پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
۹ نکته درباره تهیه کباب
کباب کردن یکی از سنتی ترین شیوه های طبخ گوشت است؛ از گوشت قرمز گرفته تا مرغ و ماهی، اما میتواند زیانبار باشد. برای آشنایی با روشهای مختلف پخت کباب و چگونگی حفظ سلامت مواد غذایی هنگام کبابکردن، بهتر است به ۹ نکته توجه کنید:...
۱. یکی از مهمترین نکته ها در تهیه کباب که متاسفانه بیشتر خانواده ها به آن اهمیت نمیدهند، نگهداری گوشتخام در دمای مناسب پیش از کباب کردن آن است. گوشتکبابی را میتوان حداکثر در دمای ۸-۶ درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کرد. نگهداری گوشت در دمای بالاتر باعث فساد آن خواهدشد. برای حفظ دمای مطلوب، گوشتکبابی را از چند ساعت قبل از طبخ در فریزر بگذارید یا اگر قرار است به پیک نیک بروید، آن را تا هنگام مصرف و پیش از خارج شدن از خانه، داخل کلمنی پر از یخ قرار دهید.
۲. گوشت لخمتر انتخاب کنید زیرا چربی کمتر باعث میشود که دود کمتری تولید شود.
۳. گوشت را در قطعه های کوچک و نازک ببرید و بپزید. این کار باعث میشود در مدت زمان کمتر پخته شود.
۴.از آنجا که احتمال دارد در گوشت انواع میکروارگانیسمها، انگلها و عوامل بیماریزا مانند میکروب سالمونلا وجود داشته باشد، حتما باید مغزپخت شود. در غیر این صورت، عوامل بیماریزا به فرد منتقل و باعث بیماری خواهدشد. البته برای از بین بردن انگل یا میکروارگانیسمهای موجود در گوشت، آن را با حرارت بالا و آتش تند نپزید زیرا پخت در درجه حرارت بالا، باعث تولید ترکیبهای سرطانزایی با نام «آمینهای هتروسیکلیک» میشود.
۵. در صورت امکان، برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مغز آنها هم به خوبی پخته شود. برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی یا مسمومیت، کباب نیم پز و آبدار تهیه نکنید.
۶. برای اطمینان از سلامت کبابها، بهتر است از سیخهای استیل ضدزنگ استفاده کنید، اگر میخواهید از سیخهای چوبی استفاده کنید، بهتر است نوع بسته بندی شده و دارای نشان استاندارد بخرید و پیش از به سیخ کشیدن گوشتها، حتما سیخها را کمی چرب کنید تا به آن نچسبند یا در حرارت نسوزند.
۷. اگر از زغال استفاده میکنید، فاصله سیخ با زغال را رعایت کنید.
۸. استفاده از دستگاههای کبابپز بر زغال ارجحیت دارد زیرا آسیب کمتری به کیفیت مادهغذایی وارد میشود.
۹. هنگام کبابکردن، گوشت را مرتب پشت و رو کنید. این کار باعث میشود یک طرف گوشت بیش از حد حرارت نبیند، گوشت سریعتر بپزد و لایههای بیرونی آن کمتر دچار سوختگی شود. همچنین احتمال ایجاد آمینهای هتروسیکلیک کمتر میشود.
دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی/ عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران توماج صالحی امام خمینی سریلانکا حجاب دولت پاکستان کارگران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی رئیسی سید ابراهیم رئیسی
کنکور هواشناسی سیل تهران اینترنت سازمان سنجش شهرداری تهران پلیس فراجا قتل سازمان هواشناسی قوه قضاییه
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار خودرو دلار بانک مرکزی بازار خودرو ارز قیمت سکه ایران خودرو سایپا تورم
تلویزیون فیلم سحر دولتشاهی سینمای ایران ترانه علیدوستی مهران مدیری کتاب شعر تئاتر سینما صدا و سیما رادیو
کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه فلسطین رژیم صهیونیستی آمریکا روسیه جنگ غزه چین طوفان الاقصی اتحادیه اروپا اوکراین ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس تراکتور بارسلونا رئال مادرید والیبال
هوش مصنوعی ناسا مریخ انرژی اپل فیلترینگ فناوری تبلیغات همراه اول ایلان ماسک
سلامت روان استرس داروخانه پیری سرکه سیب دوش گرفتن