پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بادام و گردو سلامت قلب را تضمین میكنند


بادام و گردو سلامت قلب را تضمین میكنند

میوه هایی كه پوست سخت دارند مانند بادام , گردو , فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف می شوند

میوه هایی كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف می شوند.

این میوه ها ویتامین های فراوانی دارند و از این رو غالبا در برنامه غذایی گنجانده می شوند. از گذشته های دور ، جنگل های استرالیا ، در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه ، این میوه ها به عنوان یك منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می شده است. مدتی قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزی ، این میوه ها جمع آوری ، انبار و برای سرخ كردن و پختن مصرف می شوند. این میوه ها در فصولی از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذایی ، مصرف می گردند .

در زمان فراعنه مصر ، این میوه ها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه می شد و در پزشكی هم به كار می رفت اما آنها را مورد احترام و تحت حمایت خداوند می دانستند.

در قرنهای گذشته برای تامین غذای برده های آفریقایی در سفره های دریایی به امریكا ، از بادام زمینی استفاده می كردند. از این میوه قرنها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و برده ها در شهرهای جنوب امریكا همچنین غذای خوك و طیور استفاده می شد.

در اوایل قرن نوزدهم ، بعد از این كه مردم شروع به فروش این میوه ها در نمایش سیرك ها كردند ، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد. با وجود این كه از قرن های پیش این میوه ها به عنوان یك منبع غذایی گرانبها شناخته می شد، اما باز هم خواص درمانی و موارد پزشكی آنها ناشناخته بود. این میوه ها با داشتن متوسط ۶۰۰ كیلو كالری انرژی فقط در ۱۰۰ گرم ، تقریبا برابر است با مقداری كه دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش می كنند ، مقدار چربی در این میوه ها ۸۰ درصد است و درباره این كه آنها محرك اغلب حساسیت ها و آلرژی ها هستند ، سكوت شده است.

بررسی های جدید نشان می دهد كه این میوه ها برای سلامتی مفید هستند. گرچه كسانی كه از حساسیت و آلرژی رنج می برند مجبورند از آنها اجتناب كنند ، با این حال برای افرادی كه چنین مشكلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوه ها را مصرف كنند. در بررسی هایی كه صورت گرفته ، مشخص شده اگر كسی بیشتر از ۴ بار در هفته ۵/۲۲ گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذایی اش بگنجاند ، خطر ابتلا به بیماری های گردش خون و قلب تا حدود ۳۵ درصد كاهش می یابد. ظاهرا مصرف مرتب و منظم این میوه ها ، مقدار كلسترول خون ـ كه عامل اصلی تصلب شرائین و انفاركتوس است ـ را پایین می آورد. در بررسی های صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد كسانی كه به حد زیادی گردوی امریكایی مصرف می كردند و مقدار كالری غذایشان تا ۲۵ درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا ۱۰ درصد پایین آمده بود. گردوهای امریكا از گونه گردوهای معمولی است كه در شمال امریكا رشد می كنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار كالری بالای این میوه ها ،آنها سلامتی قلب را تضمین می كنند . طبق گفته اوتو برمه از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوه ها را توجیه می كند. اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم می كنند و مقدار كلسترول را پایین می آورند و از فرآیندی كه باعث صدمه به رگهای خونی شود ، جلوگیری می كنند . طبق گفته اوتو برمه ، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریكایی ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف این میوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است. ماده مهم دیگری كه در این میوه ها وجود دارد “ Arginin ” است ؛ اسید آمینه ای كه نه تنها حالت انعطاف پذیر ی رگهای خونی را حفظ می كند ، بلكه مانع صدمه رسیدن به پلاكتها . گلبول های خون می شود و بدین وسیله از بروز مشكلات خونی ممانعت به عمل می آید. البته این نكته را هم متذكر شد كه این میوه ها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند كه اثر كاهش دهندگی كلسترول را تحت الشعاع قرار می دهند. این میوه ها مقدار قابل توجهی ویتامین های B دارد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۹ و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۳ را تامین می كنند. هر دو گروه از این ویتامینها محافظ رگهای خونی می باشد و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. علاوه بر این ، ویتامین B ۹ از ناهنجاری های دوران جنینی جلوگیری می كند.

دلایل فوق الذكر كافی است تا این میوه ها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم. البته این میوه ها می توانند مشكل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قربانی كپكها و قارچهای سمی ای می شوند كه ماده ای سرطان زا موسوم به “ Aflatoxin ” را ترشح می كنند. بعضا كپكها و قارچها پیش از جمع آوری محصول ( اما در حقیقت به هنگام انبار كردن ) ایجاد می شوند. مصرف كنندگان برای اجتناب از این مساله می توانند از خرید فر آورده های تولیدی كارخانه ها اجتناب كنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند ؛ چرا كه پوست محافظ این میوه ها ، از ایجاد قارچ و كپكهای سمی جلوگیری می كنند.

داروهای گیاهی را بی ضابطه مصرف نكنید

سازمان بهداشت جهانی یك استراتژی یا رهنمود جهانی در خصوص طب و داروهای سنتی و گیاهی ارائه كرده است.

این اقدام در واكنش به مصرف روز افزون این گونه داروها صورت گرفته و سازمان بهداشت

جهانی امیدوار است سندی كه از این رهنمود تهیه كرده است ، به دولتها كمك كند تا بتواند قوانین و مقررات لازم را برای مصرف این داروها وضع كنند.

تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان داده است كه در بعضی از كشورها بیشتر داروهایی كه مردم مصرف می كنند ، از نوع سنتی است. در اتیو پی این رقم به ۹۰ درصد می رسد.

در سالهای اخیر ، مردم در كشورهای غربی نیز به داروهای سنتی گیاهی هومیوپاتی و مانند آنها رو آورده اند ، به به عنوان مثال ، سه چهارم مردم فرانسه ، دست كم یك بار در عمرشان از داروهای سنتی استفاده می كنند. مقامات سازمان بهداشت جهانی می گویند كه این داروهای غیر متعارف از جانب دو گروه زیان می بینند : یكی مشتاقان و هوادارانی كه حاضر به هیچ گونه انتقادی از آنها نیستند و دیگری مخالفان و منتقدان نا آگاه به عقیده این سازمان ، داروهای غیر متعارف و سنتی نقش مثبتی در طب امروزی دارند ؛ ولی باید درباره آنها تحقیقات كافی صورت گیرد و برایشان مقرراتی تهیه شود.

بعضی از كشورها مانند چین و ویتنام ، درمان های سنتی را در نظام بهداشت و درمان عمومی خود ادغام كرده اند و سازمان بهداشت جهانی اكنون می خواهد به كشورهای دیگر كمك كند تا خط مشی هایی ارائه كنند كه مردم این كشورها بتوانند از مزایای این گونه داروها بهره گیرند ودر عین حال از خطرات احتمالی آن مصون باشند.

هر چند كه دنیای غرب ، داروهای غیر متعارف را “ طبیعی ” و “ ملایم ” می پندارند ؛ ولی تعدادی از این مواد به اندازه داروهایی كه كارخانه های داروسازی غربی می سازند ، قوی است و می تواند همان اثرات طبی نامطلوب را در بر داشته باشد.

بسیاری از پزشكان مایلند كه داروهای سنتی نیز پیش از عرضه شدن به بازار برای فروش ، مانند داروهای متعارف در آزمایشگاه ها به طور دقیق آزمایش شوند.



همچنین مشاهده کنید