جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

این حریفان دردسری ندارند


این حریفان دردسری ندارند

همگروهی با تیم های عراق, کره شمالی و امارات نمی تواند قرعه سخت و نامناسبی برای تیم ملی ایران در جام ملت های آسیا تلقی شود

همگروهی با تیم‌های عراق، کره شمالی و امارات نمی‌تواند قرعه سخت و نامناسبی برای تیم ملی ایران در جام ملت‌های آسیا تلقی شود.

هر چند عراق مدافع عنوان قهرمانی این رقابت‌هاست، ولی بعد از فتح رقابت‌های سال ۲۰۰۷ این تیم بار دیگر نزول آشکاری داشته و حتی در رقابت‌های انتخابی جام جهانی نتوانست به دور دوم و بین ۱۰ تیم برتر قاره صعود کند.

کره شمالی هم گرچه یکی از تیم‌های صعودکننده به جام جهانی ۲۰۱۰ است، ولی این تیم هم با استناد به تاریخ نمی‌تواند حریف خیلی سختی تلقی شود چون آنها در همین رقابت‌های مقدماتی جام جهانی به رغم کسب مجوز صعود نتوانستند در ۲ بازی مقابل ایران بیش از یک امتیاز آن هم ناشی از تساوی خانگی در پیونگ یانگ کسب کنند و بالاخره تیم امارات که با وجود سرمایه‌گذاری فراوان در عرصه باشگاهی و ملی، هیچ گاه مقابل تیم ملی ایران محلی از اعراب نداشته و نهایت آرزو و توان آنها در عرصه‌های رسمی کسب تساوی مقابل تیم ملی ایران بوده است.

در حقیقت از لحاظ سوابق ، این تیم‌ها در رویارویی‌های مستقیم با تیم ملی ایران حرف چندانی برای گفتن نداشته‌اند ولی نگرانی عمده ما بابت وضعیت تیم ملی خودمان با هدایت افشین قطبی است، چون عملا روند حرکتی این تیم طی ۱۱ ماهی که قطبی هدایت آن را به عهده داشته چنگی به دل نمی‌زند و با قبول باخت در دیدارهای رسمی و دوستانه مقابل تیم‌هایی چون بحرین، اردن و قطر با تمام خوشبینی‌ها نسبت به آینده نمی‌توانیم نگرانی خود را پنهان کنیم. در طول تاریخ، تیم ملی ایران فقط در سال ۱۹۹۲ هیروشیما نتوانست از گروه خود صعود کند و دست بر قضا در همان سال کره شمالی و امارات هم در گروه ما بودند. امیدواریم قطبی در جام ملت‌های ۲۰۱۱ و ۱۹ سال پس از آن ناکامی، هوس تکرار این ناکامی به سرش نزند.

● عراق

تنها تیم همگروه ما که موفق شده در مسابقات رسمی، هم در جام ملت‌ها و هم در انتخابی جام جهانی، تیم ملی ایران را شکست دهد، عراق است.

البته عراقی‌ها در مجموع ۲۱ مسابقه‌ای که از خردادماه ۱۳۴۱ (ژوئن ۱۹۶۲)‌ با تیم ایران داشته‌اند، فقط در ۴ مسابقه به پیروزی دست یافته و در مقابل ۱۱ بار هم شکست خورده‌اند و ۶ بازی هم مساوی به پایان رسیده است. در طول این بازی‌ها ۲۸ بار به عراق گل زده و ۱۳ گل هم دریافت کرده‌ایم. اما در چارچوب جام ملت‌های آسیا ۳ بار با عراق روبه‌رو شده‌ایم که سال ۱۹۷۲ در بانکوک با هت تریک حسین کلانی و در سال ۱۹۷۶ در تهران با گل‌های نورایی و روشن این تیم را شکست دادیم، ولی در جام ملت‌های ۱۹۹۶ امارات، بعد از دریافت ۲ گل از این تیم، فقط یک بار با پنالتی علی دایی به گل رسیدیم تا این شکست ۲ بر یک تنها باخت ما در تاریخ جام ملت‌های آسیا مقابل ۳ تیم همگروه‌مان باشد.

● کره شمالی

برای دومین بار به جام جهانی رسیده‌اند؛ ولی در طول تاریخ حسرت پیروزی حتی در دیدار دوستانه مقابل ایران بر‌دل کره شمالی‌ها مانده است.

البته در طول ۲۰ رویارویی دو تیم، فقط یک بازی در مشهد سال ۱۳۶۳ (۱۹۸۵) دوستانه بوده و ۱۹ دیدار دیگر در چارچوب مسابقات رسمی بوده است. ۱۳ برد و ۷ مساوی برای تیم ایران حاصل رقابت رودرروی دو تیم بوده که طی آنها ۲۶ گل زده و تنها ۷ گل دریافت کرده‌ایم. البته یکی از این مساوی‌ها در فینال بازی‌های آسیایی پکن بوده که در ضربات پنالتی با هنرنمایی عابدزاده و گل شدن ضربات تمام بازیکنان ایران (مرحوم قایقران، افتخاری، انصاری‌فرد و نامجومطلق)‌ به پیروزی و قهرمانی مسابقات دست پیدا کردیم.

در جریان جام ملت‌های آسیا، ۲ بار در مرحله انتخابی سال ۲۰۰۳ و ۳ بار هم در مرحله نهایی سال‌های ۱۹۸۰ (۲ بار)‌ و ۱۹۹۲ با کره شمالی مصاف داده‌ایم که هر ۵ مسابقه با پیروزی ملی‌پوشان کشورمان به پایان رسیده است.

● امارات

تا قبل از مرحله دوم مسابقات انتخابی جام‌جهانی ۲۰۱۰، تیم ملی امارات در تاریخ ۳۰ ساله رویارویی‌های خود با تیم ملی ایران، حسرت گلزنی در مسابقات رسمی را مقابل تیم کشورمان داشت، ولی گلی که عبدالرحیم جمعه در دقیقه ۲۰ بازی دو تیم در نوامبر ۲۰۰۸ (آبان ماه ۱۳۸۷) در دبی وارد دروازه تیم ایران کرد، پایانی بر حسرت شیخ‌نشین‌های آن سوی خلیج همیشه فارس بود.

در ۱۴ رویارویی مستقیم دو تیم، امارات فقط در یک بازی دوستانه در ابوظبی در سال ۱۹۹۷ (۱۳۷۶) موفق به شکست دادن تیم ملی ایران شده و در نقطه مقابل ۱۰ شکست و ۳ تساوی هم در کارنامه‌‌شان به ثبت رسیده است. امارات در مصاف با ایران ۴ گل زده و در عوض ۲۰ گل از ملی‌پوشان ما دریافت کرده‌ است.

در عرصه جام ملت‌های آسیا هیچ‌گاه در مرحله مقدماتی با این تیم روبرو نشده‌ایم و در عوض در دور نهایی طی ۳ مسابقه رودررو، دو بار در سال‌های ۱۹۸۴ (۳ ـ صفر) و ۱۹۸۸ (یک ـ صفر) این تیم را شکست داده و یک بار در سال ۱۹۹۲ به تساوی بدون گل در هیروشیما رضایت داده‌ایم.

آرش رستم‌نمدی



همچنین مشاهده کنید