ متر زنان یك دونده محجبه و سریع بحرینی مدال طلا گرفت و طوسی در همان دور اول حذف شد فرق بانوان ایرانی با سایرین توجه است البته طوسی در ۴۰۰ متر بهتر نتیجه گرفت.

● لیلا ابراهیمی و مینا پورسیفی

نه ۸۰۰ متر و نه ۱۵۰۰ متر هیچ كدام برای دوندگان زن ما خوش یمن نبودند هر چند ابراهیمی بهتر نتیجه گرفت.

حمیدرضا افتخاری



همچنین مشاهده کنید