سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

یك پیروزی دیگر برای هیدینك


یك پیروزی دیگر برای هیدینك

شكست دیروز, شروع تلخی را برای قهرمان سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ آسیا در جام جهانی هجدهم رقم زد كه تا حدی دور از انتظار بود زیرا ژاپن در یكی از دیدارهای تداركاتی اخیرش آلمان را با تساوی ۲ ۲ متوقف كرده و در مجموع طی ماه های اخیر خوب و قابل قبول ظاهر شده بود

● استرالیا سه _ ژاپن یك

تیم ملی فوتبال استرالیا عصر دیروز در اولین بازی اش در دور پایانی جام جهانی ۲۰۰۶ كه به گروه ششم این مسابقات مربوط می شد، در شهر كایزرسلاترن آلمان ۱-۳ بر ژاپن فائق آمد.این نخستین برد استرالیا در دور پایانی جام های جهانی به حساب می آمد زیرا این تیم به سال ۱۹۷۴ در تنها مرتبه شركت قبلی اش در مرحله پایانی این رقابت ها دو بازی از سه بازی خود را به آلمان غربی و آلمان شرقی واگذار كرده و با شیلی به تساوی صفر- صفر رسیده و حتی یك گل هم به ثمر نرسانده بود. نتیجه دیروز را باید اولین پیروزی برای یك تیم آسیایی در دور نهایی جام جهانی امسال دانست، زیرا یك روز پیشتر ایران نخستین بازی اش را در گروه چهارم پیكارها ۱- ۳ به مكزیك واگذار كرده بود.

شاید هم آسیا باید خود را مدیون انتقال استرالیا به درون كنفدراسیون آسیا (AFC) از شروع سال جاری میلادی بداند و در غیر این صورت پیروزی دیروز مردان گاس هیدینك هلندی مثل گذشته به نام اقیانوسیه نوشته می شد. با این حال نخستین برد یك تیم آسیایی هم نه در مقابل تیمی از سایر قاره ها بلكه در برابر یك تیم دیگر از قاره كهن (ژاپن) به دست آمد و در نتیجه برای اولین برد آسیایی ها در برابر تیم های سایر قاره ها باید صبر پیشه كرد.ژاپن تا بدل شدن به اولین آسیایی فاتح در دور پایانی جام ،۲۰۰۶ كمترین فاصله را داشت.

این تیم در سایه تك گل دقیقه ۲۶ شونسوكه ناكامورا هافبك چپ پا و تكنیكی اش تا دقیقه ۸۴ از استرالیا پیش بود و به رغم تمام حملات پرشمار یاران ویدوكا و كیول پیروزی و هر ۳ امتیاز را در مشت خود داشت، اما استرالیا در دقایق آخر همه چیز را عوض كرد. بیشترین سهم را در تغییر سرنوشت «تیم كاهیل» هافبك زبده و اورتونی استرالیا داشت. او كه به عنوان بازیكن ذخیره و از دقیقه ۵۲ به جانشینی ماركو بره شیانو به میدان آمده بود، ابتدا در دقیقه ۸۴ گل مساوی را در دروازه یوشی كاتسو كاواگوچی سنگربان ژاپن جای داد. او یك توپ سرگردان را تصاحب كرد و با یك شوت پای راست دروازه را گشود و البته كاواگوچی هم در خروج از دروازه و برخورد با این شوت و موقعیت، مرتكب اشتباه شد.

۵ دقیقه بعد كاهیل گل دوم خودش و استرالیا را نیز زد تا در یك چشم به هم زدن تیمی را كه در آستانه باخت قرار داشت به ساحل نجات برساند و در یك قدمی پیروزی قرار دهد. در حالی كه ژاپنی ها هنوز در شوك خوردن گل مساوی قرار داشتند و فاقد تعامل لازم بودند، كاهیل با یك شوت سنگین دیگر با پای راستش باز هم توپ را درون دروازه تیم «زیكو»ی برزیلی نشاند و نیمكت استرالیا و قسمتی از سكوهای ورزشگاه كایزرسلاترن را كه كلاً ۴۶ هزار تماشاگر را در خود جای داده بود از فرط شادی منفجر كرد. این گل درحالی به دست آمد كه یاران هیده توشی ناكاتا برای جبران گل اول كاهیل به حركت درآمده و حملاتی را به روی دروازه یاران مور و امرتون تدارك دیده بودند.اما این هم پایان ماجرا نبود، زیرا دومین دقیقه از وقت تلف شده جان آلویسی مهاجم استرالیا كه از دقیقه ۷۴ به جای لوك ویلك شایر به میدان آمده بود، گل سوم استرالیا را هم زد تا شگفتی های این میدان و اتفاقات بزرگ طی پیكار دو تیم آسیایی كامل شود.همه اینها در تضاد كامل با وضعیت اوایل بازی قرار داشت. درست است كه در آن هنگام نیز تیم هیدینك خودنمایی می كرد اما این ناكامورا هافبك فنی باشگاه سلتیك اسكاتلند بود كه با یك ضربه بلند و قوس دار از فاصله ۲۵ متری توپ را از روی سر مارك شوارتزر دروازه بان استرالیا عبور داده و ژاپن را به ۰-۱ پیش انداخته بود و ظاهراً در مسیر پیروزی قرار داده بود. زمانی كه سانتر ناكامورا به روی دروازه استرالیا آمد، شوارتزر به هوا برخاست اما برخورد او با نائوهیرو تاكاهارا مهاجم ژاپن و عجز شوارتزر در لمس و مهار توپ باعث ورود مستقیم توپ به دروازه استرالیا شد.

خطایی در این لحظه روی نداده بود و در نتیجه داور (عبدالفتاح عسام از مصر) گل را قبول كرد و در بین دو نیمه شوارتزر كه عضو باشگاه میدلزبورو است، به هنگام ترك زمین سرش را به نشانه تاسف بابت این مسئله و گل مفت خورده دائماً تكان می داد.كاواگوچی تا قبل از خوردن گل اول نمایش خوبی درون دروازه ژاپن داشت و چند فرصت خوب را از همبازیان میل لوكاس و هری كیول گرفته بود، اما از آن پس به كلی از پای درآمد. شاید هم او را نباید زیاد مقصر دانست زیرا كاهیل كه وی را دوبار تسلیم كرد و پایه گذار تغییر سرنوشت و بدل شدن شكست استرالیا به پیروزی شد، به عنوان مرد برتر مسابقه نیز انتخاب گشت.

این رای را كمیته فنی فیفا در پایان مسابقه و بر اساس وقایع مسابقه صادر كرد. او به واقع با حضور توفانی اش در نیمه دوم كاری كرد كه برگی زرین به دفتر زندگی پرافتخار هیدینك اضافه شود، زیرا این مربی در سال ۱۹۹۸ تیم ملی كشور زادگاهش (هلند) را به رتبه چهارم جام جهانی رسانده و سپس در یك شگفتی بسیار بزرگتر تیم ملی كره جنوبی را نیز در جام جهانی ۲۰۰۲ صاحب همین مقام كرده بود؛ كه كاری بس مهمتر از كار سال ۱۹۹۸ وی به شمار می آمد و وی را به مدارجی در كره رساند كه غیرقابل وصف است و هنوز هم هر وقت گذار وی به سئول می افتد، مردم بسان یك «بت» با او برخورد می كنند.

اهمیت و تاثیر گذاری او را در استرالیا نیز نباید كم شمرد زیرا تا قبل از این كه وی در تابستان سال پیش عهده دار مربیگری استرالیا شود، این كشور ۳۲ سال از دور پایانی جام های جهانی دور مانده و حسرت شركت در این مرحله بر دلش مانده بود اما با رهبری مربی تازه جدا شده از آیند هوون (و هدایت كننده بعدی تیم ملی روسیه) توانست با تفوق جستن بر اروگوئه (فاتح دو دوره جام جهانی) راه صعود به دور نهایی جام جهانی ۲۰۰۶ را هموار كند.ژاپن در نقطه مقابل برای سومین دوره متوالی در مرحله پایانی جام جهانی حضور یافته است. این تیم در مرتبه نخست به سال ۱۹۹۸ كاری از پیش نبرده اما در سال ۲۰۰۲ و در هیئت میزبان مشترك تا مرحله یك هشتم نهایی پیش تاخته و در این مرحله فقط با نتیجه ۱ بر صفر به «تركیه» ای باخته بود كه در نهایت به رتبه سوم جهان دست یافت.

شكست دیروز، شروع تلخی را برای قهرمان سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ آسیا در جام جهانی هجدهم رقم زد كه تا حدی دور از انتظار بود زیرا ژاپن در یكی از دیدارهای تداركاتی اخیرش آلمان را با تساوی ۲-۲ متوقف كرده و در مجموع طی ماه های اخیر خوب و قابل قبول ظاهر شده بود. این تیم دیروز اغلب مهره های اصلی و معروفش را در خدمت داشت و شینجی اونو را هم از دقیقه ۷۸ به جای آتسوشی یاناگیساوا راهی میدان ساخت، اما نتوانست نتیجه را حفظ كند و به لحاظ بدنی در دقایق پایانی كم آورده بود.

• نتیجه دومین بازی دیشب(گروه پنجم):

جمهوری چك ۳ (كولر ۵ و روسیچكی ۳۶ و ۷۶)

آمریكا صفر

وصال روحانی



همچنین مشاهده کنید